Nejošklivější česká jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5115
14.1.22 19:02

Sandra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
13.2.22 11:41

Já mám doma knížku, kterou se řídí české matriky při schvalování jmen a když jsem ji poprvé otevřela, myslela jsem že odpadnu :mrgreen: například: Čistoslava, Benedikta, Bertolda, Bratislava, Mečislava, Odona, Paskala, Richarda, Saxona, Savina, Svatomíra, Šuren, Vincencie, Vladylena, Vojmíra, Voršila, Absolon, Bonaventura, Cyprián, Fortunát, Géza, Kolombín, Něhoslav, Uriáš, Virgin… jako je to masakr a fakt jsem si to nevymyslela :mrgreen:

Obecně nemám ani moc ráda tradiční česká jména z kalendáře, proto jsem tu knížku chtěla. Třeba co mi přijde strašné: Svatava, Bohuslava, Bohumila, Blažena, Miluše, Marta, Jindřiška, Jaroslava, Naděžda, Drahomíra, Ema, Doubravka, Růžena, František, Josef, Jan, Jiří, Luboš, Jaroslav,… tím nechci nikoho urazit, každý jsme jiný :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24991
13.2.22 12:13

@Qinn :mrgreen: tak ten Šuren mne extra pobavil :mrgreen:

jinak mně osobně se strašně moc NElíbí stará česká jména ukončená na -slav, -slava.. klidně i běžná a normální jako Jaroslava, Miroslava… já bych se snad nechala přejmenovat, u nás se jim totiž často říká Slávko a to by bych byla na mrtvici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24991
13.2.22 12:18
@Konys píše:
A k tomu Kateřina, a bordel je kompletní :mrgreen:
:mrgreen: tak Kateřina rozhodně nikdy nebyl žádný můj favorit a spíš takové dlouhé, starodávné… navíc blbé odvozeniny…

no vidíš, a nakonec jsme adpot. holkám jména nechaly (obě na K) a jedna z nich je Katka.. naučila jsem se to jméno mít ráda, nakonec je pěkné…
ale když ji chce její sestra naštvat, tak jí říká Kachno a Kačere… :lol:

PS : a ona sama úplně nesnáší oslovení : KAČO (přesně takto, i Káčo je děs) a to mi přijde už jako nadávka a bohužel pár dětí ve třídě jí tak říká, protože se jim tak holt často říká.. to je fakt hrozné Kačo-Káčo.. jakože - jsi bl-bá Káča…

Příspěvek upraven 13.02.22 v 12:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
13.2.22 12:18

@Lucy75 Joo, -slav/a mi taky přijde příšerné ve všech případech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24991
13.2.22 12:21

@Qinn :mrgreen: :lol:
má to moc lidí, tak se s tímto názorem moc nerozšiřuji, i v mém okolí je jich spousta.. ale za mne je to opravdu děsné :lol: ;)

třeba Svatoslav - dobře, říkáme mu Svaťa(Sváťa), ale jeho matka asi musela mít nějaký poporodní výpadek mysli 8)
náš pes se jmenuje Dark (jako tmavý) a když jsme na něj naštvaní a něco provede, tak mu říkáme DAROSLAVE :mrgreen: :mrgreen: to už ví, že je průs-er :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
13.2.22 12:26

@Lucy75 Mám to podobně :mrgreen: nebo v rodině třeba dvě Jarmily, nechtěla bych :mrgreen: Naše třídní byla Svatava, to jsem ji litovala že máma asi byla nějaká „jiná“ a kamarádka je adoptovaná, máma ji přejmenovala, rozhodovala se mezi normálním jménem a Doubravkou (?!) že by jí prý říkala Doubí, naštěstí vyhrálo to normální jméno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24991
13.2.22 12:34

@Qinn Doubravku dala po revoluci moje kámoška, začla éra Sander, Sabin, Ester, Lucií -.. a naráz Doubravka, kousala jsem se do jazyku a nic neříkala 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
13.2.22 12:35

Doubravka je hrůza a přidávám Hermínu a Bertu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80245
13.2.22 12:38

Božena a Blažena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24991
13.2.22 12:44

@inkakřivák ;) viď.. to je jak nadávka skoro… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3000
13.2.22 12:54

Vlasta, Blanka, Dušan, René

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
13.2.22 13:19

Tibor, Ctibor, Havel, Mečislav, Doubrabka, Vanessa, Sofie, Gizela, Patrik, Dorota, Božena, Zoltán, Oto, Blažena, Jarmil, Alois, Adolf, Bořek, Čeněk, Ignác, Gustav, Žaneta, Andělín, Oleg, Vanda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24991
13.2.22 13:37

@topazio ;) relativně souhlas
až na Sofii a Patrika, to jsou fajn jména ;) jen se Sofinkami se roztrhl pytel.. Patrika jsem zvažovala sama dát.. ale nakonec by to vyhrál Pavel kvůli dědovi..tedy ani Pavel není terno ;) naštěstí to nebylo potřeba..
mně se třeba moc líbí jména jako Vladan, Igor a Boris a někomu přijdou úplně šílená 8)
je to fakt o cítění a vkusu každého úplně jinak.. ;) :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
13.2.22 13:42
@Lucy75 píše:
@topazio ;) relativně souhlas
až na Sofii a Patrika, to jsou fajn jména ;) jen se Sofinkami se roztrhl pytel.. Patrika jsem zvažovala sama dát.. ale nakonec by to vyhrál Pavel kvůli dědovi..tedy ani Pavel není terno ;) naštěstí to nebylo potřeba..
mně se třeba moc líbí jména jako Vladan, Igor a Boris a někomu přijdou úplně šílená 8)
je to fakt o cítění a vkusu každého úplně jinak.. ;) :kytka: :mavam:

U nás dávají jméno Sofie nebo Vanessa většinou mamky spoluobčanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze