Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojte, tak my uz 2 mesiace pouzivame Cybex M-fix a zatial som spokojna. Jazdime casto Praha-Poprad, cca to mame 5 a nieco hodin, vzdy na noc. Malemu rovno autosedacku vytiahnem co najviac na lezato a opierku hlavy tiez co naviac na lezato. Hned zaspi a prespi tak cely cas az do ciela. Ziadne previsanie hlavy dopredu a podobne. Podla mna je to bezpecnejsie ako keby mal sediet kolmo a vysel by cez pas, teda bocnu ochranu by nemal ziadnu.
A my mame ford a skusali sme 3 sedacky - cybex, romer a kiddy a ta cybex sa naozaj dala najlepsie polohovat, pretoze ma najdlhsie tie isofixove ramena.
Ja by som sa chcela opytat, ci mozem pouzivat po 1. synovi cybex Juno fix pre druheho syna? Autosedacka pouzivana cca 2 a stvrt roka bez havarie? Dakujem
@danjel Já bych ji teda zcela určitě používala. Plasty sice stárnou, ale zase ne tak rychle…
@danjel Určitě, výrobce uvádí životnost cca 6 let, plus tam ještě musí mít nějakou rezervu a ty nejsi ani v půlce uváděné životnosti.
Dobrý večer;obnovuji diskuzi. Nevíte;jestli není na trhu nějaká nová co nejvíce polohovatelná autosedačka ve váhové kat.15-36kg?
@minanek máme tuto, ale je to kategorie 9 - 36, je moc fajn http://www.detskydum.cz/…safix-90801/ Má jednoduché polohování a líbí se mi, že má 5 bodový pás až do 25kg.
@minanek jak už jsem tady psal, u sedaček 15-36 se většinou polohuje tak, že se posune sedák dopředu a záda se naklopí, ta zádová část autosedačky je spojená kloubem se sedákem,. takže teoreticky se dá sedačka položit úplně do lehu jako postel, ale v autě to nejde, tam na to není místo,
takže nezáleží která sedačka se dá více polohovat, ale většinou záleží na autě, jak má skloněný sedák, opěradlo, kolik je tam místa na posunutí, u isofixových jak jsou hluboko isofixová oka, ta sedačka se pak už jen posune a napolohuje a přizpůsobí autu. A v každém autě může být výsledný sklon každé autosedačky jiný, nejlepší je to vyzkoušet přímo do auta.
Prosím o radu. Chtěla bych vyměnit naši současnou maxi cosi tobi za nějakou další sedačku, ale vůbec se v tom nevyznám. Dcerce je 3,5 roku a má 15 kg. Doporučíte mi prosím někdo, co je nyní na trhu? Ráda bych, kdyby šla ještě částečně do lehu. Děkuji za tipy ![]()
@monrom polohovat se dají téměř všechny sedačky, ať s isofixem nebo bez, ale není to do lehu, je to jen mírné naklopení
@steeve @monrom no, stačí mi asi mírné naklopení. Jde o větší dítě přeci.
@j.a.n.i1 isofix zatím nemáme, ale klidně do něj půjdem. Máme v obou autech maxi cosi tobiny, já i manžel. Klidně bych šla do isofixu do auta, kde jezdí dítě víc. Tj. u mne.
@steeve mohla bych poprosit o nějaké odkazy už přímo na dané sedačky?
@smutná máma Pockej, isofix nejde do auta jen tak pridat, ten tam bud je nebo neni.
@j.a.n.i1 to já vím, ale předpokládám, že v obou autech máme, nejsou nejstarší
Mě spíš jde o sedačky, vůbec se neorientuju na trhu ![]()