Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den mám takový dotaz syn 11 měsíců v noci když spí tak vstane začne strašne brecet takže ho musím vzít a nějak uspat, děla to i několikrát v noci takže skoro nespime, přes den spí v klidu, měl to někdo taky tak? Kdyžtak co na to pomáhá aby klidně spal dekuji
@Poláček nerostou mu zuby? Nebo může mít zlé sny, bát se tmy, nebo se mu chce čůrat a vzbudí ho to..mám 2 děti a takových nocí jsme měli spoustu a někdy ještě máme.
Dávám někdy na noc meduňkový čaj nebo sirup na klidné spaní, je to lepší.
Dcera 35 měsíců má tenhle styl spánku pořád. Někdy se stane, že spí celou noc, ale většina noci probíhá tak, že se budí pláčem. Někdy jednou, někdy 3×. Kolem roku jsme spíš nespaly než spaly. To se budila třeba 8×. Když se vzbudí, jdu si k ní lehnout a už tam zůstávám. Někdy má zlé sny, někdy mě chce jen u sebe. Myslím, že je to normální.
@lucynka25 no nedávno nám právě horečkoval paní doktorka říkala ze je to ze zoubku ale zatím se ještě žádný nevytlačil jinak nechávám i trochu světla na noc ať nemá úplně tmu ![]()
@Lumíkovec Do nedávná se nám to moc nestávalo opravdu jednou za čas ale teď je to pravidelně každý den ani nespí v klidu pořad sebou háže obrací se no nevím čím to muže být, za měsíc bude mít rok a za celou dobu spinkat celou noc možná 2krat😀 tak uvidíme kdy tohle období zkonci
Namažte mu dásně něčím proti bolesti zubů, já používám Calgel, ony ty zuby mohou bolet i měsíce předtím, než je na dásni něco vůbec znát. Mě tohle dělaly obě děti a když bylo nejhůř, tak jsem jim občas na noc dala dávku Paralenu na bolest a většinou byl od té doby klid, protože se v noci projevovala nejen bolest zubů, ale i únava dítěte z nevyspání. Časem to bude lepší. Mojí mladší je kousek přes 2 roky a už mi řekne, že jí bolí zoubky (chybí jí ještě 1 a 3/4 stoličky).
@Heivka myslíte teda že to bude ze zoubku? On právě přes den spí v pohodě ale v noci to je opravdu hrůza pořad se budí z pláčem kterým ho nejde ani uklidit takže ho musím dat do kočárku a uspat zkusím mu teda něco v noci dat už jsem i přemýšlela ze mu koupím nějaký sirup nebo něco na spaní ![]()
@Poláček V první řadě bych vyzkoušela nějakou lokální mastičku a podle výsledků postupovala dál. Ještě může brečet protože je v noci horko/zima a milion dalších důvodu, ale v tomhle věku mě zuby napadnou jako první.
@Heivka on právě nechce být vůbec zakryti pořad takže večer ho zakryju ale on to zkope, no musím na to proste prijit protože je to strašne večer se poradně nevyspime a přes den dělám dokola jedno a to samé takže rada bych se aspoň vyspala
![]()
To bude asi od toho zoubku, trva to než vyleze a v noci bolí nejvíc. Zkus gel na dásně, nebo v nejhorsím trošku Nurofenu.
@lucynka25 právě to nechápu přes den spinka v klidu jen v noci je to špatně budu mu muset vyzkoušet něco dat na ty zoubky
Naše roční princezna se v noci cca každé 3 hodiny probudí postaví se v posteli a začne brečet a u toho napůl spí, přitelkyně ji jde do kuchyně přihrát mléko-nakrmí a zase hned chrápe-takhle se to opakuje pořád dokola-nejhorší je ten pláč po tu dobu než ji to mléko připraví-to mně dycky ničí. má někdo podobné zkušenosti nebo radu jak to omezit, popřípadě uplně odbourat?
![]()