Nejde mi přestat kouřit!

Anonymní
14.6.13 12:44

Nejde mi přestat kouřit!

Ahoj holky, jsem už úplně zoufalá. Vždy jsem si říkala, že až budu chtít tak to prostě půjde. Netušila jsem jak moc se pletu.
Chtěla jsem přestat už na začátku těhotenství, měla jsem šílené stavy, dokázala jsem myslet tak akorát na cigaretu :zed: omezila jsem to jak to jen šlo, ale nedokázala jsem přestat.. Když se dcera narodila, nekojila jsem už jen díky své závislosti.. Potom jsem zas od dcery neustále odbíhala abych si mohla zapálit. Teď jí jsou dva roky a já stále blafu a blafu, snažila jsem se, každý večer si říkám, že ráno si už nezapalím. A ráno stejně jedu a jedu :,( jakmile jen pomyslím na to, že bych si nezapálila úplně se mi sevře žaludek, vnitřně panikařím. Zjistila jsem, že je to fakt problém když jsme s manželem řešili jak ušetřit a kde. Samo první padlo cigára, ale já úplně šílela 8o že je to to jediné co si dopřeju, nekupuju si hadry, šetřím na všem co se dá tak cigára mi nikdo nevezme (no tupec no) když nad tím tak přemýšlím vůbec netuším co dělat. Kouřím 12let bez jediné pauzy a jsou dny (není jich zrovna málo) kdy vykouřím i 40cigaret denně :oops: strašné číslo já vím, ale netuším co mám dělat. Kdyby to bylo na mě nechci přestat, chutná mi to a vůbec nevím co bych bez cigaret dělala, ale přepadá mě pocit strachu o vlastní zdraví, výčitky kvůli času které mohu strávit s dcerou a místo toho venku blafu, teď když je pěkně tak je na zahradě semnou, ale jinak jsem stále hledala výmluvy proč jít tam a tam abych si mohla zapálit :zed: Je tu někdo s takto silnou závislostí? jak jste to zvládly? povedlo se přestat nebo to aspoň omezit na minimum? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
14.6.13 12:46

Zkusila bych doktora, nějaké centrum protikuřácké třeba…
závislost na nikotinu je normálně „diagnóza“, uvidíš, jaké ti nabídnou možnosti.
(já teda nekouřím, ale minule to řešili v telce :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
14.6.13 12:47

A zkoušela jsi třeba nějaké ty žvýkačky nebo elektronickou cigaretu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.13 12:48

@Verca1989 el cigaretu ano, ale dlouho mi nevydržela. Vlastně jsem to nevydržela kouřit ani celý den… vždy jsem si mezitím dala aspoň normální cigaretu a pak jsem jí zahodila úplně, není to ono :roll:

• Citovat
  • Upravit
19131
14.6.13 12:49

Určitě zkus nějaké centrum pro odvykání, s tímhle si asi sama neporadíš a každý neúspěšný pokud tě bude akorát deprimovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
14.6.13 12:51

Anonymní, já zrovna kuřák nejsem, ale pracuji ve zdravotnictví na oddělení, kde kuřáci často končí. Takže občas mám možnost se se silně závislými kuřáky pobavit. Některým pomohly ty náplasti, ale nejzajímavější, co jsem slyšela bylo, že si pán koupil takové ty dětské cíga (jsou to jen žvýkačky zabalené jako cigareta a je v tom i nějaký prášek, že se z toho dokonce párkrát zakouří :lol: )
No a ten pán říkal, že mu to strašně pomohlo od té fyzické závislosti. Ne od nikotinu(to zvládnul sám), ale od toho zvyku mít cigaretu v puse.
Musela bys cigarety zahodit, abys je vůbec neměla doma a prostě si už nezapálit ani jednu. Nejde to jen snižovat, tak většina kuřáků nepřestane. Přeji Ti hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
14.6.13 12:54

V tom případě bych také volila nějaké odvykací centrum ale prostě podle mě je nejdůležitější, abys ty sama chtěla přestat, jinak to asi nebude mít smysl. Sama píšeš, že máš strach o své zdraví, že to leze do peněz je jasné a jestli kouříš tolik, tak to je měsíčně pálka jako hrom a kouřit před dítětem je taky nic moc…to centrum bych určitě zkusila, pokud jsi nedokázala přestat ani v těhotenství a nekojila jsi kvůli kouření, tak to jen tak sama nedokážeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.6.13 12:55

Nějaké náplasti jsi zkoušela? Nebo jiné náhražky? Elektronickou cigaretu?
Začla bych tím, že bych se snažila vystačit si s obdobným množstvím nikotinu, ale v aletrnativní verzi. Předsevzteí, že si nezapálíš je naprosto na nic, když jsi to nezvládla ani v těhotenství. (mmch být chlapem a čekat moje dítě, urazím ti pazoury v loktech, ale jinak nic osobního :lol: )
A pak postupně snižovat.
Chlap kouří? Jestli vytáhneš dvě krabky denně a on je nekuřák, tak je svatej, to je šílenej smrad, co se line ze silných kuřáků.
Další možnost je zvolit metodu „až udělám“. Stejně jako sis hledala záminky někam jít, aby sis mohla zapálit, tak si hledat záminky, jak nejít. Pokud zvolíš tuto metodu, tak budeš mít doma nejen vycíděno, ale doslova vylízáno :mrgreen: Navařeno, napečeno… Začla bych malými úkoly, které oddálí odchod na cigáro třeba o 10min a postupně prodlužovala inetrvaly (pomalu, nesnažit se to strhnout během týdne).
A najdi si podpůrčí skupinu podobně „postižených“. Držím palce, ať to zvládneš, kouření je děsnej mor, mě zachránilo neplánované těhotenství a svatosvatě jsem si slíbila, že už fakt nikdy kouřit nezačnu, nestojí to za to, navíc já nemám ráda být na něčem závislá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
14.6.13 12:57

