Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To máš smůlu, ty sama se nemůžeš nahlásit na úřad, tam se dostaneš pouze tak, že tě odhlásí majitel z toho původního a i tak tě přihlásí pouze na úřad té obce, kde si to trvalé bydliště měla.
@j.a.n.i1 jeste me napadlo, jestli je mozne se s nekym domluvit, ze se k nemu nahlasim, nacez on me nasledne odhlasi, abych spadla pod urad? Takto by to slo?
To by sice šlo, ale zrušení TP trvá minimálně měsíc a ty budeš mít zneplatněnou OP a budeš si povinna udělat novou a po zrušení TP opět a pamatuj, že ti tam bude chodit veškerá úřední pošta, takže by sis jí měla chodit vyzvedávat, jinak bude považována za doručenou, aniž by sis jí přečetla.
Presne jak je napsane vys, nedavno jsem to resila. Na urade ve meste, kde bydlis ted, muzes ziskat trvale bydliste jen tak, ze ti majitel bytu, kde jsi v najmu da svoleni. Pak kdyby ses z toho bytu odstehovala a on te odhlasil, budes mit trvalku uz na jejich urade. Do te doby muzes mit trvale bydliste maximalne na tom urade, ve kterem ho mas ted.
Jojo jak píše @j.a.n.i1 já to tak chtěla taky a řekli mi, že mám smůlu. Poradila mi paní jen tak bokem, ať mě někdo na pár měsíců k sobě přihlásí a pak odhlásí a tím hned budu na úřadě v tom městě kde bydlím. Jenže takovou dobrou duši nemám. Chtěla jsem to po babi a ta mě poslala do háje. Tak mám smůlu, tak to jsem zvědavá jak to jednou udělám se školkou. Na úřady taky jezdim do horoucích pekel kvůli tomu…
A proc nemas moznost se nekam prihlasit? Bydlis v najmu nebo podnajmu?
Bohužel, je to hodně složité si přihlásit TB na úřad. Já ho tam mám, ale bylo to tou cestou, že jsem měla TB u rodičů exmanžela a oni mě z bytu odhlásili. A jelikož já nemám ve svém pronájmu nárok na TB, skončila jsem na úřadě. Bohužel ho mám ve vedlejším městě než bydlím. A kvůli tomu mi nevzali syna do školky v místě bydliště. Šla jsem tedy na úřád u nás, zda by šlo se k nim přehlásit z toho stávajícího a nešlo. Úřednice mi radila, ať poprosím někoho, kdo má v tomto městě trvalý pobyt, ať si mě nahlásí k sobě a po půl roce (dříve to nejde) mě zase odhlásí s tím, že u něj nežiji. Pak bych dosáhla svého. Ale sama od sebe se tam přihlásit nemohu. A rada úřednice je také na prd, protože si mě nikdo k sobě nepřihlásí. Automaticky by se mu totiž zvedl nájem (zálohy) o jednu osobu a to nikdo dobrovolně platit nebude, že.
Ahoj cesta je následující: Trvalé bydliště v dané pražské části. To získáš tak že tě buď někdo přihlásí nebo si seženeš za poplatek trvalej pobyt u nějaké společnosti. No a když to trvalý pobyt zruší tak máš trvalý pobyt na radnici.
Momentalne bydlim v najmu, kde jsem trv. bydliste mit nemohla. Ted se budu stehovat k nekomu jen do pokoje, kam trv. bydliste tez nepujde, je to jen dobra vule kamaradky, nemam kam jinam bych sla, jsem v krizove situaci, tak zjistuji vsechno mozne, abych mohla nejak prezit. Jsem se synem sama, otec alimenty neplati, soudim se s nim skoro rok, ale neuspesne, on nemaka, nema zajem, naopak na me jakozto na jeho manzelku (stale jsme v rozv. rizeni), padly jeho dluhy. Takze jsem na vse sama, a budu potrebovat vyridit nejake socialni davky. Jestli na neco vubec budu mit narok. Zamestnana jsem na HPP uz vice nez rok, RD mi co nevidet skonci a budu tedy postradat jeden prijem.
Dekuji za kazdou radu ![]()
Zakladatelka
Pokud mas najemni smlouvu tak j vem a na urade ti na ni daji trvale bydliste, souhlas majitele nepotrebujes.
@Anonymní píše:
Momentalne bydlim v najmu, kde jsem trv. bydliste mit nemohla. Ted se budu stehovat k nekomu jen do pokoje, kam trv. bydliste tez nepujde, je to jen dobra vule kamaradky, nemam kam jinam bych sla, jsem v krizove situaci, tak zjistuji vsechno mozne, abych mohla nejak prezit. Jsem se synem sama, otec alimenty neplati, soudim se s nim skoro rok, ale neuspesne, on nemaka, nema zajem, naopak na me jakozto na jeho manzelku (stale jsme v rozv. rizeni), padly jeho dluhy. Takze jsem na vse sama, a budu potrebovat vyridit nejake socialni davky. Jestli na neco vubec budu mit narok. Zamestnana jsem na HPP uz vice nez rok, RD mi co nevidet skonci a budu tedy postradat jeden prijem.Dekuji za kazdou radu
Zakladatelka
Na základě nájemní smlouvy si zajdi na příslušný úřad a přihlaš se k TP. Následně si zažádej o příspěvek na bydlení, ten se vyplácí co jsem tak pochopila, po čtvrtletí.
@Anonymní píše:
Momentalne bydlim v najmu, kde jsem trv. bydliste mit nemohla. Ted se budu stehovat k nekomu jen do pokoje, kam trv. bydliste tez nepujde, je to jen dobra vule kamaradky, nemam kam jinam bych sla, jsem v krizove situaci, tak zjistuji vsechno mozne, abych mohla nejak prezit. Jsem se synem sama, otec alimenty neplati, soudim se s nim skoro rok, ale neuspesne, on nemaka, nema zajem, naopak na me jakozto na jeho manzelku (stale jsme v rozv. rizeni), padly jeho dluhy. Takze jsem na vse sama, a budu potrebovat vyridit nejake socialni davky. Jestli na neco vubec budu mit narok. Zamestnana jsem na HPP uz vice nez rok, RD mi co nevidet skonci a budu tedy postradat jeden prijem.Dekuji za kazdou radu
Zakladatelka
V tom pripade bych papla najemni smlouvu nez se odstehujes a letela s ni na urad at te prihlasi. Az Te majitel ohlasi budes mit TP na urade v Praze
. Staci Ti k tomu jen najemni smlpuva nic vic nepotrebujes.
@Anonymní píše:
Zakladatelka
nebudeš mít nárok vůbec na nic, pokud stále nejste rozvedeni
je to blbý, je to tak…
Ahojky holky,
Chtela bych se zeptat, zda-li je stale mozne si dat trvale bydliste na urad? Popripade co je k tomu potreba?
Momentalne mam trv. bydliste v jinem meste, ale bydlim v Praze. Vzhledem k tomu ze si ho sem nemam kam nahlasit, tak bych se chtela zeptat, s cim mam prijit na urad ze tam potrebuji trv. bydliste?
Uz kvuli diteti a budouci skolce, ci kvuli socialnim davkam. Jelikoz se do toho mesta kde jsek hlasena nedostanu (nemam nadbytecne prostredky), a chci zadat o soc. davky atd., tak to poteebuji akutne zaridit zde v Praze.
Predem diky za odpovedi