Nelehké začátky v autoškole
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nelehké začátky v autoškole
Dobrý den, začala jsem dělat autoškolu a měla první dvě jízdy. Nejde mi to tak, jak jsem doufala. Nikdy jsem neřídila, ale už první jízdu jsme byli na dost križovatkách, na kruháči, v obcích, mimo obec… Instruktor hodně křičí, někdy řekne něco opravdu ošklivého. Naposledy strašně zuřil, když jsem místo místo 3 zařadila 5. Podle přítele je jeho chování normální a každý instruktor v autoškole řve. Tak se ptám - Je toto normální, běžný způsob? Jsem zvyklá, že mi občas někdo řekne, že si moc věci beru, ale přijde mi, že křičení procesu učení prostě nepomáhá. No, vnímáte to tedy jako normální, něco čím si každý projde, nebo by to ideálně tak být nemělo? Já nad tím přemýšlím každý den jinak. Některé dny si pobrečím, jindy si řeknu, že tohle prostě k životu patří a že stejně jako nemoci to člověk musí vydržet.
Příspěvek upraven 17.07.22 v 21:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na mě instruktor nekřičel a není to dle mě normální. Je pravda, že já jsem byla i držkatá, když mi tvrdil instruktor blbost, tak jsem se ozvala, že dle zákona je to jinak. On že to teda ne, ať si to doma přečtu. OK, ale příští hodinu jsem mu to vrátila, že jsem si to znova přečetla a mám pravdu. Dokonce se i omluvil, že učí víc náklaďáky a tam to je jinak. Takže křičet na mě někdo, tak se ozvu, že takto ne a případně bych šla za nadřízeným.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karolína13210 a pokud máš možnost, je super si osahat auto někde na letišti, poli atd. abych získala jistotu aspoň v ovládání a na silnici si řešila provoz, značky atd. a měla o starost míň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdo nemá právo na tebe řvát. Promluv si s ním před jízdou. Pokud to nepomůže a není to přímo vedoucí, tak si promluv s jeho nadřízeným.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera píše:
@Karolína13210 a pokud máš možnost, je super si osahat auto někde na letišti, poli atd. abych získala jistotu aspoň v ovládání a na silnici si řešila provoz, značky atd. a měla o starost míň.
Díky, vím, že ta situace s tím špatným zařazením přesně ukazuje na to, že nemám dostatečnou kontrolu nad ovládáním auta a nemám to zautomatizované.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Instruktor nemá na koho co křičet. Jestli to dělá, tak je to neurotický blb a naprostý neprofesionál. Žádala bych o přidělení k někomu jinému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nervak intruktor nie je ziadna rarita, ale v poriadku to nie je. Ja som mala jazdy u 3 instruktorov a ani jeden po mne nekrical, aj napriek tomu, ze chyb som robila dost a aj dost zasadne (namiesto 1 som zaradila 3 a rozbehla sa na trojke, nedala som prednost, nevsimla si znacku na obmedzenu rychlost…)
Na znamu instruktorka kricila aj skaredo nadavala, vodicak ma a nesoferuje, ma z volantu mindraky. Pokial je moznost, jazdila by som s niekym inym.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po mně instruktoři v autě nikdy neřvali. Ani jeden. To až můj manžel 🙄
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako že zaplatím XY tisíc a jako bonus bude na mě instruktor řvát? Účinek bude jaký? Že si to líp zautomatizuješ?
Nikdo na mě nekřičel ani na moje děti, když si nedávno dělaly řidičák.
Pokud Ti to vadí, trvej na změně.
Možná je to časté, že instruktor řve ale normální určitě ne.
Manžel na mě tedy taky neřval ( l čemu by to bylo dobré), ale když měl nějaký blbý řeči, tak šel domů pěšky ![]()
- Citovat
- Upravit
Bohužel toto prožíval syn (student) vloni.
Instruktor se takto prezentoval už při první schůzce - sám říkal, že na studenty je potřeba řvát, aby pochopili.
Nebudu popisovat, jak to syn chtěl několikrát vzdát. Auto nemáme, takže zkušenosti neměl žádné ani teoretické.
Autoškolu udělal.
Další pak bylo, že hodně vyhazují od zkoušek (u nás - nebudu rozebírat důvody, které kolem toho kolují).
Ad řazení - při své autoškole jsem se rozjela do kopce na trojku. Nejdříve instruktor remcal, že mi to jede pomalu a pak „pochválil“, když zjistil, že tam mám trojku, že mám cit
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Autoskolu si platis, tudiz mas narok na slusne zachazeni a je to tak, jak pises, kriceni v procesu uceni fakt nepomaha. Chtej zmenu lektora.
- Citovat
- Upravit
@Karolína13210 píše:
Dobrý den, začala jsem dělat autoškolu a měla první dvě jízdy. Nejde mi to tak, jak jsem doufala. Nikdy jsem neřídila, ale už první jízdu jsme byli na dost križovatkách, na kruháči, v obcích, mimo obec… Instruktor hodně křičí, někdy řekne něco opravdu ošklivého. Naposledy strašně zuřil, když jsem místo místo 3 zařadila 5. Podle přítele je jeho chování normální a každý instruktor v autoškole řve. Tak se ptám - Je toto normální, běžný způsob? Jsem zvyklá, že mi občas někdo řekne, že si moc věci beru, ale přijde mi, že křičení procesu učení prostě nepomáhá. No, vnímáte to tedy jako normální, něco čím si každý projde, nebo by to ideálně tak být nemělo? Já nad tím přemýšlím každý den jinak. Některé dny si pobrečím, jindy si řeknu, že tohle prostě k životu patří a že stejně jako nemoci to člověk musí vydržet.Příspěvek upraven 17.07.22 v 21:04
Prvních několik jízd se jezdí mimo obec, ale musíš se tam nějak dostat, takže si tím městem projedeš taky, tzn. ta cesta je normální. Instruktor by křičet neměl, nicméně ta práce někdy není úplně jednoduchá a vcelku je i nebezpečná (ve městě se ani nepoutá - sedět by měl mírně za tebou, aby na tebe viděl, ale zároveň musí dosáhnout na volant), může být unaven. Pokud bys ho chtěla vyměnit, tak se řiď podle referencí (aby sis tou výměnou vůbec pomohla).
Co se týče natrénování mimo AŠ, tak bez řidičáku bys do auta sedat neměla, ale docela pomáhá i večer lehnout do postele, zavřít oči a tu jízdu si představovat.
Jinak chyby děláme každý (i ten instruktor), takže si všechno přeber tak nějak „přiměřeně“
. Hodně štěstí a držím palce
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit