Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Protože bydlím daleko a když jsem si tu sms přečetla, tak už mají po úředních hodinách. Myslím, že se tu lidi ptají na větší blbosti a mě pouze zajímal názor. @Russet
Z úřadu mi nikdy nikdo SMS nepsal. Kdyby mi přišla anonymní SMS, pátrám na úřadě. Zavolám tam hned další den. Na emiminu se to nedozvíš. A nic jako přechodná adresa fakt neexistuje. Leda lze někdy uvést místo, kam to chceš poslat, pokud máš trvalé někde a jinde bydlíš.
@Emilie píše:
Většinou prostě že ji vypovídá (dva měsíce lhůta). Načež požádá o přepsání TP opět na úřad. To asi nestojí za to neustálé měnění dokladů.
Ne, fakt nemůže dát výpověď s tím, že ji prostě vypovídá, výpovědní důvody jsou dané v zákoně celkem striktně… myšleno tedy nájemní, u podnájemní je to trochu jinak.
Ahoj, mám trvaleého bydliště u ex (manitpulat a násilník), nemám se kam nahlásit jinam, ale tam bydliště z pochopitelných důvodů mít nechci (chci mít na úřadě) - on se moc nemá k tomu mně odhlásit…můžu sama něco udělat?
@Anonymní píše:
Ahoj, mám trvaleého bydliště u ex (manitpulat a násilník), nemám se kam nahlásit jinam, ale tam bydliště z pochopitelných důvodů mít nechci (chci mít na úřadě) - on se moc nemá k tomu mně odhlásit…můžu sama něco udělat?
Ahoj, zajdi na obecní úřad v obci, kde máš toto trvalé bydliště a přihlas se tam. mělo by to jít bez problémů.
@Tiger-lily píše:
Ahoj, zajdi na obecní úřad v obci, kde máš toto trvalé bydliště a přihlas se tam. mělo by to jít bez problémů.
Ne, to nejenže nepůjde bez problémů, to nepůjde vůbec, člověk se nemůže sám od sebe přihlásit na úřad. Musí počkat až ji ex odhlásí…
Anonymní, no co můžeš udělat, dohodnout se k nějakým dobrým kamarádem, že si půjde zahrát na exekutora a prudit ex, to by ho mohlo k odhlášení rozhoupat ![]()
@Tiger-lily píše:
hej patronko, neraď blbosti nebo ti to strhnou z platu ![]()
@Tiger-lily píše:
To snadno nepůjde. Obecní úřady nechtějí mít u sebe hlášené lidi, je to až poslední možnost, když toho člověka není kde upíchnout.
@Anonymní píše:
Zkus se obrátit na Bílý kruh bezpečí, Donna linku apod.
Mohli by něco vymyslet. Pokud je tvůj ex fakt násilník, lze jeho neochotu tě odhlásit, vnímat jako snahu udržet si nad tebou kontrolu.
Nejlogičtější by pochopitelně bylo přihlásit se tam, kde bydlíš. ![]()
@j.a.n.i1
to já vím, ale on tvrdí že se musí zahájit řízení (to chápu) a dělá jako kdyby to bylo obtížné…jinak nedá se někde sehnat nějkaá obálka co by vypadala jak od exekutora? Hned bych to tam začala posílat - pak by to možná šlo…
Asi to bude k ničemu ale viděla jsem na internetu že si můžeš pronajmout od někoho trvalé bydliště na dálku, dělají to lidi co to nemají kde jinde mít…
a doporučuji mít datovou schránku, máš?
A kde bydlíš? pokud v nájmu dá se jít se smlouvou na úřad a nahlásit se tam..případně se nahlaš k rodičům..Nezapomen že i když u něho nebydlíš, stále si tam vedena tak pozor na placení odpadů..at taky nemáš exekuce
@Bábrdl
já jsem ráda že vůbec bydlím, obtěžuju tam už tak dost takže ještě toto, navíc mám žádost o sociální byt…
@Bábrdl píše:
To snadno nepůjde. Obecní úřady nechtějí mít u sebe hlášené lidi, je to až poslední možnost, když toho člověka není kde upíchnout.
vazne?
@Bábrdl píše:
tchán je hlášený na úřadě..přitom přes týden bydlí u rodičů a přes víkend má vlastní dům v jiném městě..
tak nevím co je poslední možnost..ani ty úřady už nemají databáze kde by se dalo potvrdit že je vlastník domů a že tudíž může mít pobyt jinde..je to bordel