Nejí, asi zoubky?

73
26.11.11 14:10

Nejí, zoubky?

Mám dotaz ohledně mého 13. měsíčního syna. Už skoro měsíc nejí, ze začátku, odmítal jedno jídlo, pak, 2,3. A teď jsme u toho, že od všecho sní pár lžiček, někdy tak nic. Už nevím co s ním, nechce mixované,kousky,studené teplé, jogorty, přesnídávku, zeleninu, piškoty, prostě nic. Napadly mě zoubky, ale měsíc mi přijde dlouhá doba na nejezení.
Jinak je přes den hodný, jen víc ukňouraný, prostě mamánek a začal hrozně slintat. Když jím, tak přijde, a pár soust sní, ale ve velkém množství nic nesní. Myslíte, že to může být zoubkama, máme 8 zubů a čekáme stoličky. V noci se hodně budí, ale to už od 6. měsíce, co mu vylezl první zub. Už jsem bezradná, mám strach, aby prospíval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
26.11.11 16:09

pokud slintá,tak to můžou být zoubky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
26.11.11 19:44

Slintá hodně, snad to bude těma zoubkama. Dneska se alespoň navečeřel, sice u toho hodně vyváděla a brečel, ale nakonec vše snědl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
3.4.12 20:02

Nejí, asi zoubky?

Ahojky,

mám dotaz ohledně mých 17. měsíčních synů dvojčat. Už přes týden bojujeme s jídlem a to doslova.
Snídaně 250 ml mléka
Svačina - nechtějí
Oběd - 5 lžíček, víc nic
Svačina - jogurt - 150 gramů
Večeře - kaše - 200 gramů.

Jediné, co jí dobře je mléko a jogurty. Napadli mě zoubky, jsou celý den protivný, mám je celý den na noze, hrozně mamánkují. V noci spí celkem dobře, ale ty dny hrůza. Jen vidí lžičku a už začnou plakat, pečiva se ani nedotknou, rovnou odvrací hlavičku. Koukají jim špičky stoliček a špičáků, tak je může bolet to prořezávají.

Nechci jim jídlo nutit, ale ani podstrojovat a dávat na výběr několik jídel. U takhle starých dětiček člověk neví, jestli to dělají naschvál nebo je opravdu něco bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
3.4.12 20:13

.

Příspěvek upraven 11.04.12 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
3.4.12 20:16

U nás to bylo to samé, ale většinou tak tři dny a konec, ale nerostly nám zuby takhle všechny najednou.
Malá mi jedla jen jogurty a přesnídávky.Občas polívku.Jak viděla lžičku nebo kartáček na zuby, tak hysterák a hlásila „bolí,boli“.
Pokud máš pocit, že jí málo, zkusila bych nabídnout mléko i ke svačině, aby měli aspoň něco :nevim:

• Citovat
  • Upravit
73
3.4.12 20:17

Tak kluci mi UM nepijí od půl roku. Teprve před měsícem vzali na milost kravské a to jen ráno. U nás taky vedou jogurty, už poznají co bude. Obědy občas sní, záleží jak moc je to bolí, ale musí to být omáčka, jinak nechtějí. A ještě večer tu krupicovou kaši. Instatní mi zvrací. Ale oni nejsou tintítka, mají nějakých 12,5 kila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
3.4.12 20:19

klasika - to samé. panáček mi předvádí pěkné scénky, co se týká jídla v kombinaci s rostoucími zuby. je pravda, že se vždycky při „zubech“ rozmlsá, páč jí většinou jen sladké (viz zmiňované jogurty, či přesnídávky), ale časem naběhne zpátky na svůj režim. chce to jen vydržet a pevné nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
3.4.12 20:19

U nás to trvá většinou tak 1-2 týdny, teď najíždíme na druhý, tak snad to brzo skončí. Polívku taky občas jí, i tu přesnídávku. Jen dneska nic moc nechtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
3.4.12 20:20

Z toho rozmlsání mám strach. Hlavně od babiček, ty by je cpali sladkým a to neodmítnou i při zubech. Což se mi nelíbí, takže většinou výměna názorů. Neříkám, že nedostanou občas sladkost, ale jen když pěkně jedí, takže za odměnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
3.4.12 20:21

.

Příspěvek upraven 11.04.12 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
3.4.12 20:21

Měli jsme i den, kdy malá jen pila neslazený čaj brčkem.On jim ten jeden den nejezení neuškodí, pokud to není týden v kuse nebo tak.Jak poleví bolest zoubků, zase se rozjí.My teda máme šíleného otesánka a sní fakt vše co dostane na talíř, tak jsem 1-2 dny neřešila, jen hlídala pitný režim.

• Citovat
  • Upravit
73
3.4.12 20:22

tak u jednoho mi dorůstají špičáky, stoličky už má venku. Druhému rostou zbylé dvě stoličky, špičáky se zatím jen tlačí-tam to bude na dýl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
3.4.12 20:29

joooo, babičky, to mi, tatranko, povídej - bojuji též, a že je to kurňa náročné :zed:
a na argumenty typu „on to vyběhá“ jsem přímo alergická. má snaha o vysvětlení, že nejde o to, že to vyběhá, ale že si zvykne na totálně špatný stravovací režim, se nesetkává s kladnou odezvou.

já po odeznění zubů pak nasadila mírnou hladovku, ono ho pak jogurtíky přešly. (ale jak jsem se o tom zmínila babičkám, to jsem hned byla krkavčí matka! :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
3.4.12 20:38

Tak u nás ani tak nejde o jogurtíčky jako o čokoládičky, to bych vraždila. To pak nechtějí večeřet, i když je zuby nebolí, protože jsou přeplácaný. Včera jsem jim ale jasně řekla, že buˇˇd budou dodržovat naše pravidla nebo jim kluky nebudu dávat a budou se na ně jezdit dívat pod dozorem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.