Nefrologile a Sono v Brně

18
29.10.13 21:43

Nefrologile a SONO v Brně

Ahoj, mému synovi zjistili po narození mírně zvětšené ledvinové pánvičky. Teď je mu rok a musíme chodit na pravidelné kontroly. Chtěla bych konzultaci ještě s jiným doktorem, protože si nejsem jistá jestli nás tam netahají jen kvůli udržení si pacienta. Scháním někoho, kdo je zvyklý na děti a umí pořádně sono. Budu vděčná za každý názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11522
29.10.13 21:46

8o asi budu hnusna, ale kdyby ti rekl nejaky jiny doktor, ma to uplne v poradku, nikdy nechodte, tak bys byla rada a uz nikdy nesla jo :think:
dcera to taky mela a uz se ji to,,zahojilo" i presto bude chodit,,dozivotne" 1× za rok na prekontrolovani…bud rada, ze to sleduji :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
29.10.13 21:52
@alsem píše:
8o asi budu hnusna, ale kdyby ti rekl nejaky jiny doktor, ma to uplne v poradku, nikdy nechodte, tak bys byla rada a uz nikdy nesla jo :think:
dcera to taky mela a uz se ji to,,zahojilo" i presto bude chodit,,dozivotne" 1× za rok na prekontrolovani…bud rada, ze to sleduji :zed:

Není to o tom, jestli jsem ráda nebo ne, ale my byli na sono už třikrát a nikdy mu nic nezjistili a doktorka vždy jen zakrotí hlavou, že to ještě není úplně v poho a že se to musí sledovat. Malý to snáší úplně děsně… řev a řev a myslím, že ten stres taky není nic moc dobrý… a navíc když mi to potvrdí nebo vyvrátí i někdo jiný tak aspoň budu vědět na čem jsme… takže si myslím, že dělám dobře, že chci ještě jiný názor ne? A nikdy jsem neřekla, že tam už pak nikdy nepůjdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
29.10.13 21:55

@janulka31 Když to není úplně v pořádku a není to ani stav k operaci, tak to sledují. :nevim: To by ti nejspíš řekl každý doktor. Zkus dětskou nefrologii ještě v Olomouci, Ostravě, toho zas tolik není. Navíc tě tam nemusí vzít, nejsi jejich a mají plno. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
29.10.13 21:58

@janulka31 zeptat se muzes..nechci rypat, tak radeji vic nepisu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
29.10.13 22:12

Nefrologické poradny jsou v dětské nemocnici - dr. Dostálková. dr. Štarha, dr. Osvaldová. Další nefrologické poradny jsou v Bílém Domě. Ke komu chodíš ty?

Syn se léčil u nefrologů v Brně, konkrétně u prof. Doležela, ale pak jsem si vyžádala překlad do Motola, kde byl v laskavé péči doc. Bláhové a prof. Seemana. U pana profesora Seemana je dosud. Na kontrolu tam s ním teď chodím už jen jednou za 3 měsíce, což je krásný (ze začátku 2× týdně).

Já jsem neskutečně šťastná, že ho takto pravidelně sledují a že je v těchto rukou. Ale též jsem byla šťastná, že se dostal z toho Brna, takže tvoje pocity do jisté míry chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
29.10.13 22:15
@janulka31 píše:
Není to o tom, jestli jsem ráda nebo ne, ale my byli na sono už třikrát a nikdy mu nic nezjistili a doktorka vždy jen zakrotí hlavou, že to ještě není úplně v poho a že se to musí sledovat. Malý to snáší úplně děsně… řev a řev a myslím, že ten stres taky není nic moc dobrý… a navíc když mi to potvrdí nebo vyvrátí i někdo jiný tak aspoň budu vědět na čem jsme… takže si myslím, že dělám dobře, že chci ještě jiný názor ne? A nikdy jsem neřekla, že tam už pak nikdy nepůjdu…

snáší špatně sono? Nebo co? :think:
Jako jasně, syn taky nejásal nadšením, když mu každý den patlali na bříško gel a přejížděli po něm snímačem, ale zrovna sono mi přijde jako to nejmenší :oops: Jsou věci jako biopsie ledviny, každodenní odběry z žíly třeba i 2× denně, pobyt v nemocnici… jo, o tom bych prohlásila, že to syn v tom roce snášel blbě. Pravda, taky snáší blbě ten odběr, když jdeme jednou za čtvrt roku na kontrolu. Ví, co bude, ve dvou a půl letech už není prostě blbej, řve a pláče. Ale já jsem vlastně ráda, že mu tu krev berou, protože se vždycky potvrdí, že je to s jeho nemocí lepší a lepší - jsem fakt ráda, že tam s ním chodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
29.10.13 22:20

Moc Ti neporadím, nejsem z Brna, ale ženský, já to nechápu, každý pacient má právo si svého lékaře vybrat, nebo konzultovat svůj zdravotní stav s několika lékaři, nechápu co řešíte, já osobně se taky radši zajdu ještě přesvědčit někam jinam, že je vše tak jak říkají, nebo jinak, když se mi něco nezdá a to i kdybych měla jít třeba k 5 lékařům a nejednou se mi to vyplatilo… :nevim:

Kdybyste jezdili pravidelně do Prahy, tak bych Ti doporučila nefrologii ve vojenské nemocnici, ale takto je to pro Vás dost z ruky… :?

• Citovat
  • Upravit
47103
29.10.13 22:43

S tou Prahou nesouhlasím… nejlepší dětská nefrologie je prostě v Motole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
30.10.13 09:10

@_Kaczenkaa_ Díky za podporu, přesně o toto mi jde. Nevěřit slepě jednomu doktorovi.
Všem děkuji za reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty