Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky, mám dotaz. Malému budeme kupovat novou autosedačku 9-36 kg - polohovatelnou. Je mu 9 měsíců. Zatím je ve vajíčku ale už nám z toho začíná čouhat. Ale nevím jak a kde tu sedačku potom umístit. Teď je vepředu protisměru a potom s tou novou? Může být taky vepředu po směru? Nebo už s tou větší musí být vzadu? A pokuď vepředu, musí se zapnout airbag a nebo musí zůstat vyplý? ![]()
Díky moc ![]()
@Zdeňka86 Ano, může být vpředu po směru a airbag může být zapnutý, ale sedadlo má být posunuto co nejvíc dozadu. Ale já osobně tedy vozím děti raději vzadu, jednak tedy mám dvě, tak abych neposlouchala hádky, kdo bude kde, pak je to přeci jen o něco bezpečnější a podlední důvod je, že pokud chceme jet celá rodina, tak prostě vpředu sedím (a budu sedět) já ![]()
Od 9 kil můžet jezdit po směru jízdy a airbag v žádném případě zapnutý, kde bude malinkej. Je to napsané i v příručce ![]()
Nejbezpecnejsi misto je vzadu-uprostred. Ale zalezi, jake mate auto a jestli ti tam pujde sedacka vubec upnout.
Muze byt i vpredu, ale ja osobne bych airback vypnula.
BTW: jakou polohovatelnou sedacku 9-36kg jsi koupila? Akorat shanim nejakou polohovatelnou v teto kategorii…
Díky moc holky, já mám raději malého u sebe, jelikož většinou s ním jezdím sama a vidím na něj a taky vajíčko vzadu nezapnu, máme tam krátké pásy… ale pokuď nás pojede teď víc, tak už pofičí dozadu ale pokuď pojedeme sami, tak jsem ráda, že i tak může být vepředu ![]()
@Lucie 93 píše:
Od 9 kil můžet jezdit po směru jízdy a airbag v žádném případě zapnutý, kde bude malinkej. Je to napsané i v příručce
Prave ze ve smeru jizdy zapnuty. Akorat kdyz se vozi mimco ve vajicku v protismeru tak vypnute.Je to i v prirucce. ![]()
@Zdeňka86 Jeee dik. Ja koukala zas na Zopa Carrera a vypada i stoji skoro stejne… ![]()
@74paja aha, tak tu neznám, já právě koukala jen v tom SAM BABY, protože to je nejbližší obchod u nás a není nad to se na ní první kouknout a vyzkoušet
![]()
@Zdeňka86 A to už v9ti měsících sedí tak krásně a stabilně? Nějak si neumím představit do tohohle posadit našeho stejně starého.. Neměla bych pocit bezpečí..
@Zdeňka86 No, ono je otázkou jak se ti bude chtít tu sedačku stěhovat sem tam… její poutání už není jak s vajíčkem. Plus já bych tedy raději brala něco otestovaného.
Malý sedí v pohodě, jelikož je polohovatelná, tak se může i mírně položit a v té sedačce, nevidím žádný problém ![]()
@Zdeňka86 A co něco takového ? Nebo pokud by jste nechtěli pultík tak něco takového ? Ty mi přijdou bezpečné a vhodné jeho věku
Ale já tedy obecně nevěřím sedačkám které mají podle výrobce ochránit 8mi měsíční i 8mi leté dítě..
@Almira-Alm píše:
@Zdeňka86 A to už v9ti měsících sedí tak krásně a stabilně? Nějak si neumím představit do tohohle posadit našeho stejně starého.. Neměla bych pocit bezpečí..
tak každé dítě je jiné, náš taky v 9 měs. pevně seděl a nevlézt se do vajíčka, tak ho tam dám
ale my jsme pořád ve vajíčku.
@dani24687 Mě třeba taky sedí, leze, chodí kolem nábytku, je pevný a veliký ale nedala bych ho
Mě nepřijde sedačka 9-36 bezpečná.. Šla bych do 9-18 ![]()