Nejkrásnější trhy, jarmarky, adventní akce v ČR?

leopanda
2.12.24 10:59

Nejkrásnější trhy, jarmarky, adventní akce v ČR?

Ahoj,

letos mám docela chuť si užít vánoční dovču s manželem tím, že si sem tam zajedeme na výlet a rovnou bychom třeba omrkli místní adventní akce jako jsou jarmarky, trhy a historické vánoční prohlídky apod.

Loni jsme byli v jednom moc hezkém skanzenu v Přerově nad Labem, kde měli i nádhernou stavbu, ve které pak měli řemeslné výrobky místní výroby a moc se nám to líbilo.

Jsme z Prahy, ale už jsme přemýšleli nad těmito městy:

Tělč
Kutná Hora České Budějovice
možná i Brno, ale máme raději menší města nebo raději lokální výrobce a historické události apod.

Praha nás celkově zklamala už několikrát - zkusili jsme více míst v Praze, ale je to celkem o ničem a přecpané plus ceny na hlavu v porovnání s kvalitou a výběrem, akcemi apod.

V cizině jsem byli několikrát v předchozích letech a okouzlily nás Drážďany a Vídeň, ale letos bychom raději jen ČR vlakem/autem.

Hledáme tedy místa s opravdu příjemnou atmosférou, třeba i památkami nebo na procházku a ideálně, aby to nebylo neosobní jako v Praze a mělo to aspoň nějaké kouzlo/atmosféru, jestli mi rozumíte.

Předem děkuji za doporučení a tipy. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
2.12.24 11:39

My už jsme letos stihli Plzeň a můžu jen doporučit. Ani zdaleka tak natřásklo, jako všude v Praze, milá atmosféra, rozumné ceny. A stojí za to určitě i vylézt na věž katedrály a mrknout zvrchu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24770
2.12.24 11:42

České Budějovice. Brusle s sebou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
2.12.24 11:45

Nevím, jestli je to přesně to, co hledáš - ale doporučím dojet vlakem do Bakovat a pak to vzít procházkou na zříceninu Zvířetice a odtud následně na Hrnčířský dvůr - mají tam nádhernou výstavu betlémů, výbornou kavárnu a jako bonus můžeš nakoupit jejich keramiku. O adventu tam mívají i různé akce - řemeslné apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18726
2.12.24 11:48

My uz byli ve Stare Boleslavi na Vanocni vystave a v Liberci na namesti. Liberec je hezky vyzdobeny a i ceny rozumne. Slozeni stanku taky nejsou cirkusaci. Svarak snad 50, hodne ceskych vyrobku. I si na tom zakladaji, ze maji ceske jeziskovy vanoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
2.12.24 11:52

České Budějovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.12.24 11:56

Jo a na Karlštejně je moc pěkné muzeum betlémů :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Simod
2.12.24 12:01

Vím, že si psala ČR, ale moc bych doporučila Krakow - trhy tam bývají nádherné i město jako takové stojí za návštěvu :kytka:

Jo a na Brno se vyprdni :lol: To za tu cestu fakt nestojí.

• Citovat
  • Upravit
25004
2.12.24 12:23

A co Polsko, Německo?
My třeba jezdíváme do vánoční Vídně a je nádherná :dance: ale je to dál, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2126
2.12.24 12:29

Já slyšela, že Český Krumlov má nej vánoční trhy. Kam se hrabe Praha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
2.12.24 12:31

@lucad77 jsem těhotná, tak si nelajznu (vymodlené dítě) :D Ale ČB určitě na seznamu mám, takže díky za potvrzení, že to tam má smysl omrknout. :)

• Citovat
  • Upravit
leopanda
2.12.24 12:32

@unuděná děkuji, jednou jsme v pLzni byli v létě, a ta věž je tam fakt super, tak taky připíšu na seznam. Díky :)

• Citovat
  • Upravit
5098

My letos vyrazíme do Litomyšle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda

@hospodki to zní skvěle, díky :)

• Citovat
  • Upravit
leopanda
2.12.24 12:33

@Popokatepetla díky, tam to ještě neznám :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.