Trvalé bydliště na úřad?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.6.13 18:52

trvale bydliste na urad?

Ahojky holky,

Chtela bych se zeptat, zda-li je stale mozne si dat trvale bydliste na urad? Popripade co je k tomu potreba?
Momentalne mam trv. bydliste v jinem meste, ale bydlim v Praze. Vzhledem k tomu ze si ho sem nemam kam nahlasit, tak bych se chtela zeptat, s cim mam prijit na urad ze tam potrebuji trv. bydliste?

Uz kvuli diteti a budouci skolce, ci kvuli socialnim davkam. Jelikoz se do toho mesta kde jsek hlasena nedostanu (nemam nadbytecne prostredky), a chci zadat o soc. davky atd., tak to poteebuji akutne zaridit zde v Praze.

Predem diky za odpovedi :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101533
11.6.13 18:53

To máš smůlu, ty sama se nemůžeš nahlásit na úřad, tam se dostaneš pouze tak, že tě odhlásí majitel z toho původního a i tak tě přihlásí pouze na úřad té obce, kde si to trvalé bydliště měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.13 18:58

@j.a.n.i1 jeste me napadlo, jestli je mozne se s nekym domluvit, ze se k nemu nahlasim, nacez on me nasledne odhlasi, abych spadla pod urad? Takto by to slo?

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
11.6.13 19:01

To by sice šlo, ale zrušení TP trvá minimálně měsíc a ty budeš mít zneplatněnou OP a budeš si povinna udělat novou a po zrušení TP opět a pamatuj, že ti tam bude chodit veškerá úřední pošta, takže by sis jí měla chodit vyzvedávat, jinak bude považována za doručenou, aniž by sis jí přečetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
11.6.13 19:02

Presne jak je napsane vys, nedavno jsem to resila. Na urade ve meste, kde bydlis ted, muzes ziskat trvale bydliste jen tak, ze ti majitel bytu, kde jsi v najmu da svoleni. Pak kdyby ses z toho bytu odstehovala a on te odhlasil, budes mit trvalku uz na jejich urade. Do te doby muzes mit trvale bydliste maximalne na tom urade, ve kterem ho mas ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
11.6.13 19:04

Jojo jak píše @j.a.n.i1 já to tak chtěla taky a řekli mi, že mám smůlu. Poradila mi paní jen tak bokem, ať mě někdo na pár měsíců k sobě přihlásí a pak odhlásí a tím hned budu na úřadě v tom městě kde bydlím. Jenže takovou dobrou duši nemám. Chtěla jsem to po babi a ta mě poslala do háje. Tak mám smůlu, tak to jsem zvědavá jak to jednou udělám se školkou. Na úřady taky jezdim do horoucích pekel kvůli tomu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evill
11.6.13 19:06

A proc nemas moznost se nekam prihlasit? Bydlis v najmu nebo podnajmu?

• Citovat
  • Upravit
221
11.6.13 19:10

Bohužel, je to hodně složité si přihlásit TB na úřad. Já ho tam mám, ale bylo to tou cestou, že jsem měla TB u rodičů exmanžela a oni mě z bytu odhlásili. A jelikož já nemám ve svém pronájmu nárok na TB, skončila jsem na úřadě. Bohužel ho mám ve vedlejším městě než bydlím. A kvůli tomu mi nevzali syna do školky v místě bydliště. Šla jsem tedy na úřád u nás, zda by šlo se k nim přehlásit z toho stávajícího a nešlo. Úřednice mi radila, ať poprosím někoho, kdo má v tomto městě trvalý pobyt, ať si mě nahlásí k sobě a po půl roce (dříve to nejde) mě zase odhlásí s tím, že u něj nežiji. Pak bych dosáhla svého. Ale sama od sebe se tam přihlásit nemohu. A rada úřednice je také na prd, protože si mě nikdo k sobě nepřihlásí. Automaticky by se mu totiž zvedl nájem (zálohy) o jednu osobu a to nikdo dobrovolně platit nebude, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
11.6.13 19:15

Ahoj cesta je následující: Trvalé bydliště v dané pražské části. To získáš tak že tě buď někdo přihlásí nebo si seženeš za poplatek trvalej pobyt u nějaké společnosti. No a když to trvalý pobyt zruší tak máš trvalý pobyt na radnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.13 19:25

Momentalne bydlim v najmu, kde jsem trv. bydliste mit nemohla. Ted se budu stehovat k nekomu jen do pokoje, kam trv. bydliste tez nepujde, je to jen dobra vule kamaradky, nemam kam jinam bych sla, jsem v krizove situaci, tak zjistuji vsechno mozne, abych mohla nejak prezit. Jsem se synem sama, otec alimenty neplati, soudim se s nim skoro rok, ale neuspesne, on nemaka, nema zajem, naopak na me jakozto na jeho manzelku (stale jsme v rozv. rizeni), padly jeho dluhy. Takze jsem na vse sama, a budu potrebovat vyridit nejake socialni davky. Jestli na neco vubec budu mit narok. Zamestnana jsem na HPP uz vice nez rok, RD mi co nevidet skonci a budu tedy postradat jeden prijem.

Dekuji za kazdou radu :kytka:

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
1103
11.6.13 19:31

Pokud mas najemni smlouvu tak j vem a na urade ti na ni daji trvale bydliste, souhlas majitele nepotrebujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
11.6.13 19:34
@Anonymní píše:
Momentalne bydlim v najmu, kde jsem trv. bydliste mit nemohla. Ted se budu stehovat k nekomu jen do pokoje, kam trv. bydliste tez nepujde, je to jen dobra vule kamaradky, nemam kam jinam bych sla, jsem v krizove situaci, tak zjistuji vsechno mozne, abych mohla nejak prezit. Jsem se synem sama, otec alimenty neplati, soudim se s nim skoro rok, ale neuspesne, on nemaka, nema zajem, naopak na me jakozto na jeho manzelku (stale jsme v rozv. rizeni), padly jeho dluhy. Takze jsem na vse sama, a budu potrebovat vyridit nejake socialni davky. Jestli na neco vubec budu mit narok. Zamestnana jsem na HPP uz vice nez rok, RD mi co nevidet skonci a budu tedy postradat jeden prijem.

Zakladatelka

Na základě nájemní smlouvy si zajdi na příslušný úřad a přihlaš se k TP. Následně si zažádej o příspěvek na bydlení, ten se vyplácí co jsem tak pochopila, po čtvrtletí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evill
11.6.13 19:35
@Anonymní píše:

Zakladatelka

V tom pripade bych papla najemni smlouvu nez se odstehujes a letela s ni na urad at te prihlasi. Az Te majitel ohlasi budes mit TP na urade v Praze :kytka:. Staci Ti k tomu jen najemni smlpuva nic vic nepotrebujes.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.13 19:44

A s TP na urade mohu zadat i nejake soc. davky?

• Citovat
  • Upravit
72725
11.6.13 19:51
@Anonymní píše:

Zakladatelka

nebudeš mít nárok vůbec na nic, pokud stále nejste rozvedeni :think: je to blbý, je to tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová