Nelehké začátky v autoškole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2673
18.7.22 15:07
@Petr-33 píše:
Věř mi, že ten instruktor nervy určitě neztrácí. Zkus si najít, co všechno takový instruktor musí absolvovat, aby mohl být instruktorem. Psychologický a pedagogický výcvik se zaměřením na řešení dopravních situací, výklady zákonů,… pravidelné přezkoušení… Takže to řvaní a takové to divadlo kolem, to je prostě záměr. Záměr dostat tě pod tlak a taky záměr, aby sis uvědomovala, co děláš blbě.
:lol: :lol: :lol:
Tak určitě! Divadlo kolem…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
18.7.22 15:15
@Petr-33 píše:
Autoškola není jen o tom, aby se tam člověk naučil řídit, ale aby se naučil zvládat stres. Protože ten je, v dnešním provozu, prostě normální. A to řvaní, to je způsob, jak ten stres vyvolat. Další věcí je to, že pokud se žák dopouští fatalního chování, tak často nepomůže domluvit mu „normálně“, že tohle teda nemá dělat. Je potřeba opravdu podnítit stresový faktor, že takhle opravdu ne. Uvědomte si, že v podstatě jakákoliv chyba v autě může mít fatální následky a vidíme to téměř denně ve zprávách.

Ale prd, prosím tě. Instruktor nemá co řvát na někoho, kdo sedí za volantem podruhý v životě. On je tam od toho, aby ho naučil zvládat auto a provoz. A ze zaátku je to pro každýho stres sám o sobě, všechno sledovat a snažit se zvládat. Opravdu k tomu ještě nepotřebuje „uměle“ vyvolávanej stres od nějakýho instruktorskýho neurotika. Já měla instruktora naprostýho pohodáře, nezařval na mě ani jednou, všechno vysvětlil, klidně některé věci pořád dokola, během jízdy mě upozorňoval na různé situace, když jsem udělala něco špatně, vysvětlil, jak to mělo být správně apod. Naučil mě opravdu hodně a když jsem pak začala jezdit sama, tak jsem samozřejmě měla velký respekt a srdíčko mi bušilo, ale zároveň jsem hodně čerpala z toho jeho klidu za volantem, který mi předvedl. A za tím volantem jsem vyklidněná a soustředěná. Neplaším, nenervuju. Protože nejhorší, co může být, je nervák za volantem.

Zakladatelko, jestli jsi z Prahy, doporučuju pana Dostála na Budějárně. Nenech na sebe řvát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
18.7.22 16:31
@Petr-33 píše:
Věř mi, že ten instruktor nervy určitě neztrácí. Zkus si najít, co všechno takový instruktor musí absolvovat, aby mohl být instruktorem. Psychologický a pedagogický výcvik se zaměřením na řešení dopravních situací, výklady zákonů,… pravidelné přezkoušení… Takže to řvaní a takové to divadlo kolem, to je prostě záměr. Záměr dostat tě pod tlak a taky záměr, aby sis uvědomovala, co děláš blbě.

Nezlob se na mě, ale to je totální blbost. On tam není od toho, aby kohokoliv dostával pod tlak, on tam je od toho, aby tě naučil ovládat auto, naučil, jak zvládat dopravní situace atd. Tím, že na někoho začne ječet, když něco udělá špatně, je jen jeho vizitka, že učí na prd. Vyrovnaný člověk umí zvládat stresové situace v klidu. Takovej cholerik nemá v autě co dělat. Atˇsi jezdí sám, a řve sám na sebe. Učit jízdy v autoškole by rozhodně neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24868
18.7.22 18:21
@arinecka píše:
Nezlob se na mě, ale to je totální blbost. On tam není od toho, aby kohokoliv dostával pod tlak, on tam je od toho, aby tě naučil ovládat auto, naučil, jak zvládat dopravní situace atd. Tím, že na někoho začne ječet, když něco udělá špatně, je jen jeho vizitka, že učí na prd. Vyrovnaný člověk umí zvládat stresové situace v klidu. Takovej cholerik nemá v autě co dělat. Atˇsi jezdí sám, a řve sám na sebe. Učit jízdy v autoškole by rozhodně neměl.

Ono asi bude v autoškolách takových instruktorů - „amatérských psychologů“ nejspíš víc, podle toho, jak to na ulicích vypadá. Mně přijde, že dneska je každý druhý za volantem agresivní a nervní rapl. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
18.7.22 18:57
@Petr-33 píše:
To je přesně ono, člověk na to musí reagovat. Ale když má tunelové vidění, tak na to nereaguje. Ono to je i součástí některých psychologických výcviků, kdy se člověk záměrně uvede do stavu tunelového vidění (třeba námáhavou fyzickou aktivitou s velkým množství úkolů) a pak se na něj křičí, aby se z toho tunelového vidění dostal a poslouchal, co má vlastně dělat. Dá se tím docela dobře trénovat odolnost na vnější stresory. Člověk pak nestojí jak tvrdé Y, ale aktivně vzniklou situaci řeší.

Já ti nevím, ale pokud na zakladatelku řve od začátku, tak ji spíše stresuje, než ze bude stresu odolnější. :roll: Ono je psychologie a psychologie. Ne každý si schce zvyšovat odolnost tím, ze na sebe nechá řvát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze