Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, už nevím kam jít s mým problémem. Třeba poradíte holky ze zkusenosti.
Mám 27, přítelkyně 30.
Vztah krásný, jak z pohádky, ale jen z jedné strany. Já nevím kam dál a za kým jít. Jsme ve vztahu necelé dva roky. Přítelkyně nemá u mě důvěru, ne že bych jí lozil do telefonu nebo tak. Ale zatajila predemnou pár věcí. Ve vztahu jela na festival na týden s kamarády když jsme se dali dohromady, párkrát mi neřekla že jede za kamarádem na noc do bytu, řekl mi ti až on, ona tvrdí že zapomněla a já nemám v ní absolutně důvěru. Když je sama doma a já v práci tak moje hlava si domýšlí vše možné. Bohužel se má psychika promítá už i do fyzického zdraví. Ničí mě to. Dá se s tím ještě něco dělat? Děkuji za odpověď
nevěříš jí, ona neříká pravdu tak takový vztah nemá cenu. Samo se nic nezlepší a ty to odneseš zdravotně. nemá cenu se trápit, tu důvěru mít stejně nikdy nebudeš.
@Prostě Vodnář píše:
Pitomost, to že u někoho přespí, neznamená, že hned roztahuje. Takto uvažují jen mužská hovada, co chtějí mít doma otrokyni nad kterou by nejraději neustále postávali s bičem! To, že ona zapomněla něco sdělit neznamená, že je za tím hned nějaký úmysl. Pokud je ve vztahu takováto podezíravost, pak je lepší, aby ten vztah nebyl. Takže ano, tazatel má problém a měl by být natolik férový, aby jej sdělil i své partnerce. Má právo to vědět! Jak to celé dopadne, to už záleží jen na nich. Může ho sfouknout jako svíčku a nebo jej posunout o level výš.
Ten scénář byl spíš takový, že se „něco“ nepovedlo a proto to „kamarád“ zakladateli sdělil. Kdyby se to „povedlo“ ta zakladatel dál žije v blažené nevědomosti. ![]()
Důvod proč tajila ona?
Třeba proto, aby jí nebylo oplaceno stejnou mincí
Myslím, že jejich problémem není podezřívavost zakladatele, ale to, že jeho přítelkyně k němu nemá žádný respekt.
Problém vztahů „o level výš“ je v tom, že ti dva jsou v něm v podstatě osamoceni.
Proto většině lidí tyto formy vztahů nevyhovují a i proto se věci jako důvěra a respekt řeší.
Párkrát mi neřekla že jede za kamarádem na noc do bytu, řekl mi ti až on, ona tvrdí že zapomněla
Tak mě by spíš zajímalo proč tam byla přes noc? To jako nebyla celou noc doma a ty jsi nevěděl kde je? To nějak nechápu. Tak jeď příště s ní, třeba se ti trojka bude líbit.
Všimli jste si také toho neskváru, že se napíše anonymní úvodní příspěvek a autor pak dál pokračuje pod svým jménem? To jaksi ztrácí smysl začínat diskuzi anonymně.
Jinak je zde jedna rada: Najít si jinou přítelkyni. Nemyslím si, že by tahle o tom nějak extra stále a plánovala si s tebou budnoucnost. ![]()
Nemůžeme vědět, jak to celé bylo, neboť máme pouze jednostranné informace. Takže nezbývá nic jiného, než spekulace.
A pokud jako první vidíte negativní scénáře, pak je lepší ve vztahu nebýt, neb se to dříve, či později sesype.
„O level výš“ není nikdo osamocen. Neboť se naučí toleranci, porozumění a co je to nejhlavnější, tak dopřání patřičné svobody, která je pro jakýkoliv vztah velmi důležitá.
@Josef_t píše:
Ten scénář byl spíš takový, že se „něco“ nepovedlo a proto to „kamarád“ zakladateli sdělil. Kdyby se to „povedlo“ ta zakladatel dál žije v blažené nevědomosti.
Důvod proč tajila ona?Třeba proto, aby jí nebylo oplaceno stejnou mincí
Myslím, že jejich problémem není podezřívavost zakladatele, ale to, že jeho přítelkyně k němu nemá žádný respekt.
Problém vztahů „o level výš“ je v tom, že ti dva jsou v něm v podstatě osamoceni.
Proto většině lidí tyto formy vztahů nevyhovují a i proto se věci jako důvěra a respekt řeší.
Aha, takže hlášení dopředu je v pořádku, ale opominutí je chyba.
Přitom ten člověk může nahlásit a podvést, nebo opomenout, ale nepodvést. Takže je to jen o hlavě, jak dokáže zpracovat vstupní informace.
@unuděná píše:Děláš si srandu ne? Jako já nejsem žárlivá skoro vůbec, ale kdybych nějakou oklikou přišla na to, že můj muž spal u nějaké kamarádky a na dotaz, proč mi to neřekl, by odpověděl „zapomněl jsem“, tak mám jasno
![]()
Kdyby naopak normálně řekl „jdu pařit s xxx a asi přespím u xxx, abych se nemusel tahat v noci domů“, s tím bych problém neměla vůbec žádný
@Prostě Vodnář píše:
Aha, takže hlášení dopředu je v pořádku, ale opominutí je chyba.Přitom ten člověk může nahlásit a podvést, nebo opomenout, ale nepodvést. Takže je to jen o hlavě, jak dokáže zpracovat vstupní informace.
