Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já měla v ložnici denně jak tchýni, tak matku. Tchýně mi přestýlala naši postel s komentářem, že to nemám moc dobře ustlané. Vlastně nic jsem dle ní neměla dobře. Matka zas agilně furt pomáhala. Takže denně vytírala dům, notně špinavou vodou, bez zametení, mopem co máme na garáž a balkony podělané od ptactva. Téměř nevyždímaným, protože ten mechanizmus neutáhla. Podlaha vypadala jak poscaná. Nedala si říct, příště to udělala stejně. Když po několika týdnech odjela, musela jsem vydrhnout spáry, jak byly černé. Taky se po ránu vevalila s košem suchého prádla do ložnice a uklízela ho do šuplíků. Nestačili jsme na sebe hodit ani spoďáry. Vůbec jí to nepřišlo. Nakráčela středem. Pak jsem vždycky tajně chodila a prádlo přendávala komu patřilo. Postupně jsem ji ode všeho odstavila s tím ať odpočívá. Neustále jsem jí říkala, že když chce dávat prádlo do sušičky, tak ať vše suší na jemno, jen povlečení může na bavlnu. Příště zase zapnula trička na bavlnu. S praním to bylo to samé. Mám z ní takový komplex, že děckám téměř nechodím do pokojů a říkám jim, že je to jejich prostor, ať se starají sami.
Tak holky, rodicum to bylo receno. Mame jsem rekla ze mne vytaci kdyz tam chodi tchyne (a tchyni se chystame rict ze nas vytaci kdyz tam chodi moje mama
) Rodice ale maji dlouhe kabely a nechapou. Pak jsem jim rekla na rovinu ze se chodime prevlikat do koupelny a proc tam musi furt vpochodovat kdyz mala zacne rvat. Tak jako trochu to omezili ale jinak
A to podotykam ja se v loznici nemam kde otocit mame tam tak malo mista takze kdyz se mi tam nacpou dalsi dva lidi je to pozehnani. Manzel rika ze az budeme u nich, tak se jim rano nacpe do loznice a bude koukat jestli jeste spi
Manzel je taky pozadal at odejdou kdyz mala rvala, tak to se mama urazila. Ale jim nedochazi ze mala kdyz place chce maminku a ne babicku kterou si jeste ani nepamatuje kdo to je. Myslim ze jsem jim to vysvetlila celkem slusne a jasne ale rika se ze opakovani je matka moudrosti. Ted se chystame my k nim tak to jsem zvedava…