Nehraje si sám - jak ho to naučit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8506
10.1.19 13:33
@Martina712 píše:
Myslim,ze je to hodne o povaze. Syn 2r. Je taky tezky mamanek.u vseho potrebuje asistenci. I nadobi se mnou myje.taky jsem si ho zkousela nevsimat,aby se zabavil sam,ale vyrval a vyknoural by mi diru do hlavy,takze kdyz ne ja s nim,pomaha on me. Obcas ma svetlou chvilku,kdy si sam hraje treba 10 minut,ale vetsinou z toho kouka nejaka alotrie :mrgreen: jako miminko se nestalo,ze by sam jen tak koukal na hracky,nebo jen tak. Dcera Je zatim pravy opak. Dokaze v klidu lezet a koukat klidne pul hodky. Ale rikam zatim, je ji teprv 6tydnu.

Jo presne… Taky druhe dite takhle jako mimi obcas lezelo a koukalo a je podstatne samostatnejsi doted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
10.1.19 13:34
@Limi123 píše:
To mi syn dela take, kdyz mame bezdetnou navstevu. Ale neni to tim, ze by si jinak nevyhral sam, je to spis nejaka forma zarlivosti a snaha na sebe upozornit. Ale ja ho celkem v tomhle chapu, sama si jeste z pozice ditete pamatuju tu nudu, kdyz mamka s nekym krafala ;) a to jsem byla myslim i o dost starsi

To jo :D Já si zase pamatuji, jak naši stavěli a já prostě musela být někde zalezlá sama, protože jsem překážela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
10.1.19 13:38
@luci5 píše:
To jo :D Já si zase pamatuji, jak naši stavěli a já prostě musela být někde zalezlá sama, protože jsem překážela :D

Jo tak presne to bych nechtela, aby mel takovy pocit. Ale nic se nema prehanet

Jinak zakladatelko, u nas k te samostatnosti v hrani s kolem 2 let pomohlo, kdyz jsem na mej prestala nonstop mluvit. A jedine, s cim si v tu dobu vydzel hrat chvili sam, byla cocka vysypana na plech a k tomu kelimky, lzice, bagr, nakladacek a tak . Presypal si a byl spokojeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
10.1.19 13:39

@Mini86 to je normální. Přečti si nějaký článek o vývoji dítěte. Takto malé děti si neumí hrát samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.1.19 13:40

@Mini86 Může to být období, nebo je to tím, že není rád sám, je společenský. Můj první syn byl takový, doma jsem o měla neustále za patami, zato v jesličkách, kam chodil na pár hodin týdně, byl neuvěřitelně samostatný, stačilo mu, že si kolem něj hrají jiné děti. To samé v hernách (ale jen pokud už tam párkrát byl, v nové herně býval nesmělý). Tahle „závislost“ dost opadla s příchodem sourozence a pak i s věkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
10.1.19 13:43

@Limi123 No já jsem taky pěkně trpěla, ale teď už naše chápu, stavba, hospodářství, nebyla to sranda.. Tenkrát tak bylo snad všude, co si pamatuji. Trávili jsme hodně času u babičky a ta zase byla celé dny v kravíně. Jako čtyřletou mě hlídala sedmiletá sestřenice, to už by dneska žádný rodič nedopustil.
Ty vzpomínky mi samozřejmě nedovolují, abych se synem zacházela stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
10.1.19 13:47
@luci5 píše:
@Limi123 No já jsem taky pěkně trpěla, ale teď už naše chápu, stavba, hospodářství, nebyla to sranda.. Tenkrát tak bylo snad všude, co si pamatuji. Trávili jsme hodně času u babičky a ta zase byla celé dny v kravíně. Jako čtyřletou mě hlídala sedmiletá sestřenice, to už by dneska žádný rodič nedopustil.
Ty vzpomínky mi samozřejmě nedovolují, abych se synem zacházela stejně.

Jj, mne se tedy nasi venovali maximalne, to mamky vykecavani byla spis vyjimka, ale i tak si to pamatuju. Treba kdyz varila nebo tak, to si nepamatuji, ze by mi vadilo, ale to (vyjimecne) vykecavani byl ocistec :-)

Jinak ja v necelych peti hlidala brachu, kteremu byly 2 a pul venku pred barakem, takze asi tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
10.1.19 13:49

Máme dvě děti a jedno si hrálo samo od malička, druhé ne. Myslím si, že se to naučit nedá. To druhé si začalo samo hrát tak od 4-5 roku… Když jsme se mu nevěnovali nebo zrovna nemohli věnovat, začal zlobit a vyloženě otravoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
10.1.19 14:03

Holky, ted si tu lezim na matraci na zemi v pokojicku, odpocivam a desetimesicnak si sam hraje 2 metry ode me. To je parada, to s prvnim neexistovalo. Ja si to asi nikdy neprestanu uzivat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
10.1.19 14:24

Dekuji za povzbuzeni ze se to mozno nekdy zlepsi :lol: ja si taky myslim ze to az tak nejde naucit. Vzdycky jsem nechavala prostor i na samostatnou hru a jak jsem dopadla:D snad to ted okouka a pak bude trosku samostatnejsi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
10.1.19 14:24
@Limi123 píše:
Holky, ted si tu lezim na matraci na zemi v pokojicku, odpocivam a desetimesicnak si sam hraje 2 metry ode me. To je parada, to s prvnim neexistovalo. Ja si to asi nikdy neprestanu uzivat :-D
:lol: zavist:) ja jdu jezdit s autama :lol: :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
10.1.19 14:49
@Mini86 píše: :lol: zavist:) ja jdu jezdit s autama :lol: :?

Zkus tu cocku :-) Nebo play doh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
10.1.19 14:52

@Mini86 … Nebo tablet v krizi nejvetsi ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
10.1.19 14:53
@Limi123 píše:
Zkus tu cocku :-) Nebo play doh…

Cocku zkusim. Play doh mame ale musim s nim:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
10.1.19 14:53
@Limi123 píše:
@Mini86 … Nebo tablet v krizi nejvetsi ;-)

Jo kdybych zapla pohadky tak mam klid klidne cele dopo. Ale telku vibec nepoustim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí