Nemám, kam jít, poraďte

Anonymní
21.10.13 10:04

Nemám kam jít.

Ahoj holky,
předem se omlouvám za anonym. Mám veliký problém, jsem mladá, nedavno jsem se rozešla s přítelem. Máme spolu roční dceru, šla jsem bydlet k rodičum, ale ty mě po měsíci vyhodili z domu. Proto jsem musela jít k bývalému, ten se kasal.. jak mi pomůže, že si se mnou pronajme byt. Říkal, vrátil bych se k vám, ale chci čas. Jsme u něj momentálně 14 dní, a po včerejším večeru, mi oznámil že si mám něco najít, že tady už být nemohu..otravuji mu prý život. Myslím si že to řekl jen v zápalu vzteku, teda je mi to spíš jasné. Ale co ted dál? mám tu zůstat? nebo kam s Dcerou jít? :-( Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18357
21.10.13 10:07

Nejaky azylovy dum?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
21.10.13 10:08

Napadá mě jenom azylový dům pro matky s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
21.10.13 10:09

Sklopit hlavu a poprosit rodiče ať tě vezmou zpět? Co se stalo, že tě vyhodili?

• Citovat
  • Upravit
700
21.10.13 10:12

To mi jako rekni, ze tvy rodice te nechaji s malou na ulici??? Proc te vyhodili?? Jinou rodinu nemas??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
21.10.13 10:12

Tvoji rodiče? Jeho rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patronada
21.10.13 10:14

Jestli ta dotyčná si za to nemůže sama, člověk se musí umět přizpůsobit :kytka:

• Citovat
  • Upravit
36556
21.10.13 10:14

Jak to, že tě rodiče vyhodili s miminkem? Nedá se to nějak vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
21.10.13 10:18

Mas nejaky prijem? jinak azylak, zkusit najit kamaradku do podnajmu(no ale to trva), novy chlap( ;) )…zkus si na http://www.firmy.cz/…Azylove-domy a zavolej si dle tveho bydliste. hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
21.10.13 10:18

Máš žádost o městský byt? Jasně, může to tam ležet x let, ale do budoucna dobré, k tomu jako svobodná matka s dítětem bys měla více bodů k přidělení bytu. Např. Charita Ostrava má s městem domluvený projekt, že vhodné maminky, které mají na azyláku, že jim pomůžou najít práci (snad předtím rekvalifikaci nebo jiné kurzy), pomůžou s hlídáním menších dětí, se školkou (u tříletých) a pokud se mamča chytne, jde do tréninkového bytu. Pokud rok spolehlivě platí nájem, nedělá brajgl, dostane dekret k tomu bytu. A město dá k dispozici Charitě další tréninkový byt. Nedávno jsem to viděla v telce. Takže zkusit se poptat i na Charitě v místě bydliště, protože takový projekt nemusí fungovat jen v Ostravě. A samozřejmě akutní problém řešit hlavně s rodinou tj. s rodiči. Jak píše Timinka, sklopit uši a podřídit se jejich režimu a požadavkům, protože oni bydlí ve svém. A ukázat jim, že se snažíš situaci řešit alespoň žádostí o byt, přes projekty Charity apod., že tě u sebe nemají napořád. Taky bych se poptala na sociálním odboru - někde mají chráněné bydlení pro maminky s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
21.10.13 10:20

Poprosit rodiče, nebo azylák :think: proč tě rodiče vyhodili?

• Citovat
  • Upravit
Nejhodnější
21.10.13 10:24
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
předem se omlouvám za anonym. Mám veliký problém, jsem mladá, nedavno jsem se rozešla s přítelem. Máme spolu roční dceru, šla jsem bydlet k rodičum, ale ty mě po měsíci vyhodili z domu. Proto jsem musela jít k bývalému, ten se kasal.. jak mi pomůže, že si se mnou pronajme byt. Říkal, vrátil bych se k vám, ale chci čas. Jsme u něj momentálně 14 dní, a po včerejším večeru, mi oznámil že si mám něco najít, že tady už být nemohu..otravuji mu prý život. Myslím si že to řekl jen v zápalu vzteku, teda je mi to spíš jasné. Ale co ted dál? mám tu zůstat? nebo kam s Dcerou jít? :-( Děkuji za odpovědi.

Blbá situace… Proč tě rodiče vyhodili? Co se stalo? Myslím, že ti tu každá poradí, buď zpět k rodičům, nebo azylový dům pro matky s dětmi… Nebo co zkusit nějaký podnájem společně ještě s nějakou maminkou v nouzi? Drž se :hug: :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
10657
21.10.13 10:29

V první řadě si skoč na sociálku, tam ti řeknou, jaké máš možnosti a poradí co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
21.10.13 10:29

A cos rekla ty jemu? a co rodicum pred tim, nez te vyhodili? ja bych u nej zustala a zkusila pracovat na vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
21.10.13 10:31

No, nebo je ještě varianta zůstat u přítele bez ohledu na to co řekl, pokud to jinak jakž takž funguje, tak prostě dělat že nic neřekl a ono se uvidí, jasně, není to trvalé řešení, ale buď si o tom popovídáte a situace se zlepší nebo alespoň získáš trochu času na vyřešení toho kam jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová