Trvalé bydliště na úřad?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101534
11.6.13 19:57
@Anonymní píše:
A s TP na urade mohu zadat i nejake soc. davky?

Obávám se, že se sociálními dávkami budeš mít za téhle situace problém, protože na příspěvek na bydlení nárok mít nebudeš, na přídavky na dítě předpokládám, že ano (ale těch 500,– tě moc nevytrhne) a pro hmotnou nouzi se zas počítají všichni v domácnosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.6.13 20:16
@j.a.n.i1 píše:
Obávám se, že se sociálními dávkami budeš mít za téhle situace problém, protože na příspěvek na bydlení nárok mít nebudeš, na přídavky na dítě předpokládám, že ano (ale těch 500,– tě moc nevytrhne) a pro hmotnou nouzi se zas počítají všichni v domácnosti :think:

Já myslím, že za předchozí čtvrletí po přihlášení pobytu a s náj. smlouvou na příspěvek na bydlení nárok mít bude. Ten se přece počítá zpětně, je potřeba doložit náj. smlouvu, doklady o zaplacení nájmu a energií. Otázka ale je, jestli zakladatelko zatím bydlíš v souč. bytě sama, nebo s někým dalším, krom syna? To se totiž potom počítají všichni… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.13 20:19

@berry4 v byte bydlim sama, ale do mesice se prave stehuji pryc… kde nebude moznost trv. bydliste :-(

Rozvedeni nejsme, ale syn je v me peci a jsou dane alimenty (ktere mi neplati) :roll:

• Citovat
  • Upravit
29577
11.6.13 20:29
@Anonymní píše:
@berry4 v byte bydlim sama, ale do mesice se prave stehuji pryc… kde nebude moznost trv. bydliste :-(Rozvedeni nejsme, ale syn je v me peci a jsou dane alimenty (ktere mi neplati) :roll:

tak to jsi si dávno měla zažádat o příspěvek na bydlení, tam na něj nepotřebuješ TP, ale nájemní smlouvu a uhrazené zálohy. Navíc by jsi měla mít i nárok na příspěvek na živobytí, když ti chlap neplatí…
Chce to ale již zítra zajín na sociálku a rychle jednat, poptat se a řešit to. Alespoń ty 3 měsíce zpětně by jsi něco měla. I když nejste zatím rozvedeni, tak dítě už ve své péči doufám máš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
11.6.13 20:30

@berry4 Na příspěvek na bydlení je TP potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.6.13 21:11

@j.a.n.i1 není. Stačí nájemní smlouva. Máš staré informace ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
11.6.13 21:45

@berry4 Je to tam pořád stejně

§ 24
Podmínky nároku na příspěvek na bydlení
(1) Nárok na příspěvek na bydlení má vlastník nebo nájemce bytu, který je v bytě hlášen k trvalému pobytu, jestliže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.13 22:26

Takze mam smulu :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.15 13:29

Trvalé bydliště - alimenty

Oživuji diskuzi s dotazem. Vím, že některé z vás se v problematice na podobné téma orientují… Předem prosím o zachování anonymu, osoby, kterých se to týká sem chodí.
Jako vlastník bytu chci odhlásit příbuzné, kteří u nás reálně nežijí. Bohužel ani jeden z nich se nechce nechat odhlásit dobrovolně, protože nechtějí mít trvalé bydliště na úřadě. V místě kde momentálně bydlí (už 10 let) jim není umožněno nechat se přihlásit k TP.
Příbuzná bere na své děti (které jsou také hlášené u mě) alimenty a tvrdí mi, že pokud bude mít TP na úřadě, tak o alimenty a dávky, které dostává příjde. Chci se tedy zeptat, co je na tom pravdy? Má TP a výživné, dávky alimenty atp. spolu něco společného?

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
16.10.15 13:44

Nemá. Klidně jim nech pobyt zrušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.10.15 14:52
@Anonymní píše:
Oživuji diskuzi s dotazem. Vím, že některé z vás se v problematice na podobné téma orientují… Předem prosím o zachování anonymu, osoby, kterých se to týká sem chodí.
Jako vlastník bytu chci odhlásit příbuzné, kteří u nás reálně nežijí. Bohužel ani jeden z nich se nechce nechat odhlásit dobrovolně, protože nechtějí mít trvalé bydliště na úřadě. V místě kde momentálně bydlí (už 10 let) jim není umožněno nechat se přihlásit k TP.
Příbuzná bere na své děti (které jsou také hlášené u mě) alimenty a tvrdí mi, že pokud bude mít TP na úřadě, tak o alimenty a dávky, které dostává příjde. Chci se tedy zeptat, co je na tom pravdy? Má TP a výživné, dávky alimenty atp. spolu něco společného?

kravina, jen Tě vydírá.. odhlaš ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
16.10.15 15:38

K odhlášení je třeba zajít na městský úřad aby proběhlo správní řízení, k tomu je třeba prohlášení, že se nějakou dobu v místě TP nezdržují třeba i svědectví sousedů, nebo konec nájemní smlouvy…

A podle advokáta, který nám kdysi radil, není k přihlášení trvalého pobytu třeba souhlasu majitele prý stačí nájemní smlouva, myslím že ted je mnohem složitější se přihlásit na úřad když evidentně někde bydlí.

Přeju hodně štěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.15 15:44

Díky všem :)

@Zupa Co k odhlášení potřebuji vím, volala jsem na úřad. Potřebuji potvrzení o vlastnictví byt např. Výpis z KN, občanku, žádost a kontakty na svědky, kteří mi dosvědčí, že u nás nepobývají a budou ochotni to osobně přijít dosvědčit. Jde mi jen o to aby příbuzná skutečně nepřišla o alimenty a dávky jak tvrdí :,( Na to na obecním úřadě neznají odpověď. Každopádně děkuji všem :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2325
16.10.15 15:53

Tak co je mi známo tak o alimenty přijít nemůže s tím trvalý pobyt nemá nic společného, s těmi dávkami to bude složitější a určité riziko že o ně přijde tu je, na druhou stranu to už je její boj a musí si to sama vybojovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.15 16:07

@Zupa A prosím, jak je možné, že to ovlivní dávky? Já tedy ani nevím, které pobírá jen co vím, tak na bydlení to určitě není. Existují ještě nějaké přídavky na děti? Jde o to, že její teď už zletilá dcera dělá dluhy, to je jeden z důvodů proč je u sebe také nechci mít hlášené :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová