nelze vypnout airbag u spolujezdce-jak vozit novorozence?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6429
27.7.09 12:59
Lasicka píše:
Efi: tak otevírání okýnek mi přijde fakt dost risk, já nastavuju klimu na o 5 stupňů míň než je vnější teplota a pokud jedem dýl, tak teplotu snižuju postupně dolů. Mám rodiče na Moravě, jezdím k nim s klukama sama, jsou to cca 3,5 hod jízdy a představ si, kluci jsou celou dobu vzadu sami! :-)

Však už jsou to velcí chlapi :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
27.7.09 12:59

My měli tu žábu se zrcátkem, jako byla v odkazu. Jednak jsem na něj viděla a jednak si s ní mohl hrát, takže se zabavil. Taky mi vadilo, že na něj nevidím a tohle vyřešilo kukačku i hraní …

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
27.7.09 13:03
Efina píše:
Každopádně mimko je nyní chráněné za jízdy sluneční clonou, která je v autosedačce integrovaná = proti průvanu je chráněno mimko dobře i tak.. o to hůře je na něj vidět, že…

Jen k tomu chránění - vzduch se za jízdy tzv. „točí“, takže ta clona ho proti průvanu nechrání. To by muselo být uzavřené i ze stran a z boků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
27.7.09 13:12
Milli píše:
Efina píše:
Každopádně mimko je nyní chráněné za jízdy sluneční clonou, která je v autosedačce integrovaná = proti průvanu je chráněno mimko dobře i tak.. o to hůře je na něj vidět, že…
Jen k tomu chránění - vzduch se za jízdy tzv. „točí“, takže ta clona ho proti průvanu nechrání. To by muselo být uzavřené i ze stran a z boků.

Jj, opakovaně již testováno, fakt tam nefouká - jde o to jak moc je otevřené + hlavně které okno.. takže to mám fakt pod kontrolou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
27.7.09 13:16

Efino: jezdíme takhle už 4,5 roku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
27.7.09 15:19

já si tak trochu myslím, že víc se může stát když budu mít dítě na sedačce vedle sebe-pořád by mě to nutilo na něj koukat, občas asi i sáhnout- pak jsem víc nebezpečná a snáz dojde k nehodě..

taky jezdím s holkama hodně sama, bez problému, velká hlásila co dělá malá(jsou od sebe o 3r), na malou jsem občas promluvila, kontrolovala zda mi broukáním odpoví…

ale ony tedy neřvou, jsou docela dobré cestovatelky, spíš teď se začínají pošťuchovat a blbnout, ale to aspoň vím, že jsou živé a v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
27.7.09 15:27
Milli píše:
Jen k tomu chránění - vzduch se za jízdy tzv. „točí“

Kéž by. Dusno špatně snáším a nutím manžela, aby aspoň otvíral okýnko - samozřejmě málo, aby byl vzduch, ale nebyl průvan.
Zatímco na staršího syna umírněně fouká, před mladším ve vajíčku (tedy on už konečně taky není ve vajíčku) vzduch stojí :? .
Sedím vmáčknutá mezi nimi, protože na přední sedadlo se já sama bojím, dítě bych tam nechtěla dávat už vůbec. Ovšem nevím, kam bych dala případně třetí dítko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.7.09 15:49
Lasicka píše:
Efi: tak otevírání okýnek mi přijde fakt dost risk, já nastavuju klimu na o 5 stupňů míň než je vnější teplota a pokud jedem dýl, tak teplotu snižuju postupně dolů. Mám rodiče na Moravě, jezdím k nim s klukama sama, jsou to cca 3,5 hod jízdy a představ si, kluci jsou celou dobu vzadu sami! :-)

Lasicko, ale to sedí po směru jízdy a při troše dobré vůle vidíš, co dělají :). Kdežto vajíčko proti směru vzadu = mimino je pro matku za volantem neviditelné :D.