Ale houby, tvoje tolerance hraničí s blbostí, promiň. Pokud žena opakovaně chodí spát ke kamarádům a příteli to „zapomíná“ říct, je úplně jasné, že tu nejde o nějaké hraní šachů ve vší počestnosti. Navíc-musela mu přece nějakou výmluvu uvést ne? Nebo jednoduše nepřišla domů, on se nezajímal a řekl mu to až potom ten její kamarád? Pro mě úplně nepředstavitelná situace. A ne, my doma „nezapomínáme“ si říct, kdy přijdeme, nezapomínáme si dát vědět, když se někde zdržíme. Považuji to za naprostý základ slušného chování a respektu k osobě, se kterou sdílím domácnost.
@unuděná
Že jsou spolu ve vztahu, neznamená, že spolu žijí. To by si snad všiml, že není doma, ne? A nemusel by mu to říkat kamarád.
@Prostě Vodnář píše:
@unuděnáŽe jsou spolu ve vztahu, neznamená, že spolu žijí. To by si snad všiml, že není doma, ne?
Oukej, pak bych to asi brala tak, že moc o vážný vztah nejde, když dává přednost nocím s kamarády, před nocí s novým přítelem ![]()
To musí vědět oni dva, jak to mezi sebou mají. Máme přes 60% nefunkčních vztahů, takže bych se divil, kdyby tohle bylo funkční. Ale s velkou pravděpodobností tu jen krmíme trolla.
@unuděná píše:
Oukej, pak bych to asi brala tak, že moc o vážný vztah nejde, když dává přednost nocím s kamarády, před nocí s novým přítelem
@Prostě Vodnář píše:
Nemůžeme vědět, jak to celé bylo, neboť máme pouze jednostranné informace. Takže nezbývá nic jiného, než spekulace.A pokud jako první vidíte negativní scénáře, pak je lepší ve vztahu nebýt, neb se to dříve, či později sesype.
„O level výš“ není nikdo osamocen. Neboť se naučí toleranci, porozumění a co je to nejhlavnější, tak dopřání patřičné svobody, která je pro jakýkoliv vztah velmi důležitá.
Nevíme jak to bylo.
Co víme, tak z pohledu zakladatele její chování není v pořádku a nedůvěra je na místě.
Každá sranda něco stojí, i to o „level výš“.
Tolerance a dopřání svobody taky znamená, že člověk musí více spoléhat sám na sebe, že se nemůže partnerovi nikdy zcela otevřít. Je to vztah, kde jsou oba jednou nohou venku. Člověk je sice ve vztahu, ale v řadě ohledů se musí chovat, jako by nebyl.
@Anonymní píše:
Ahoj, už nevím kam jít s mým problémem. Třeba poradíte holky ze zkusenosti.
Mám 27, přítelkyně 30.
Vztah krásný, jak z pohádky, ale jen z jedné strany. Já nevím kam dál a za kým jít. Jsme ve vztahu necelé dva roky. Přítelkyně nemá u mě důvěru, ne že bych jí lozil do telefonu nebo tak. Ale zatajila predemnou pár věcí. Ve vztahu jela na festival na týden s kamarády když jsme se dali dohromady, párkrát mi neřekla že jede za kamarádem na noc do bytu, řekl mi ti až on, ona tvrdí že zapomněla a já nemám v ní absolutně důvěru. Když je sama doma a já v práci tak moje hlava si domýšlí vše možné. Bohužel se má psychika promítá už i do fyzického zdraví. Ničí mě to. Dá se s tím ještě něco dělat? Děkuji za odpověď
Ahoj,
z toho co popisuješ to může být i tak, že partnerka má strach ti t z nějakého důvodu říkat. Pro ni ale mohou být setkávání s přáteli v životě důležitá.
Měli byste se naučit oba s tou věcí pracovat - ona, že ti řekne, když se s někým jiným uvidí, ty, že se z toho nebudeš hroutit, kousat si nehty a počítat minuty, kdy už konečně přijde, ale budeš mít radost z toho, že ona je šťastná. Protože v tom vidím hodnotu vztahu - když je pro tebe důležitý spokojený ten druhý člověk, a totéž cítí on.
@XxxGene píše:
Sešel jsem se s tím kamarádem a přítelkyni na kávě kdo mi ten kamarád řekl že k němu přijede má přítelkyně na noc, přitom mi to vůbec neřekla že tam pojede. Po cestě domů jsem si s ní o tom promluvil a přísahal mi že na to zapomněla. Víš a to jsou takový ty zkoušky který mi dávají zabrat jestli ji to věřit nebo ne.
Ji řekni žes zapomněl, že spolu chodíte a byls parkrat na rande
. A přísahej na to!
Přísaha, nebyla to i nějaká politická strana? Pak je jasné, že se tomu nedá věřit.
@Lorre píše:
Ji řekni žes zapomněl, že spolu chodíte a byls parkrat na rande. A přísahej na to!
@Premek_Orac píše:
Ahoj,
z toho co popisuješ to může být i tak, že partnerka má strach ti t z nějakého důvodu říkat.Pro ni ale mohou být setkávání s přáteli v životě důležitá.
Měli byste se naučit oba s tou věcí pracovat - ona, že ti řekne, když se s někým jiným uvidí, ty, že se z toho nebudeš hroutit, kousat si nehty a počítat minuty, kdy už konečně přijde, ale budeš mít radost z toho, že ona je šťastná. Protože v tom vidím hodnotu vztahu - když je pro tebe důležitý spokojený ten druhý člověk, a totéž cítí on.
Tak jasně že má strach říkat, že chodí přespávat (!) ke „kamarádům“
![]()