Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
vždyt on ten život je tak krátký,tak bychom si ho měli užít hezky,ne jenom přežít.
presne tak. Nestracet cas s lidmi, kteri za to nestoji.
mala to i na svuj vek celkem vnimala.dost se vyptavala,ale vzdycky az za nejaky cas. nechala si to projit hlavou a treba za tyden prisla a ptala se proc jsme se hadali,proc tata rek to a ja ono. a ja si najivne myslela,ze z toho jeste nema rozum.
Mozna ze s tim 9ti letym,bys to uz mohla trochu probrat,nejak opatrne zjistit nazor na situaci v rodine. Ony jsou ty deti kolikrat rozumnejsi nez my „dospely“ ![]()
Anonymní píše:
Lucinko,opravdu spolu máme asi hodně společného.dnes jsem se dokonce dověděla,že si stěžoval u mých rodičů,že s ním nespím,chudáček…
to ten muj si stezoval kamaradum. To fakt hrozne divny ze zenska nechce spat s chlapem, ktery ji nadava a urazi.
Dobře děláš
Tohle si užívej, ten kadeřník to si mi zase dobře poradila ty, taky zajdu. A masáž, to nemá chybu. Mě dost bolí záda a to mi vždycky pomůže. navíc, když chci můžu myslet na cokoliv
a připadá mi jako by to ten masér cejtil, a je to žůžo ale ve vší počestnosti ![]()
víš,malého má bohužel zmáklého dokonale,bohužel.několikrát jsem se snažila šetrně zjistit a vysvětlit,ale vždycky odešel se slzami v očích
Je toho na něho strašně moc,do toho poměrně vážně onemocněl,tak je to fakt všechno náročný.nikdy nezapomenu na tu dobu kdy byl malý na kapačkách,já s ním v nemocnici a on se doma upíjel
Víš ono se to tak nějak všechno skládá a zjišťuju,že takového toho krásného a pozitivního za co bych si ho měla vážit je strašně malinko.
delice píše:
Dobře dělášTohle si užívej, ten kadeřník to si mi zase dobře poradila ty, taky zajdu. A masáž, to nemá chybu. Mě dost bolí záda a to mi vždycky pomůže. navíc, když chci můžu myslet na cokoliv
a připadá mi jako by to ten masér cejtil, a je to žůžo ale ve vší počestnosti
je,to jsem ráda,že jsem ti dobře poradila.masáže jsou supeer,už nějakou dobu přemýšlím,že bych se k nim zase vrátila.mám kurz a strašně mě to bavilo,jenomže přece nemůžu masírovat chlapy,že jo,to by se zase někomu nelíbilo
Ahoj anonymní. Já bych ti taky poradila abys odešla. Měla jsem doma podobného žárlivce, rozkazovače a kritika. Když jsem odmítla splnit jeho rozkaz, následovala vyhrůžka nebo facka. Odešla jsem od něj, když bylo malému 1,5 roku. Pak následoval rozvod, dělal problémy, chtěl malého do péče, hrál si na chudáčka a skvělého tatínka. Není pravda, že to malé děti nevnímají, můj malinký už ve svých dvou letech všechno vnímal a cítil který rodič je hodný a pečuje a který je zlý a nadává. Dodnes se malý bojí k tatínkovi.
Ale radím ti abys nejednala unáhledně a impulzivně, našetři si peníze a připrav si bydlení. Uvědom si, že když odejdeš, bude zuřit a chtít děti do péče. To je realita. A nepočítej s tím, že se změní.
Jak jde o smutek dětí je to vždycky špatné. Obvzlášt, pokud už tomu trochu rozumí. Nic není černobílé a on může dětem navykládat cokoliv, a oni ho můžou mít rádi zrovna tak jako tebe. Ale nejsou slepí, vidí že to není v pořádku, ten problém není mezi nimi a vámi ale jen mezi vámi. Já mám děti menší 5 a 2, kluky ale vím, že s tím starším už by se dalo o něčem mluvit. Ale taky vím, že přes všechny hádky nás má rád oba! At je tvůj muž jaký je, tátou zůstane, a možná, že když nebudete spolu jako pár, že se i jako rodiče lépe domluvíte bez emocí a žárlení.
Anonymní píše:delice píše:je,to jsem ráda,že jsem ti dobře poradila.masáže jsou supeer,už nějakou dobu přemýšlím,že bych se k nim zase vrátila.mám kurz a strašně mě to bavilo,jenomže přece nemůžu masírovat chlapy,že jo,to by se zase někomu nelíbilo
Dobře dělášTohle si užívej, ten kadeřník to si mi zase dobře poradila ty, taky zajdu. A masáž, to nemá chybu. Mě dost bolí záda a to mi vždycky pomůže. navíc, když chci můžu myslet na cokoliv
a připadá mi jako by to ten masér cejtil, a je to žůžo ale ve vší počestnosti
Jestli tě to bavilo, nevidím důvod, proč bys zase nemohla. Že by se to někomu nelíbilo? Už se zase podřizuješ, nedělej to. Bud svá, bud to vezme, nebo ne, ale ty nemáš co ztratit, a kdyř už, tak nesnesitelného žárlivce.
Anonymní píše:
víš,malého má bohužel zmáklého dokonale,bohužel.několikrát jsem se snažila šetrně zjistit a vysvětlit,ale vždycky odešel se slzami v očíchJe toho na něho strašně moc,do toho poměrně vážně onemocněl,tak je to fakt všechno náročný.nikdy nezapomenu na tu dobu kdy byl malý na kapačkách,já s ním v nemocnici a on se doma upíjel
Víš ono se to tak nějak všechno skládá a zjišťuju,že takového toho krásného a pozitivního za co bych si ho měla vážit je strašně malinko.
tak to je mi male ho lito.
Byvaly taky vse resil alkoholem. a kdyz prisel rano domu,tak to pak bylo neco
. Dokonce i jeho mama mi jednou rekla, ze to holt asi jinak resit nejde
.
Ja toho krasneho a pozitivniho taky moc nenachazim. Jen narozeni dcery a i tenhle okamzik dokazal zkazit. V tech nejvetsich porodnich bolestech mi rek: no co vzdyt si to chtela. A kdyz nas privez z porodnice vysadil nas u mych rodicu a jel
kam. Jeho dcera, kterou videl 2h v porodnici pro nej nebyla moc dulezita.
Masaz, kadernik- parada,to ti prospeje. jeste neco noveho na sebe..
ingeborg píše:
radím ti abys nejednala unáhledně a impulzivně, našetři si peníze a připrav si bydlení. Uvědom si, že když odejdeš, bude zuřit a chtít děti do péče. To je realita. A nepočítej s tím, že se změní.
jak pise Ingeborg nepočítej s tím, že se změní
nasetri penize,popr zjisti jak by ti vypomohla socialka. ![]()
Mám podobnou zkušenost - řešení je odchod …
Příp. zkus zatím nějakou poradnu, ale jeho tam asi nedostaneš …
promin, ale jak si myslis, ze je detem????mit doma tohle a myslet si, ze je to normalni?!!!to maj teda dobrej vzor
ikdybys bydlela u rodicu, tak padej pryc, alimenty platit musi, ale tohle teda neni ani pro tebe dobry…
vzdyt ti není 150let aby sis nemohla vybirat. jsi mlada, urcite hodna zenska, tak se seber a mej oci otevreny, ptz na vas ceka nejakej normalni nekretenskej chlap (promin za uprimnost).
Ahoj,
teda jsi chudák ženská, jak říkají holky, mysli především na děti a odejdi od něj. Ikdyž je to určitě velmi těžké rozhodnutí, musíš to udělat, jinak si to budeš vyčítat. co ty víš? třeba na tebe ten Pan Božský, který by tě na rukou nosil a měl rád tvoje děti, někde čeká
takže kočko, držím ti moc a moc palečky, hlavu vzhůru a bojuj za lepší život pro vás všechny. bude zase dobře, uvidíš ![]()
delice,to není vůbec špatný nápad s tou masáží.určitě zkusím,dnes se mi honí v hlavě spousta věcí,ale ta masáž by byla fakt fajn,nehledě na to,že bych to potřebovala jako sůl.chci se v pátek objednat ke kadeřnici.já vím,nic to nevyřeší,ale aspon si chvilku odpočinu a chci udělat radikální změnu pro začátek.v účesech jsem se vždycky držela hodně při zemi a nechtěla experimentovat,ale ted jsem odhodlaná.bude to taková moje první zkouška.jinak pak dál musím popřemýšlet co a jak dál,musím na to mít klid a všechno si dát dohromady a taky si s ním o tom všem promluvit,ale to si myslím,že bude zbytečný.