Iva

• Citovat
  • Upravit
6429
27.7.09 18:23
Lasicka píše:
Efino: jezdíme takhle už 4,5 roku :-)
  1. tak to klobouk dolů :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
27.7.09 19:48

Ahoj Efino,
s malym jezdim od jeho narozeni, vzdy byl ve vajicku vzadu za spolujezdcem a ted tam sedi i ve velke sedacce :wink: Ja bych ho dopredu asi take nedala, prijde mi to nebezpecnejsi.
I kdyz nemam zkusenost s tim „zpetnym“ zrcatkem pro dite, tak ja bych si ho asi neporidila, prijde mi to taky trochu nebezpecne, co kdyz ho budes porad kontrolovat (a asi budes, jak tu pises 8) ) a koukat dozadu a neco prehlednes v provozu?
No, jen jsem tim chtela rict, ze si myslim, ze mimco vzadu nejakou dobu samo vydrzi (jezdim nejen po Praze, ale i po dalnici za nasima).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
27.7.09 21:33

Taky jezdím od narození s malou sama a jezdí a jezdila vzadu. Jezdím hodně po Praze, ale i dál jsem jezdila. Rozhodně to nejsou 4 minutové přejezdy. Myslím, že zbytečně plašíš. Nepořizuj zpětné zrcátko, s tvým přístupem to brzy někam řachneš :wink: Protože budeš pořád koukat do zrcátka. Nezlob se, ale myslet na to, co se stane, když při bouračce v kabině lítá zrcátko…vždyť máš i vepředu zpětné zrcátko a to se taky může utrhnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.7.09 11:06
papu píše:
Efino, prověř to, mně říkal automekánik, že stačí vytrhnout jeden drátek… ale pochopitelně že pak zase oni to musí to nějak napojit a něco to bude stát (ale ne nějak moc, no nejlíp mít nějakýho známýho…)

já jsem to dost řešila a zjišťovala, „nevypnutelný aibag“ ti odpojí jen v neautorizovaném servisu, ale nezaručí ti, že se skutečně při nárazu nesepne, leda ho úplně vyjmout, ale to se pak pohybujeme úplně v jiných cenách
navíc je to proti předpisům, ať už člověk udělá s airbagem cokoli, výrobce auta uvádí, že na tomhle sedadle vajíčko vozit nelze a to je určující :?

bezpečnost silničního provozu
no já myslím, že občasné juknutí do zpětného zrcátka je možná lepší, než řidička zaobírající se v duchu katastrofickými scénáři :twisted:

sakra, jsem zase odhlášená :x

• Citovat
  • Upravit
6429
28.7.09 21:27

Jejda, holky, fakt díky za „důvěru“ - je jasné, že nebudu čučet do zpětného zrcátka tak, abych ohrozila kohokoliv na silnici včetně nás = na červené, při popojíždění v koloně.. stejně jako si při jízdě musí člověk pomocí zpětného zrcátka hlídat auta za sebou, kdo se jak přibližuje, aby se mohlo odhadnout, zda-li lze předjíždět apod.. tak se dá snad i mrknout na mimčo… (ne ve stejnou chvíli, to by se moc prodlužovalo, to je jasný) :-) Zkrátka jde mi o tu možnost kontroly :-)

Jinak lítající zrcátko jsem řešila to, co jsme chtěli sámo dómo vyrobit a pověsit na opěrku hlavy.. takže stejně jako manžel nesnese volně položené tašky apod. v autě, musí to být v kufru, pod deklem, tak stejně tak nechtěl takovýto teoret.pohyblivý předmět.. zrcátko připevněné na sklo je jasné, že by mělo držet jako to standardní přední :-) Asi moc sleduje crash testy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
29.7.09 09:01

Efino - já vozila Vojtu od narození za spolujezdcem, pak za řidičem, protože parkujeme v garáži, přístup do auta jen na straně u řidiče. a když byl těžší, už jsem sedačku ke spolujezdci nedala. :?

chci ale napsat, že jsem nikdy neměla zpětné zrcátko, nic, nekontrolovala jsem za jízdy. akorát dudu by na šňůrce na pásu a na červené jsem občas nandala dudu. nikdy mě to ani nenapdalo to nějak řešit, prostě jsem na něj neviděla a hotovka.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí