Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sepishka píše:
@Ve-ru Nekdo rekl, ze by nemohla mit?Jiste, ze muze. Nezakonny to neni a muze si tudiz delat, co chce. Jen je to jedna z veci, kterou by neudelaly nektere z nas, protoze samozrejme, ze je to lepsi nez zbouchnuta osumnactka, ale taky je to o dost horsi nez jiny scenare, ktery si umim predstavit treba ja a o ktery bych se snazila spis, kdybych byla v jeji kuzi. To je vse.
Ale musíš uznat, že je to krásný, jak jsme každá jiná…hned je ten svět takový barevnější..představ si tu nudu, kdyby k dítěti byl nutný schopný tatínek, s prověřeným semenem a svatba..
šeď by to byla… ![]()
@peggy.sl No ja myslim, ze jak to pripada krasny nam je jedna vec a jak to tu jednou budou koulet nase deti je druha
Ale mas pravdu- je fajn, ze ma kazdej pravo si vybrat svoji cestu.
@Sepishka píše:
@peggy.sl No ja myslim, ze jak to pripada krasny nam je jedna vec a jak to tu jednou budou koulet nase deti je druhaAle mas pravdu- je fajn, ze ma kazdej pravo si vybrat svoji cestu.
Děti se s tím poperou..pořád lepší šťastná matka sama s dítětem, než uzlíček nervů s fotrem za zády.. ![]()
@Sepishka Jasný, že je lepší, když je dítě v úplný rodině, o tom žádná. Ale těžko říct, jak by se mnohé zachovaly v té situaci. 36let, partner v nedohlednu..
Já spíš zakladatelku obdivuju, že do toho chce jít sama. Já si nedokážu představit těhotenství bez chlapa a starost o mimčo asi taky ne ![]()
@peggy.sl Tak to se shodneme, ale takovou situaci zakladatelka neresi ![]()
@Ve-ru Vsak ja jsem jasne psala, ze je to pochopitelna touha, nicmene pokud si ted poridi dite bez otce a za par mesicu potka fajn chlapa, tak uz to zpet nevezme. Ja to neobdivuju- myslim, ze je to bohuzel vicemene akt ciryho zoufalstvi a je mi to spis lito.
@Ve-ru já byla silná v kramflecích, ale teď už vím, že bych do toho bez chlapa taky nešla, jak já byla ráda, když mi uvařil v těhotenství, když mi bylo zle, jak se se mnou střídal v noci v přebalování a nosil mi dítko jen na kojení, abych se trochu vyspala, jak se o mě a malého postaral, když jsem byla po těžkém porodu vyřízená, jak jsme měli na střídačku noci u miminka, když měl koliky, když rostly zuby, jak jse, ráda, že si ho veme do kočárku a já mám chvilku pro sebe. Myslím, že by to měla zakladatelka promyslet. Jinak skládám poklonu všem matkám, co to zvládají samy z jakýchkoli příčin.
@Sepishka Tak pokud to bude opravdu fajn chlap, tak ji bude mít rád i s dítětem ![]()
@suricata Jojo, přesně tohle mám na mysli. Kolikrát mě bolí záda, že bych bez pomoci asi ani nevstala ![]()
@Ve-ru Jiste, ale stejne tak by si mohla poridit dite z lasky s tim novym chlapem…
@Sepishka No jasný, ale kde je záruka, že ho za pár měsíců potká?
A navíc, pokud v tomhle věku potká supr chlapa, tak pravděpodobně už nějáké závazky taky bude mít ![]()
@Ve-ru píše:
@suricata Jojo, přesně tohle mám na mysli. Kolikrát mě bolí záda, že bych bez pomoci asi ani nevstala
Ale vstala..kdybys na to byla sama vstaneš ani nevíš jak..co když chlap zemře? taky musíte vstát..
@Sepishka píše:
@Ve-ru Jiste, ale stejne tak by si mohla poridit dite z lasky s tim novym chlapem…
Ale ona nemá čas čekat na lásku..věk se neoklame..
@Ve-ru Jak rikam, je to naprosto jeji vec, jak se rozhodne. Clovek vzdy musi zvazovat pro a proti. Dneska si dite muzeme poridit takrka navzdory vsemu a vsem, ale jestli je to vzdy nejlepsi reseni je otazka. Ja po svoji hodne zlvastni a intimni zkusenosti proste verim, ze to jakym zpusobem je dite pocaty ma vliv na vse a pokud ma nadeji ho zplodit z lasky, tak by mela riskovat. Kdo neriskuje, nic neziska.
@peggy.sl
no tak tohle už je trochu hustý…Vím, že stát se může všechno, ale myslet hned na to nejhorší?