Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
je mi 36 let a toužím po dítěti ovšem jsem bez partnera.
Nenašel by se tady někdo kdo by mně poradil jak na to? Nevěřím že bych byla jediná.
Byla bych ráda kdyby se mně někdo ozval z vlastníma zkušenosti.
Předem děkuji
Dítě potřebuje rodinu, takže mi přijde hodně hloupé, že ho chceš záměrně přivést na svět jako samoživitelka. ![]()
A k tvému dotazu: Vlastní zkušenost nemám.
Ale známá jo. Měla po třicítce no a obrážela studenstké hospůdky a jeden studentík se chytil. Bohužel pro ni to nevyšlo tak, jak plánovala, sdělila mu, že bude otcem a on se k tomu jako otec postavil a chtěl s ní dítě vychovávat.
Takže rada pro tebe - těhotenství nesdělovat. ![]()
Pochopitelně to jde i bez partnera. Znám 2 takové případy - pomohlo jim umělko neznámým dárcem provedené v jednom případě ve Španělsku a v druhém v Belgii. Možné to je i v Anglii, alespoň si tedy myslím.
Hmm…najít si partnera?
Já nevím, jestli je to Tvoje přání, tak si zjisti pomocí ovulačních testů, kdy máš ovulaci a pak podle toho budeš muset sbalit nějakého kamaráda nebo náhodného kolemjdoucího. Bez sexu (a bez chlapa) to prostě nepůjde…
Já znám z doslechu příběh, kdy si slečna dala inzerát na nějakou seznamku, že shání muže pouze za tímto účelem, z těch, co se jí ozvali, si jednoho vybrala, sešli se, on si asi myslel, že něco bude, ale ona mu řekla, že se neznají a nemoci a tak, tak on odevzdal materiál, ona zavedla, povedlo se, narodila se krásná holčička a hotovo. On ji ještě jednou kontaktoval s dotazem, jestli se povedlo, ona odvětila, že ano, a tím to haslo a všichni spokojení.
Pokud by to bylo jen trochu v mých ekonomických možnostech, jela bych do zahraničí a zkusila to v centru asistované reprodukce. Na stimulovat hormony a pak vybraný materiál. S jistotou, že mi někdo nezazvoní za rok u dveří s tím, že chce být tatínek a že mě při vyrábění mimina nikdo ničím nenakazí…
Zajímalo by mě, jak by se postupovalo, kdybych v ČR přivedla do CAR neplodného muže, přistoupilo by se k oplodnění dárcem a on by pak už nefiguroval, nebo naopak ještě hůř, kdyby nadále chtěl figurovat. Otcovství by se neprokázalo, tak jak by se s tím naše jurisdikce poprala
@vlastovka385 píše:
Já znám z doslechu příběh, kdy si slečna dala inzerát na nějakou seznamku, že shání muže pouze za tímto účelem, z těch, co se jí ozvali, si jednoho vybrala, sešli se, on si asi myslel, že něco bude, ale ona mu řekla, že se neznají a nemoci a tak, tak on odevzdal materiál, ona zavedla, povedlo se, narodila se krásná holčička a hotovo. On ji ještě jednou kontaktoval s dotazem, jestli se povedlo, ona odvětila, že ano, a tím to haslo a všichni spokojení.
To mi připadá jako dost dobrý řešení, lepší než oficiální umělko neznámým dárcem.
Rada najít si partnera je mi nepřipadá jako rada, to ví přeci každý, ale ne vždy to jde.
Připadá mi lepší uskutečnit to ve věku 36 let, to je ještě dostý dobrý věk, než 10 let čekat, nic a pak se nechat uměle oplodnit ve 47 letech. Znám jeden takový případ.
Když si dáš inzerát na seznamku, že hledáš jen oplodnovace, tak se ti jich prihlasi tucet. Chlapi se holt radi rozmnozuji. ![]()
Znám případ jednoho páru, ale lesbického, který si na nějaké k tomu určené seznamce vyhlédl dárce. Ten u nich odevzdal čerstvý materiál a ony ho zavedly stříkačkou a opravdu ta žena otěhotněla a bude za chvíli rodit.
Ale pokud teda nechceš takhle, asi bych měla docela strach obrazit diskošky a s někým neznámým se vyspat, z toho kouká hromada nemocí
@peggy.sl píše:
Věnuji ti manžela..i s návodem k použití..
ty máš na chlapa návod k použití?
jak jsi to udělala? ![]()
@Dunugu1 já to tak udělala, kdyžtak napiš na sebe mail a písnu ti, příp. pokud chceš nějaké podrobnosti, tak ti můžu napsat SZ, záleží na tobě
@Gladys v ČR je to tak, že pokud se používá pro oplodnění sperma dárce, tak partner ženy prohlásí čestně, že soiuhlasí s tímto a že se uznává otcem případného zplozeného dítěte.
Tento svůj souhlas pak nemůže popřít a to ani na základě biologických testů. Prostě otcem je.
@Žirafátko píše:
ty máš na chlapa návod k použití?![]()
jak jsi to udělala?
Aby se lépe prodával, sepsala jsem manuál.. ![]()