Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Jezdím do Sanusu, doktor mi nasadil 2× denně Duphaston už od 12 teho dne cyklu a Clostilbegyt od 3 do 7 dne cyklu.Nyni jsem byla na utz a doktor říkal, ze moje tělo na to vůbec nereaguje a vajíčka stejně nedozravaji. Ze to takto zkusíme 3 měsíce jestli se tělo probere a jinak IVF. Je tu někdo, kdo měl stejný problém a vajíčka začaly dozrávat až po delší době? Taky jsem četla, ze Duphaston muže brzdit nebo blokovat ovulaci, tak se mi zda, ze 12 ty den cyklu je moc brzo na nej…? Dekuji za vaše odpovědi
Proc ses na to nezeptala rovnou doktora? Jestli je to tak, tak ano, ja mam treba ovulaci az 14-16.den.
@Anonymní píše:
Jezdím do Sanusu, doktor mi nasadil 2× denně Duphaston už od 12 teho dne cyklu a Clostilbegyt od 3 do 7 dne cyklu.Nyni jsem byla na utz a doktor říkal, ze moje tělo na to vůbec nereaguje a vajíčka stejně nedozravaji. Ze to takto zkusíme 3 měsíce jestli se tělo probere a jinak IVF. Je tu někdo, kdo měl stejný problém a vajíčka začaly dozrávat až po delší době? Taky jsem četla, ze Duphaston muže brzdit nebo blokovat ovulaci, tak se mi zda, ze 12 ty den cyklu je moc brzo na nej…? Dekuji za vaše odpovědi
Myslim ze holky doporucuji delat ovulacni testy a az klesne po pozitivnim testu zase carka, tak teprve nasadit ten duphaston, ze to opravdu zablokuje ovulku. Ja mela s clostilem ovulku 17 den a doma mam skoro dvouletyho klucika ![]()
A kdy tě kontroloval? Jak velké bereš dávky? Ano, Duphaston 12.DC je brzo, zvlášť, pokud předtím nebyl dost velký folikul, na druhou stranu je otázka, čemu by škodil, kdyby folikuly nedozrávaly tak jako tak.
Jinak běžný postup na to, pokud po běžné dávce Clostilu nedozraje žádný folikul je: 1) zvýšit dávku clostilu, 2) pokud to nezabere, zkusit stimulaci přímo injekčním FSH, možno v kombinaci s IUI. Takže před IVF ještě lze něco podniknout.
@Verun83 bohužel jsem to zjistila až dnes ( dočetla se), že toto Duphaston způsobuje. Jedu tam až zase za měsíc, ale určitě se ho zeptám. Spoléhala jsem, že vi co děla, ale zda se mi to divné, když sem tam byla devátý den cyklu ( v pátek), stále jsme měla MS a řekl mi, ať už od pondělí ho beru. Což je 11 DC a pak jsem se docetla, ze blokuje ovu. Tak přemýšlím, jestli ho mám teda začít brát až déle. Ráno už sem si teda nevzala
@Vicky1 budu muset koupit testy, protože do teď mi nikdo neřekl ani nezjistoval; jestli u mě vůbec k ovulaci dochazi
Tak počkej, 9.DC bývá rostoucí folikul vidět na utz mně, která má standardně 3týdenní cykly. U delších cyklů, kdy 9.DC ještě doznívá MS, bych teda závěr, že na tebe Clostil nefunguje, brala jako velmi, velmi unáhlený.
Kontroloval mě v pátek to bylo 9 DC a řekl od pondělí berte Duphaston. Což je 12 DC. Ten 9DC jsem stále krvacela čekala jsem, ze 9 dni je opravdu dlouho a něco mi dá na to, aby to v příštím cyklu bylo kratší, ale říkal, ze mám asi takovou dělohu na takové cykly. Jinak beru jeden ráno a jeden večer. Prave se mi nechce hned po třech měsících na IVF, i kdybych to jen takhle měla zkoušet půl roku… @ugluk
@ugluk přesně to sem si taky říkala, i když tomu moc nerozumím. Asi na nej pracím a příště se nebudu objednává na ten 9 den jak chce on, ale až třeba na 12-13 den a uvidím jestli fakt nic nebo řekne, ze jsou větší než minule a rostou. Akorát tedy nevím, o kolik dni si posunout ten Duphaston
@ugluk přesně to sem si taky říkala, i když tomu moc nerozumím. Asi na nej prdím a příště se nebudu objednává na ten 9 den jak chce on, ale až třeba na 12-13 den a uvidím jestli fakt nic nebo řekne, ze jsou větší než minule a rostou. Akorát tedy nevím, o kolik dni si posunout ten Duphaston
@Anonymní píše:
@ugluk přesně to sem si taky říkala, i když tomu moc nerozumím. Asi na nej prdím a příště se nebudu objednává na ten 9 den jak chce on, ale až třeba na 12-13 den a uvidím jestli fakt nic nebo řekne, ze jsou větší než minule a rostou. Akorát tedy nevím, o kolik dni si posunout ten Duphaston
Kup si ty testy a duphaston az po ovulce, 12 dc to ma fakt jen malokdo… ja otehotnela i 33 dc!
@Vicky1 jedu koupit ty ovu testy. Ještě mi doktor doporučil Nosifol. Sice je prý dražší, ale má prý velké procento úspěšnosti, tak vyzkousim a snad to k něčemu bude
@Anonymní píše:
@Vicky1 jedu koupit ty ovu testy. Ještě mi doktor doporučil Nosifol. Sice je prý dražší, ale má prý velké procento úspěšnosti, tak vyzkousim a snad to k něčemu bude
Jojo dopila jsem tri krabicky a otehotnelated na jare jen jednu a taky jsem otehotnela
jen to teda nedopadlo, ale podle me mi pekne rpzjel ovulku sice dlouhe cykly ale mam ji!!
@Vicky1 jeee tak to moc rada slyším. Budu mít až zítra měli jen na objednání a jak jsem tam zkoumala různé čaje, tak jsem úplně zapomněla na ty ovu testy ![]()