Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@roba18 bohužel ano, sestra tvrdí že doktorovi přijde jako normální dítě. Dítě dál cpe a pohybu mu moc nedopřává, spíš jí doma drží u TV
. Když jsem jí k tomu o řekla svoje, řekla že mám děti podvyživené a mám je dát k ní na vykrmení, dcera má 4(106cm,17kilo) syn má 8(135cm, 30kilo). Tak se už nerozčiluju
@ivašot. Já vím je to šílené, ale já s tím nic neudělám je to neteř a její rodiče to považuji za normální ![]()
@Anonymní píše:
Je to šílené. Dcera má v 9 letech 135 cm, cca 24 kg. Neumím si představit 20 kg na dvouleté dítě. Druhá dcera má 3,5 let, cca 15 kg.
Je to hodně smutné, ale co mám dělat, mluvit se snima nedá, já mám děti podviživené dle sestry, mají normální váhu viz. komentář výš. Je mi jí akorát líto
@Anonymní píše:
@ivašot. Já vím je to šílené, ale já s tím nic neudělám je to neteř a její rodiče to považuji za normální
Ale však to musí vidět, ne? Otázka je, jak vypadají rodiče. To potom bývá hodně zkreslená optika.
@Anonymní píše:
@roba18 bohužel ano, sestra tvrdí že doktorovi přijde jako normální dítě. Dítě dál cpe a pohybu mu moc nedopřává, spíš jí doma drží u TV. Když jsem jí k tomu o řekla svoje, řekla že mám děti podvyživené a mám je dát k ní na vykrmení, dcera má 4(106cm,17kilo) syn má 8(135cm, 30kilo). Tak se už nerozčiluju
Jako vážně 2 leté dítě? Neuklepla jsi se? Promiň, ale to je šílené. Samozřejmě doktor dítě zná, zná rodinné dispozice, tak určitě poradí vic resp ví víc než my tady. Ale mít 20kg ve 2 letech, kdy ho ještě často poponasis, to musí být maso. ![]()
Jinak zakladatelko. Ty krevní testy určitě. Tam se můžeš dozvědět, že má velmi málo živin, vitamínů a minerálů touto stravou. Plus může dojít ke zjištění, že je vlastně podvyživená. To je další strana téhle nevyvážené stravy. Že už tp jde na ní znát je normální, tělo není hloupe, ví, že hladoví, tudíž ukládá do tukové zásoby.
@roba18 kéž by ale ne, jen opravdu o tolik těžší než moje 4letá. Doktorovi prý přijde normální, to tvrdí sestra, takže sní nic nedělá. Ona je taky hodně obézní, švagr za manželství dost přibral, ale to je jejich zdraví a věc. Ale ta malá za to nemůže, ve školce si to vyžere, protože se brzy zadýchá, počůrá se protože si sama nesundá kalhoty, přes stehna jak je tlustá a má je blízko sebe
, jinak je to veselá a moc šikovná holka
@Anonymní píše:
Podle tabulek určitě nadváhu nemá, zapracuj na jídelníčku, přidej hodně zeleniny a masa. Moje neteř má 20,5kila a 98cm a podle jejich dětského doktora je to pěkně dvouleté dítě
No ty vado a tohle doktor neřeší?
21 kg má moje sedmiletá dcera při 128 cm.
@Trojlístek nevidi je to jejich milovaná holčička, sestra sama obézní, její manžel taky tlustý. Ale je to jejich zdraví, malá to sama neovlivní ![]()
No, můj odhad byl správný. Obézní rodiče, obézní dítě. Ta optika v tomto případě je opravdu jinde. A i bych vsadila na to, že doktor je v tomhle určitě nepodporuje. Jen si našli univerzální odpověď, aby jim okolí dalo pokoj.
@vedma007 prý ne, tvrdí sestra, říká že to je normální dítě, nevím na kolik sestra lže, ale dítě normálně cpe, hlavně sladkým a moc pohybu nemá a rodiči, ostatní rodině jí půjčovat nechce, ani třeba nám, když je občas u nás tak jí beru ven a cpu ovocem a zeleninou.
@Trojlístek jenže pomoc jí nemůžeme
, jen smutně hledíme jak ona bude trpět
@roba18 píše:
Dvouleté dítě 20kg? To jako fakt?
Hm, 20 kg má můj sedmiletý syn
![]()
Je to šílené. Dcera má v 9 letech 135 cm, cca 24 kg. Neumím si představit 20 kg na dvouleté dítě. Druhá dcera má 3,5 let, cca 15 kg.