Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, potřebovala bych poradit s výběrem golfek pro mojí mámu. Mamka se připravuje na hlídání prcka, až budu v porodnici s druhým dítětem. Se sportákem se jí jezdí špatně - je těžký a je to tříkolka. Proto hledá golfky s těmito parametry: lehké, na polní cesty, asfalt i trávu, nízké nebo s nastavitelnou rukojetí (mamka je prcek, stejně jako já), lze je ovládat jednou rukou (v druhé ruce pes nebo dítě), lehce složitelné a skladné. Cena cca do 5tis., ale je jasné že čím levnější tím lepší.
Prckovi bude cca 19 měs. sám chodí, ale rychle se utahá, proto by měly být pohodlné i na spaní(třeba na zahrádce).
Holky prosím poraďte s čím se nejlépe jezdí vašim rodičům resp. babičkám vašich ratolestí?
Mojí mamce se nejlíp jezdí s něčím klasickým, co nemá ani otočné kola
Vzala na milost PP Pliko, ale to nejde ovládat jednou rukou. Vůbec kombinace lehké a na polní cesty (nebo vůbec golfky na polní cesty) mi přijde trochu protimluv. Ještě když to bude chtít na té polní cestě ovládat jednou rukou ![]()
To to těch pár dnů nevydrží? Moje mamka taky vždycky remcá nad tříkolkou (i když jí se nelíbí hlavně vzhledově), ale jede ![]()
Příspěvek upraven 15.02.13 v 21:56
@hefilka Zkus Britax B-Agile, mám ho už rok a i babičkám vyhovuje. Je super jak do města tak i v lehčím terénu. Mám 4kolku, 3 kolečka mi nevyhovují. Je dost prostorný a lehký, složit se dá jednou rukou. Vozíme ho i na dovolené, už s námi zažil jízdy a je pořád v superstavu
Je tu i diskuse na tento kočárek, tak se můžeš mrknout ![]()
Tak mym babickam se nejlepe jezdí se sportakem, babyjoger.
Nicmene, kocarek lehky a na polni cestu a asfaalt, to moc dohromady nejde, ty lehke blbe skacou po trave…
Myslim ze ale obecne se nejlepe jezdi s kocary s jednoduchými koly jako jsou britax b agile, cybex callisto, valco snap 4, apod.
Ce cybexem se jezdilo dobre moji mame ale ne tchyni ona je mala a jezdi spis po okoli tj častěji sportakem. Jinak cybex projel se zaaretovanymi koly i lesni cestu s koreny, na polni měl trochu problémy, hlavne protoze ta fakt stojiza to, zvladl i hodne dobity asfalt ale ztuha, musela jseme ridit ja..
Jinak i britax i valcou vhodne pro starší děti, zejmena kvuli nepolohovakcim nohám, coz ale vubec nevadí.
Mám zkušenost, že babičkám nevyhovují tříkolky a otočná kola a taky dítě po směru. To vše jsem měla já a babička remcala. Nejvíc by jí vyhovovala nějaká klasika, třeba inglesina magnum. Ta projede všechno, vidí na dítě, pruží, kola se jí netočí na všechny strany, je lehká a jede sama. Z druhé ruky jsou i levné.
Tak golfky na polni cesty jsem jeste nevidela
nejlepsi asi nakej sportak s velkyma neotocnyma kolama…nase babicka ma nejradsi nas hlubokej kocar, z ktereho jde udelat sportak, dite je smerem k ni a ona si mysli, ze bude hacat a povidat si s ni
kde jsou ty casy ![]()
Asi mám pokrokove babičky ![]()
Obě mají radeji 3kolky, kocar po směru. Ten proti jim moc nevonel ![]()
Takže spis záleží na tom, co vyhovuje te tve…
Já mám (krom sporťáku a golfek) ještě takový záložní kočárek „na písek a do bahna“ Cam portofino - s tím se třeba mojí mamce jezdí úplně nejlíp. Je nízký, má spojenou a nastavitelnou rukojeť, jde úplně do lehu, přední otočná kola jdou zaaretovat. Má velký košík a ovládání skoro jak u starých kočárků
cena cca 2,5 tis. Lehký, skladný, snadno složitelný.
Mám Cybex Topaz, ale lepší by byla pro babičku asi spojená rukojeť, tj. calisto, jak už ho tu Nataša uváděla. Mají výbornou stabilitu, dokonce lepší, než můj sporťák. A měly by něco vydržet, protože mají šroubované spoje, nikoli pouze nýtované.
Mojí mámě se naopak líp jezdilo s 3 kolkou PP GT3, než s golfáčema. byla nešťastná z malých otočných koleček a horší ovladatelnosti… o sporťák se i líp opřela. bylo jí 57 když drandila
. a vlastně drandí i teď, páč se neustále množíme ![]()
jinak bych spíš vzala promamku obyč kočár 4kolku… ![]()
Espiro Magic 4
Projede lehci teren na poli i v lese, ale jako primo na louku urcite neni ![]()