Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jajina35 píše: Více
Zase ti asi moc nerozumím, promiň. Co má společného hendikep tvé dcerky s komunikací s jinými dětmi? ![]()
Neděláš si takhle náhodou při pátečním večeru z ostatních uživatelů srandu? ![]()
Zkus se na to podívat jinak. Tahle nevychovaná holčička byla jediná která se ujela tvé dcery. Ty dokonale holčičky ne. Ona se očividně chová tak jak to vidí doma. A možná z toho nakonec bude upřímně přátelství. Ono ti dokonali slušní lidé si na to většinou jenom hraji. A nakonec jsou horší než ti s chybama.
@Jemako píše: Více
No, nebo taky ne. Podobná holčička, ale nebyla Romka naučila sousedovic holku v sedmi letech sprostý slova a sem tam něco ukrást. Chodily spolu ven, sem tam něco poničit. To rozhodně nebylo vhodné přátelství, ale zanedbaná výchova té jedné.
@Sandra277 píše: Více
Samozřejmě i to se muže stát. Snažila jsem se říct ze ta holka mluví proste tak jak mluví doma. To ale neznamená ze by měla byt špatná nebo zla. Vždyť ona se ujala zakladatelciny dcery.
@Jemako píše: Více
Neujala, vždyť je to vzájemné. Vzájemně si zbyly. Já bych to ještě zkusila, ale doma bych je hlídala..pokud by to i tak nešlo, tak by se viděly opravdu jen ve škole a družině.
@Kralikcek píše: Více
Vím co to znamená, nejsem takový analfabet. Je to něco ve stylu Hej, kámo… nebo něco takového. To jsem uvedla jako příklad rozhovorů mezi holkama a k tomu byly pěkný sprosťárny
No tak vidíš. A v češtině by ti to už nevadilo? ![]()
Vždyť v dnešní době si tak říkají snad všechny děti a mladiství. Za mě, pořád lepší než „vole” pomalu za každým třetím slovem.
![]()
@Černá Madonna píše: Více
Kdyby tam padaly jenom slova ve stylu „vole“, tak by mi to bylo dá se říct jedno.
To byl jen takový příklad. ![]()
Já samozřejmě moc dobře vím, čím vším svoji konverzaci děti a mladiství prokládají.
Njn, asi bych jí řekla, že takhle se nemluví, protože to není hezký. A jako dobrý kamarádky, by se podle toho měly i chovat. ![]()
Vysvětlila bych dceři, proč si nepřeju, aby k vám dotyčná chodila..protože mluví sprostě a neumí se u vás chovat. To samé bych řekla případně i její mamince. Ze to není o barvě pleti..
Hele, já si nedělám iluzi o svých dětech, ale z dceřiných spolužáků bych u nas raději viděla premianta třídy, kterého maminka drží hodně zkrátka ( hádej, jaké barvy) než dokonalou princeznu, která vapuje před učiteli, má nulový respekt ke komukoliv.
Jinak mi to připomnělo, že synovi vytknul kamarád, že se vyzul na špatné předložce v předsíni - prý pokud se to ještě stane, nebude k nim moc syn chodit. Přišlo mi to úsměvné, ale syn byl poučen a kamaráda jsem poprosila, ať mu to příště připomene. Jejich domov, jejich pravidla.
@Králičice píše: Více
Nebylo by daleko lepší to té holčičce vysvětlit přímo v té situaci? K čemu bude nějaký zákaz, když ty holky nebudou vědět, co je špatně. Ta holčička vůbec neví, jak se tedy má chovat, protože má z domova vzor a jiný nezná. Tak když bude u nás dítě na návštěvě, uslyším, jak mluví, tak mu to snad vysvětlím rovnou na místě.
@Ounou tak děti jsou malé, vždy přišly minimálně s maminkou a vždy se to zatím tak sešlo
jinak jsme si neměly moc co říct, jiná životní úroveň a přesně i ta vychovanost…