Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Lasicka píše:
Efi: tak otevírání okýnek mi přijde fakt dost risk, já nastavuju klimu na o 5 stupňů míň než je vnější teplota a pokud jedem dýl, tak teplotu snižuju postupně dolů. Mám rodiče na Moravě, jezdím k nim s klukama sama, jsou to cca 3,5 hod jízdy a představ si, kluci jsou celou dobu vzadu sami!
Však už jsou to velcí chlapi
![]()
My měli tu žábu se zrcátkem, jako byla v odkazu. Jednak jsem na něj viděla a jednak si s ní mohl hrát, takže se zabavil. Taky mi vadilo, že na něj nevidím a tohle vyřešilo kukačku i hraní …
Martina
Efina píše:
Každopádně mimko je nyní chráněné za jízdy sluneční clonou, která je v autosedačce integrovaná = proti průvanu je chráněno mimko dobře i tak.. o to hůře je na něj vidět, že…
Jen k tomu chránění - vzduch se za jízdy tzv. „točí“, takže ta clona ho proti průvanu nechrání. To by muselo být uzavřené i ze stran a z boků.
Milli píše:Efina píše:Jen k tomu chránění - vzduch se za jízdy tzv. „točí“, takže ta clona ho proti průvanu nechrání. To by muselo být uzavřené i ze stran a z boků.
Každopádně mimko je nyní chráněné za jízdy sluneční clonou, která je v autosedačce integrovaná = proti průvanu je chráněno mimko dobře i tak.. o to hůře je na něj vidět, že…
Jj, opakovaně již testováno, fakt tam nefouká - jde o to jak moc je otevřené + hlavně které okno.. takže to mám fakt pod kontrolou ![]()
já si tak trochu myslím, že víc se může stát když budu mít dítě na sedačce vedle sebe-pořád by mě to nutilo na něj koukat, občas asi i sáhnout- pak jsem víc nebezpečná a snáz dojde k nehodě..
taky jezdím s holkama hodně sama, bez problému, velká hlásila co dělá malá(jsou od sebe o 3r), na malou jsem občas promluvila, kontrolovala zda mi broukáním odpoví…
ale ony tedy neřvou, jsou docela dobré cestovatelky, spíš teď se začínají pošťuchovat a blbnout, ale to aspoň vím, že jsou živé a v pořádku
Milli píše:
Jen k tomu chránění - vzduch se za jízdy tzv. „točí“
Kéž by. Dusno špatně snáším a nutím manžela, aby aspoň otvíral okýnko - samozřejmě málo, aby byl vzduch, ale nebyl průvan.
Zatímco na staršího syna umírněně fouká, před mladším ve vajíčku (tedy on už konečně taky není ve vajíčku) vzduch stojí
.
Sedím vmáčknutá mezi nimi, protože na přední sedadlo se já sama bojím, dítě bych tam nechtěla dávat už vůbec. Ovšem nevím, kam bych dala případně třetí dítko…
Lasicka píše:
Efi: tak otevírání okýnek mi přijde fakt dost risk, já nastavuju klimu na o 5 stupňů míň než je vnější teplota a pokud jedem dýl, tak teplotu snižuju postupně dolů. Mám rodiče na Moravě, jezdím k nim s klukama sama, jsou to cca 3,5 hod jízdy a představ si, kluci jsou celou dobu vzadu sami!
Lasicko, ale to sedí po směru jízdy a při troše dobré vůle vidíš, co dělají
. Kdežto vajíčko proti směru vzadu = mimino je pro matku za volantem neviditelné
.
Iva
Lasicka píše:
Efino: jezdíme takhle už 4,5 roku
Ahoj Efino,
s malym jezdim od jeho narozeni, vzdy byl ve vajicku vzadu za spolujezdcem a ted tam sedi i ve velke sedacce
Ja bych ho dopredu asi take nedala, prijde mi to nebezpecnejsi.
I kdyz nemam zkusenost s tim „zpetnym“ zrcatkem pro dite, tak ja bych si ho asi neporidila, prijde mi to taky trochu nebezpecne, co kdyz ho budes porad kontrolovat (a asi budes, jak tu pises
) a koukat dozadu a neco prehlednes v provozu?
No, jen jsem tim chtela rict, ze si myslim, ze mimco vzadu nejakou dobu samo vydrzi (jezdim nejen po Praze, ale i po dalnici za nasima).
Taky jezdím od narození s malou sama a jezdí a jezdila vzadu. Jezdím hodně po Praze, ale i dál jsem jezdila. Rozhodně to nejsou 4 minutové přejezdy. Myslím, že zbytečně plašíš. Nepořizuj zpětné zrcátko, s tvým přístupem to brzy někam řachneš
Protože budeš pořád koukat do zrcátka. Nezlob se, ale myslet na to, co se stane, když při bouračce v kabině lítá zrcátko…vždyť máš i vepředu zpětné zrcátko a to se taky může utrhnout…
papu píše:
Efino, prověř to, mně říkal automekánik, že stačí vytrhnout jeden drátek… ale pochopitelně že pak zase oni to musí to nějak napojit a něco to bude stát (ale ne nějak moc, no nejlíp mít nějakýho známýho…)
já jsem to dost řešila a zjišťovala, „nevypnutelný aibag“ ti odpojí jen v neautorizovaném servisu, ale nezaručí ti, že se skutečně při nárazu nesepne, leda ho úplně vyjmout, ale to se pak pohybujeme úplně v jiných cenách
navíc je to proti předpisům, ať už člověk udělá s airbagem cokoli, výrobce auta uvádí, že na tomhle sedadle vajíčko vozit nelze a to je určující ![]()
bezpečnost silničního provozu
no já myslím, že občasné juknutí do zpětného zrcátka je možná lepší, než řidička zaobírající se v duchu katastrofickými scénáři ![]()
sakra, jsem zase odhlášená ![]()
Jejda, holky, fakt díky za „důvěru“ - je jasné, že nebudu čučet do zpětného zrcátka tak, abych ohrozila kohokoliv na silnici včetně nás = na červené, při popojíždění v koloně.. stejně jako si při jízdě musí člověk pomocí zpětného zrcátka hlídat auta za sebou, kdo se jak přibližuje, aby se mohlo odhadnout, zda-li lze předjíždět apod.. tak se dá snad i mrknout na mimčo… (ne ve stejnou chvíli, to by se moc prodlužovalo, to je jasný)
Zkrátka jde mi o tu možnost kontroly ![]()
Jinak lítající zrcátko jsem řešila to, co jsme chtěli sámo dómo vyrobit a pověsit na opěrku hlavy.. takže stejně jako manžel nesnese volně položené tašky apod. v autě, musí to být v kufru, pod deklem, tak stejně tak nechtěl takovýto teoret.pohyblivý předmět.. zrcátko připevněné na sklo je jasné, že by mělo držet jako to standardní přední
Asi moc sleduje crash testy ![]()
Efino - já vozila Vojtu od narození za spolujezdcem, pak za řidičem, protože parkujeme v garáži, přístup do auta jen na straně u řidiče. a když byl těžší, už jsem sedačku ke spolujezdci nedala. ![]()
chci ale napsat, že jsem nikdy neměla zpětné zrcátko, nic, nekontrolovala jsem za jízdy. akorát dudu by na šňůrce na pásu a na červené jsem občas nandala dudu. nikdy mě to ani nenapdalo to nějak řešit, prostě jsem na něj neviděla a hotovka.. ![]()