Můj taťka kouřil podobně jako ty. Jednoho dne přestal a už si nezapálil. Smáli jsme se mu, že mu dáváme měsíc maximálně dva a už je to 10 let. Takže to jde, chce to hlavně vůli a chtít to. To sama přestat nechceš, jen si myslíš, že bys měla.

• Citovat
  • Upravit
4476
14.6.13 13:00

Vetsina byvalych kuraku co znam {i muj manzel}, museli chtit prestat jednak sami, jednak s tim prestali ze dne na den. Proste najednou, cigarety nekoupit, nemit doma. Zadne snizovani. Proste nemit je hlavne po ruce.
Jinak je docela fajn si pri dnesnich cenach cigaret spocitat, kolik dovolenych jsi poslala… do dymu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.13 13:00

@Gladys To je super nápad, děkuji. Tohle mě nikdy nenapadlo to oddalovat takhle, já jsou zkoušela scházet se s maminkami odsud z emimina. Zjistila jsem, že jsem mezi nimi jedinej kuřák 8o tak jsem si celé odpoledne nezapálila to bych si nedovolila. Vydržela jsem to, bylo co dělat, jedlo se bavilo čas ubíhal a je pravda, že mě to tolik nechybělo. I v práci kdy jsem prostě nesměla a neměla kdy tak jsem to taky přežila. Asi se budu muset opravdu zaměstnat aby na to cigáro nebyl čas. Ano chlap je kuřák, vlastně celé moje rodina včetně babiček a dědečků jsou kuřáci :roll:
Právě, že mě začal vadit i ten smrad. Když byla malá miminko tak jsem se vždy drbala než jsem si jí vzala do ruky, a sama před sebou jsem se cítila hrozně.

• Citovat
  • Upravit
5673
14.6.13 13:12

Jak píšou holky, zkusila bych ty náplasti a přinejhorším odvykací centrum :pankac: Taky jsem kouřila dlouho, ale jakmile jsem zjistila, že jsem těhotná, přestala jsem vlastně hned :pankac: Ale je to o silný vůli :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
14.6.13 13:12

Možná se mnou nebudete souhlasit (jsem bývalý silný kuřák), ale já si myslím, že kuřáky kouřit baví a baví je to natolik moc, že opravdu přestat nechtějí, ci co chtějí anebo je k tomu donutí silné zdravotní problémy, tak ti prostě přestanou. Uměla jsem vytáhnout i 30 denně, v 1.těhotenství jsem přestala, můj manžel přestal před 4 lety o vánocích, u něj to teda znamenalo, že i asi na rok, přestal pít kafe, měl to spojeno.

• Citovat
  • Upravit
3876
14.6.13 13:19

Taky si myslím že musíš chtít přestat sama, jinak to asi nepůjde, když to bude kvůli penězům nebo zdraví, to si vždycky nějak omluvíš (nic jiného si nekupuju a šetřím, zdravá zatím jsem a rakovinu mají i nekuřáci…). Tak si to srovnej sama, 40 cigaret je opravdu dost s věřím že kdyby se objevil nějaký zdravotní problém, zvládla bys přestat ze dne na den.
Já jsem si ráda zapálila v hospodě nebo někdy 1 cigaretu cestou z práce, ale až budu mít dítě, tak si neumím představit že bych si před ním zapálila, měla bych morální blok. A taky mu pak doma smrdět :zed: A v těhotenství mi to vůbec nechybí, bylo by mi hrozně hloupý tomu miminku vědomě škodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
14.6.13 13:21

Hrůza, hned tihodim svoje linky na odvykací centra, podle me tophle musis resit s odborniky

PORADNY ODVYKÁNÍ KOUŘENÍ • Praha 10 : Centrum preventivního lékařství 3.LF UK Ruská 87 100 00 Praha 10 MUDr. Jiřina Bártová, CSc. po telefonické domluvě tel. 267 102 203 • Praha 2 : KHS Středočeského kraje Dittrichova 17 120 00 Praha 2 PhDr. Renata Staňková tel. 224 914 966, l.284po 14,00 – 18,00 • Praha 2 : Poradna pro odvykání kouření Zdravotní ústav se sídlem v Praze Myslíkova 6, 120 00 Praha 2
Jana Maříková, Bc. Tel.: 224 920 174 dle domluvy

40 cigaret denne te nejspis zabije, hlavne k tomu neber antikoncepci. Slysela jsi o Champixu? Vyjde to asi na 4500/m, celkem slusne funguje, ale jako u vseho musi byt motivace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová