Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, prosím máte někdo zkušenosti s nehojící se jizvou po císaři? Asi po 14 dnech mi začala hnisat. Od té doby jsem docházela každé dva dny na vyčištění do nemocnice. Ode dneška mám fázi vlhké hojení. Doma si sama dezinfikovat a dávat mastičku do rány. Měl jste to někdo? Jak dlouho se to hojilo? A jak jste s tím fungovali, když se to musí občas větrat a jinak být schovaný? Děkuji moc.
Po třetím císaři se mi taky špatně hojila jizva. V jednom místě se mi otvírala. Používala jsem AlfaSilver sprej a ten mi to do týdne zahojil. ![]()
@Yasmina21 takže jste s tím nešla do nemocnice? Ja se bála a šla tam. Přes týden a půl chození na vyčištění + drény. Ode dneška mám hojit, ale prý je to na týdny. A to vše začalo pár kapkami hnisu😔
@Laura818 já jsem to měla strašný, pořád se mi to otvíralo, muselo se to často čistit, na ráně jsem nosila vložku, hnisalo to, bylo horko ![]()
Hojit se to konečně začalo asi po 3 týdnech, kdy mi už hrozila reoperace.
Ale já si to asi způsobila sama, že jsem to začala mazat moc brzo ![]()
@Laura818 píše: Více
Do nemocnice jsem s tím nešla, zkusila jsem to vyléčit doma sama a povedlo se. Neříkám ale, že to bylo úplně správné rozhodnutí. Mohla jsem si způsobit jiné, vážnější komplikace. Naštěstí se tak nestalo. Je dobře, že jsi s tím šla. Teď to chce hlavně hodně větrat a až to bude trochu lepší, tak můžeš vyzkoušet třeba ten sprej. ![]()