Trvalé bydliště na úřad?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
979
17.4.18 12:51

Zakladatelko, ideální stav - ex přinese na úřad žádost, udá tvoji doručovací adresu, přijde ti zahájení správního řízení, pak se můžeš stavit na příslušný úřad a tam jim říct, že v uvedené nemovitosti opravdu nebydlíš a nemáš k ní žádný majetkoprávní vztah (úředník by si to měl zapsat do protokolu), to jim usnadní práci a na některých úřadech pak už ani nechtějí výpověď svědků - sousedů. Bohužel tvého ex nelze nijak donutit, aby podal žádost o zrušení údaje o trvalém pobytu a jinak to prostě nejde. Ještě dodatek potvrzení o vlastnictví nemovitosti si úřad vyhledá sám, od žadatele to chtít nemůže, kdyby s tím ex operoval, správní poplatek při podání žádosti je 100 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
31.8.18 22:55
@mag píše:
To by sice šlo, ale zrušení TP trvá minimálně měsíc a ty budeš mít zneplatněnou OP a budeš si povinna udělat novou a po zrušení TP opět a pamatuj, že ti tam bude chodit veškerá úřední pošta, takže by sis jí měla chodit vyzvedávat, jinak bude považována za doručenou, aniž by sis jí přečetla.

Když mi tam chodí pošta, kam mam jít jestli tam nějakou nemám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
2.9.18 16:59

@Zuzulunka jezdila jsem normálně poštu, ve městě kde jsem měla TP. Ta mi jí schovávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
3.9.18 07:25

@zuzulunka zřiď si datovou schránku. Ale předtím si prostuduj postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.3.19 17:15

Odhlášení

Ahoj všichni, slyšela jsem na vás jen dobré ohlasy. Momentálně řeším v mém domě po zemřelé babičce trvalé bydliště netahaveho alkoholika, tedy mého strýce. Dům jsem dostala darem už kdysi.
Mohu jako majitel domu přijít na úřad a odhlásit jeho tb? Mám strach z exekuce.
Co k tomu potřebuji. Četla jsem dřívější příspěvky, ale jak to platí teď? Díky všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
10.3.19 17:24

Nesmi tam realne bydlet a potrebujes 2 svedky, co to potvrdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.3.19 17:28

@j.a.n.i1 takže když tam bydlí, tak jsem v háji. To je skvělý. To nemám žádné dovolání, že barák zlikviduje?
A pokud tam bydlet nebude, tak za jak dlouho můžu jít na úřad? Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
10.3.19 17:37

@IewsakZ určitě na úřad zajdi se aspoň poradit, jak se dá nebo nedá postupovat, ty zákony se často mění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.19 17:58

@IewsakZ rodiče tohle řešili soudní cestou s nevlastní sestrou, která u nás měla trvale bydliště a nereagovala.. Jezdili k nám domů vymáhaci a sháněli ji… Tak se informuj asi tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
10.3.19 18:03

Pokud nemá titul k užívání.

Přijdeš na úřad, zaplatíš kilo, úřad začne správní řízení. Vyzve ho k vyjádření. Pak rozhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.3.19 18:05

Pokud tam bydlí, je úplně jedno zda tam má trvalé bydliště nebo ne, to na exekuce nemá vliv. Pokud ho chceš vystěhovat, musíš podat žalobu k soudu a žádat vyklizení nemovitosti.

• Citovat
  • Upravit
1883
10.3.19 18:11

A dodatek k mému příspěvku: musíš prokázat, že si oprávněna to požadovat (výpis z katastru).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.3.19 18:51

On je teď momentálně v nemocnici, zlomil si nohu v krčku, jako sociální případ o který se nikdo nechce starat, skončí nejspíš na ldnce. To ještě nevíme. Pak ho můžu odhlásit?
Mám darovací smlouvu a výpis z katastru si klidně seženu, žádný titul k užívání nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.3.19 20:26

@IewsakZ nemůžeš jen proto, že je na LDN. On by se musel odstěhovat. A jak si to představuješ dál? Že ho vyhodíš z domu nebo ti jde jem o ten trvalý pobyt? A pozor, pokud tam bydlel s rodiči a zůstal bydlet, tak ho jen tak vyhodit nemůžeš.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová