Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chtěla bych se poradit. Ve čtvrtek je to 6 týdnů od porodu. Mám problém, když delší dobu chodím cítím na sobě slabost, podlamují se mi nohy, motá se mi hlava. Procházka která má být Na půl hodiny, trvá dvakrát dele. Musím si vždy Na chvíli sednout a odpočinout si. Na internetu psali, že to přejde ale nepřešlo. Už jsem objednaná k lékaři. Měli jste někdo podobný stav?
To vypada na chudokrevnost. Nedelali po porodu krevni obraz? Neztratila si behem nej moc krve? Mudr by ti mela nasadit zelezo a bude trvat oar tydnu, nez se to zlepsi…
Také bych to viděla na chudokrevnost. Než se dostaneš k lékaři, začni brát nějaké železo z lékárny. Třeba Globifer je dobrý doplněk. + Vitamin C.
Železo i vitamin C beru. Ale asi neobsahuje tolik kolik bych potřebovala. Krve jsem neztratilo hodně a krevní obraz mi nedělali.
Nízký tlak, chudokrevnost
Určitě co nejdřív k lékaři. Normální to není.
@Holubicka22 zelezo si nech predepsat. Co je jodne krve? Pri vaginalnim potodu se velka ztrata pocita nad 500 ml, pak by ti ale preventivne meli udelat obraz a resit to, v krajnim pripade transfuzi, zelezo ma pomaly ucinek.
@Holubicka22 píše: Více
Ahoj,
určitě prodiskutuj s lékařkou. Porod odstartuje hormonální horskou dráhu, takže tělo se s tím vyrovnává. Já jsem třeba rodila v půlce dubna a strašně jsem se potila, byla jsem z toho tak strašně smutná a prý to bylo právě hormony ![]()
Tahle únava může být i kojením - pro tělo je to velký výdej, jíš a piješ dobře?
Vidím to taky na železo. Ono brát ho v těch vážnějších deficitních stavech je běh na hodně dlouhou trať. Známá dostala transfůzi krátce po porodu a vyjádřila se v tom smyslu, že ještě včera měla problém dolézt na záchod, ale po té dávce by klidně šla dělat na zahradu. Rodina z toho byla špatná, brala to až příliš tragicky. Jí to ale moc pomohlo. Než by se perorálním braním dostala na slušnou hranici, trvalo by to asi dlouhé týdny.