Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sklopit hlavu a poprosit rodiče ať tě vezmou zpět? Co se stalo, že tě vyhodili?
To mi jako rekni, ze tvy rodice te nechaji s malou na ulici??? Proc te vyhodili?? Jinou rodinu nemas??
Jestli ta dotyčná si za to nemůže sama, člověk se musí umět přizpůsobit ![]()
Jak to, že tě rodiče vyhodili s miminkem? Nedá se to nějak vyřešit.
Mas nejaky prijem? jinak azylak, zkusit najit kamaradku do podnajmu(no ale to trva), novy chlap(
)…zkus si na http://www.firmy.cz/…Azylove-domy a zavolej si dle tveho bydliste. hodne stesti ![]()
Máš žádost o městský byt? Jasně, může to tam ležet x let, ale do budoucna dobré, k tomu jako svobodná matka s dítětem bys měla více bodů k přidělení bytu. Např. Charita Ostrava má s městem domluvený projekt, že vhodné maminky, které mají na azyláku, že jim pomůžou najít práci (snad předtím rekvalifikaci nebo jiné kurzy), pomůžou s hlídáním menších dětí, se školkou (u tříletých) a pokud se mamča chytne, jde do tréninkového bytu. Pokud rok spolehlivě platí nájem, nedělá brajgl, dostane dekret k tomu bytu. A město dá k dispozici Charitě další tréninkový byt. Nedávno jsem to viděla v telce. Takže zkusit se poptat i na Charitě v místě bydliště, protože takový projekt nemusí fungovat jen v Ostravě. A samozřejmě akutní problém řešit hlavně s rodinou tj. s rodiči. Jak píše Timinka, sklopit uši a podřídit se jejich režimu a požadavkům, protože oni bydlí ve svém. A ukázat jim, že se snažíš situaci řešit alespoň žádostí o byt, přes projekty Charity apod., že tě u sebe nemají napořád. Taky bych se poptala na sociálním odboru - někde mají chráněné bydlení pro maminky s dětmi.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
předem se omlouvám za anonym. Mám veliký problém, jsem mladá, nedavno jsem se rozešla s přítelem. Máme spolu roční dceru, šla jsem bydlet k rodičum, ale ty mě po měsíci vyhodili z domu. Proto jsem musela jít k bývalému, ten se kasal.. jak mi pomůže, že si se mnou pronajme byt. Říkal, vrátil bych se k vám, ale chci čas. Jsme u něj momentálně 14 dní, a po včerejším večeru, mi oznámil že si mám něco najít, že tady už být nemohu..otravuji mu prý život. Myslím si že to řekl jen v zápalu vzteku, teda je mi to spíš jasné. Ale co ted dál? mám tu zůstat? nebo kam s Dcerou jít?Děkuji za odpovědi.
Blbá situace… Proč tě rodiče vyhodili? Co se stalo? Myslím, že ti tu každá poradí, buď zpět k rodičům, nebo azylový dům pro matky s dětmi… Nebo co zkusit nějaký podnájem společně ještě s nějakou maminkou v nouzi? Drž se
![]()
V první řadě si skoč na sociálku, tam ti řeknou, jaké máš možnosti a poradí co a jak.
A cos rekla ty jemu? a co rodicum pred tim, nez te vyhodili? ja bych u nej zustala a zkusila pracovat na vztahu.
No, nebo je ještě varianta zůstat u přítele bez ohledu na to co řekl, pokud to jinak jakž takž funguje, tak prostě dělat že nic neřekl a ono se uvidí, jasně, není to trvalé řešení, ale buď si o tom popovídáte a situace se zlepší nebo alespoň získáš trochu času na vyřešení toho kam jít.
Ahoj holky,
Děkuji za odpovědi.
předem se omlouvám za anonym. Mám veliký problém, jsem mladá, nedavno jsem se rozešla s přítelem. Máme spolu roční dceru, šla jsem bydlet k rodičum, ale ty mě po měsíci vyhodili z domu. Proto jsem musela jít k bývalému, ten se kasal.. jak mi pomůže, že si se mnou pronajme byt. Říkal, vrátil bych se k vám, ale chci čas. Jsme u něj momentálně 14 dní, a po včerejším večeru, mi oznámil že si mám něco najít, že tady už být nemohu..otravuji mu prý život. Myslím si že to řekl jen v zápalu vzteku, teda je mi to spíš jasné. Ale co ted dál? mám tu zůstat? nebo kam s Dcerou jít?