Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tiger-lily píše:
@Bábrdl @smurfka Tak bude stačit, že to zakladatelka napíše a dá mu jen papír k podepsání a donese na úřad.
![]()
To není tak jednoduché. To musí on. A vzít s sebou doklady svoje, doklady, že vlastní ten byt a ideálně i dobrozdání sousedů, že tam zakladatelka nebydlí a že ji tam nevídají. To pro začátek.
@Bábrdl píše:
To není tak jednoduché. To musí on. A vzít s sebou doklady svoje, doklady, že vlastní ten byt a ideálně i dobrozdání sousedů, že tam zakladatelka nebydlí a že ji tam nevídají. To pro začátek.
Tak to si fakt myslím, že nemusí, protože já jsem takto odhlašovala lidi, ona si to sepsala a dala mi jen k podpisu a sama zanesla na úřad. ![]()
@smurfka píše:
Asi bych se přehlásila k někomu jinému a po třeba měsíci se s tím majitelem domluvila at tě odhlásí a přihlásí na úřad to by jít mělo ne
já osobně bych to udělala takhle jak říkáš ty. Je to zákonné, zakladatelka nemusí na kolenou prosit bejvalýho o laskavosti.
Pro zrušení TP je potřeba splnit dvě podmínky (na dané adrese se nezdržovat a nemít tam žádná vlastnická práva - pak je možné na úřad podat žádost o zrušení TP dané osoby. A pokud danou osobu není kam „odhlásit“ (jiné bydliště), pak dostane pobyt na úřadě, ve zkratce.
Sám sebe jinak jen tak odhlásit na úřad nelze.
@Mar__tanka1983 toto řešení zní lehce ale dali by jste u sebe TP „bezdomovci“ - já bych to po nikom ani nechtěla a ten kdo by to pro mne udělal bydlí v jiné části města a já jak jsem psala mám žádost o sociální byt (vázáno na dlohobobý TP v dané městské části)…no už jsem hrozila exekutorem a doufám že to pomůže (na TP mi přišel dopis od exekutora - no a ex mi ho dal pozdě a já soro prošvihla termín - tu exekuci jsem podávala, ale to on neví:-)
@Anonymní píše:
@Mar__tanka1983 toto řešení zní lehce ale dali by jste u sebe TP „bezdomovci“ - já bych to po nikom ani nechtěla a ten kdo by to pro mne udělal bydlí v jiné části města a já jak jsem psala mám žádost o sociální byt (vázáno na dlohobobý TP v dané městské části)…no už jsem hrozila exekutorem a doufám že to pomůže (na TP mi přišel dopis od exekutora - no a ex mi ho dal pozdě a já soro prošvihla termín - tu exekuci jsem podávala, ale to on neví:-)
bezdomovci né, samozřejmě, kamarádce ano ![]()
Jiné možnosti, pokud vím, nejsou, je to právě ochrana, aby si kdekdo neudělal jen tak kraj cvaj bydliště na úřadě, a pak byl „nedohledatelný“. Dokonce jsem i zaslechla v pracovních kruzích, že i tu možnost „bydlet na úřadě“ chtějí zrušit úplně, protože je to pro spoustu úřadů, exekutorů nebo věřitelů poněkud nepohodlné, nemít existující fyzickou adresu pobytu u dané osoby ![]()
@Anonymní píše:
Jestli ti jde o adresu doručování, nebylo by lepší si přesměrovat zásilky? https://www.ceskaposta.cz/…osle-zasilky
Snad tentokrát dávám platný odkaz.
Jinak další věc, to že máš někde TP tě k ničemu neváže. Takže bych zašla na poštu, požádala o změnu dosílání pošty (třeba k rodičům nebo kamarádce). Tím pádem si ti do rukou dostane co potřebuješ, a nějaký pobyt ti může být ukradený.
@Mar__tanka1983 píše:
Jinak další věc, to že máš někde TP tě k ničemu neváže. Takže bych zašla na poštu, požádala o změnu dosílání pošty (třeba k rodičům nebo kamarádce). Tím pádem si ti do rukou dostane co potřebuješ a nějaký pobyt ti může být ukradený.
to je blbost, stojí to dost peněz a moc to nefunguje… řeší to datová schránka a pak vyzvedávání pošty přímo na poště
Dosílka není zadarmo…měla jsem ji, ale už je to víc než rok, vše mi chodí tam kam má, ale prostě ty úřední věci jdou na TP a ten já tam mít nechci…
@Doe_Jane tak blbost to není, je to jedna z možností.
Navíc, autorizovaná konverze dokumentu z datové schránky stojí 30,– Kč za stránku, pokud je potřeba mít „originál“ v ruce. Datová schránka taky znamená být online, abys si věci do ní poslané mohla pravidelně kontrolovat, jinak se nakrásně může stát, že poběží právní moc a člověk přitom vůbec nemá tušení, že mu něco dorazilo…(fikce doručení).
Všechno má své pro a proti, prostě.
Zřídit si Odnos je taky možností, ale to znamená každý týden volat na poštu, zda tam něco neleží.
@Anonymní píše:
Dosílka není zadarmo…měla jsem ji, ale už je to víc než rok, vše mi chodí tam kam má, ale prostě ty úřední věci jdou na TP a ten já tam mít nechci…
však říkám že to je blbost… nejlepší je ta datovka
A to, že si člověk zřídí datovku, nemusí znamenat, že už mu nikdy nic nepřijde v papírové podobě, bohužel…
@Mar__tanka1983 to je pravda, ale dá se namítnout, že písemnosti nebyla doručena
@mag píše:
@Mar__tanka1983 to je pravda, ale dá se namítnout, že písemnosti nebyla doručena
jako myslíš, když ti to pošlou poštou místo do datovky? To samozřejmě jo, a budeš v právu…ale víme jak to chodí
A než ta soukromá osoba (nebydlící na trvalé adrese, takže o dopise papírovém nic neví) zjistí, kde co jak, tak může mít exekuci na plat. Začne zjišťovat, začne se ohánět datovkou a vyhraje to, jenže i neoprávněná exekuce trvá dobrý měsíc dva, než ji exekutor stáhne, páč má na vše času dost (osobní zkušenost
). Takže je sice pěkný, že budeš v právu, ale to ti nájem na další měsíc ze zkrouhnuté výplaty nezaplatí… ![]()
My máme samozřejmě datovku, naši „dopisovatelé“ také, přesto nám okolo 10% dokumentů chodí papírově. Například z Okresního soudu nám každý cca dvacátý dokument přijde normálně poštou (a neptej se mě, jakto a proč
)
Příspěvek upraven 17.04.18 v 12:52