Trvalé bydliště na úřad?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
17.4.18 11:01
@Tiger-lily píše:
@Bábrdl @smurfka Tak bude stačit, že to zakladatelka napíše a dá mu jen papír k podepsání a donese na úřad.

:)
To není tak jednoduché. To musí on. A vzít s sebou doklady svoje, doklady, že vlastní ten byt a ideálně i dobrozdání sousedů, že tam zakladatelka nebydlí a že ji tam nevídají. To pro začátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
17.4.18 11:02
@Bábrdl píše: :)
To není tak jednoduché. To musí on. A vzít s sebou doklady svoje, doklady, že vlastní ten byt a ideálně i dobrozdání sousedů, že tam zakladatelka nebydlí a že ji tam nevídají. To pro začátek.

Tak to si fakt myslím, že nemusí, protože já jsem takto odhlašovala lidi, ona si to sepsala a dala mi jen k podpisu a sama zanesla na úřad. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31288
17.4.18 11:13
@smurfka píše:
Asi bych se přehlásila k někomu jinému a po třeba měsíci se s tím majitelem domluvila at tě odhlásí a přihlásí na úřad to by jít mělo ne

já osobně bych to udělala takhle jak říkáš ty. Je to zákonné, zakladatelka nemusí na kolenou prosit bejvalýho o laskavosti.
Pro zrušení TP je potřeba splnit dvě podmínky (na dané adrese se nezdržovat a nemít tam žádná vlastnická práva - pak je možné na úřad podat žádost o zrušení TP dané osoby. A pokud danou osobu není kam „odhlásit“ (jiné bydliště), pak dostane pobyt na úřadě, ve zkratce.

Sám sebe jinak jen tak odhlásit na úřad nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
17.4.18 11:17

@Tiger-lily Fantastická rada… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.18 11:20

@Mar__tanka1983 toto řešení zní lehce ale dali by jste u sebe TP „bezdomovci“ - já bych to po nikom ani nechtěla a ten kdo by to pro mne udělal bydlí v jiné části města a já jak jsem psala mám žádost o sociální byt (vázáno na dlohobobý TP v dané městské části)…no už jsem hrozila exekutorem a doufám že to pomůže (na TP mi přišel dopis od exekutora - no a ex mi ho dal pozdě a já soro prošvihla termín - tu exekuci jsem podávala, ale to on neví:-)

• Citovat
  • Upravit
31288
17.4.18 11:27
@Anonymní píše:
@Mar__tanka1983 toto řešení zní lehce ale dali by jste u sebe TP „bezdomovci“ - já bych to po nikom ani nechtěla a ten kdo by to pro mne udělal bydlí v jiné části města a já jak jsem psala mám žádost o sociální byt (vázáno na dlohobobý TP v dané městské části)…no už jsem hrozila exekutorem a doufám že to pomůže (na TP mi přišel dopis od exekutora - no a ex mi ho dal pozdě a já soro prošvihla termín - tu exekuci jsem podávala, ale to on neví:-)

bezdomovci né, samozřejmě, kamarádce ano ;)
Jiné možnosti, pokud vím, nejsou, je to právě ochrana, aby si kdekdo neudělal jen tak kraj cvaj bydliště na úřadě, a pak byl „nedohledatelný“. Dokonce jsem i zaslechla v pracovních kruzích, že i tu možnost „bydlet na úřadě“ chtějí zrušit úplně, protože je to pro spoustu úřadů, exekutorů nebo věřitelů poněkud nepohodlné, nemít existující fyzickou adresu pobytu u dané osoby :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
17.4.18 11:27
@Anonymní píše:

Jestli ti jde o adresu doručování, nebylo by lepší si přesměrovat zásilky? https://www.ceskaposta.cz/…osle-zasilky :lol: Snad tentokrát dávám platný odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31288
17.4.18 11:29

Jinak další věc, to že máš někde TP tě k ničemu neváže. Takže bych zašla na poštu, požádala o změnu dosílání pošty (třeba k rodičům nebo kamarádce). Tím pádem si ti do rukou dostane co potřebuješ, a nějaký pobyt ti může být ukradený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
17.4.18 11:30
@Mar__tanka1983 píše:
Jinak další věc, to že máš někde TP tě k ničemu neváže. Takže bych zašla na poštu, požádala o změnu dosílání pošty (třeba k rodičům nebo kamarádce). Tím pádem si ti do rukou dostane co potřebuješ a nějaký pobyt ti může být ukradený.

to je blbost, stojí to dost peněz a moc to nefunguje… řeší to datová schránka a pak vyzvedávání pošty přímo na poště

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.18 11:32

Dosílka není zadarmo…měla jsem ji, ale už je to víc než rok, vše mi chodí tam kam má, ale prostě ty úřední věci jdou na TP a ten já tam mít nechci…

• Citovat
  • Upravit
31288
17.4.18 12:14

@Doe_Jane tak blbost to není, je to jedna z možností.
Navíc, autorizovaná konverze dokumentu z datové schránky stojí 30,– Kč za stránku, pokud je potřeba mít „originál“ v ruce. Datová schránka taky znamená být online, abys si věci do ní poslané mohla pravidelně kontrolovat, jinak se nakrásně může stát, že poběží právní moc a člověk přitom vůbec nemá tušení, že mu něco dorazilo…(fikce doručení).
Všechno má své pro a proti, prostě.
Zřídit si Odnos je taky možností, ale to znamená každý týden volat na poštu, zda tam něco neleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
17.4.18 12:17
@Anonymní píše:
Dosílka není zadarmo…měla jsem ji, ale už je to víc než rok, vše mi chodí tam kam má, ale prostě ty úřední věci jdou na TP a ten já tam mít nechci…

však říkám že to je blbost… nejlepší je ta datovka

• Citovat
  • Upravit
31288
17.4.18 12:26

A to, že si člověk zřídí datovku, nemusí znamenat, že už mu nikdy nic nepřijde v papírové podobě, bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
17.4.18 12:31

@Mar__tanka1983 to je pravda, ale dá se namítnout, že písemnosti nebyla doručena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31288
17.4.18 12:50
@mag píše:
@Mar__tanka1983 to je pravda, ale dá se namítnout, že písemnosti nebyla doručena

jako myslíš, když ti to pošlou poštou místo do datovky? To samozřejmě jo, a budeš v právu…ale víme jak to chodí :roll: A než ta soukromá osoba (nebydlící na trvalé adrese, takže o dopise papírovém nic neví) zjistí, kde co jak, tak může mít exekuci na plat. Začne zjišťovat, začne se ohánět datovkou a vyhraje to, jenže i neoprávněná exekuce trvá dobrý měsíc dva, než ji exekutor stáhne, páč má na vše času dost (osobní zkušenost :zed: :zed: ). Takže je sice pěkný, že budeš v právu, ale to ti nájem na další měsíc ze zkrouhnuté výplaty nezaplatí… :?

My máme samozřejmě datovku, naši „dopisovatelé“ také, přesto nám okolo 10% dokumentů chodí papírově. Například z Okresního soudu nám každý cca dvacátý dokument přijde normálně poštou (a neptej se mě, jakto a proč :jazyk: )

Příspěvek upraven 17.04.18 v 12:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová