Nemám přiznání za předminulý rok

Anonymní
28.3.19 14:22

Nemám přiznání za předminulý rok

Tak jak jsem mladá, tak jsem blbá. Předminulý rok (2017) jsem nastoupila od května do zaměstnání. Tam jsem končila v prosinci a od ledna 2018 jsem nastoupila do jiného. Bohužel se naskytly problémy v únoru jsem byla odtamtud nucena odejít. Nicméně mi bylo řečeno, že přiznání za rok 2017 za mě podají. Říkala jsem si oukej, mám to z krku. No, teď jsem se dozvěděla, že nepodali. Paráda moc. Budu ho proto letos podávat za rok 2017 i 2018, což je vážně skvělé. Chci se zeptat, jaké jsou sankce, za takhle pozdě podané daňové přiznání??? :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
carsa
28.3.19 14:28

A vy máte povinnost podávat daňové přiznání? Podle toho, co píšete, tak jste byla jen zaměstnanec.

• Citovat
  • Upravit
35438
28.3.19 14:29

A seš si jistá, že ho musíš podávat? pokud jsi měla příjmy jen ze zaměstnání a podepsala jsi prohlášení, tak mám za to, že nemusíš. Pokuta bude záviset na výši daně, podívej se na tuto kalkulačku .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
28.3.19 14:29

Zaměstnavatel přiznání nepodává. Ten pouze zpracuje roční zúčtování, pokud ho o to do 15.2. písemně požádáš a to podpisem v prohlášení k dani a doložíš veškeré podklady. Pokud jsi ho nepožádala, pak záleží na tom, jestli jsi měla povinnost podat přiznání. Jaké byly příjmy v roce 2017, kromě těch od zaměstnavatele? Měla jsi podepsáno prohlášení na rok 2017? Pokud jsi povinnost podat neměla, žádná sankce nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.19 14:33

Já v tomhle hrozně plavu… ale neměla jsem jiné příjmy než od zaměstnavatele. Tudíž, podle toho co píšete, neměla jsem povinnost podávat daňové přiznání?

• Citovat
  • Upravit
17221
28.3.19 14:35

Pokud zaměstnavatel odvedl daň ze mzdy, tj. dlužíš pouze vyplněný papír, nikoliv peníze, tak jsou ty sankce snesitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
28.3.19 14:35
@Anonymní píše:
Já v tomhle hrozně plavu… ale neměla jsem jiné příjmy než od zaměstnavatele. Tudíž, podle toho co píšete, neměla jsem povinnost podávat daňové přiznání?

Ne, neměla.

Příspěvek upraven 28.03.19 v 14:36

• Citovat
  • Upravit
4705
28.3.19 14:36
@Tiger-lily píše:
A seš si jistá, že ho musíš podávat? pokud jsi měla příjmy jen ze zaměstnání a podepsala jsi prohlášení, tak mám za to, že nemusíš. Pokuta bude záviset na výši daně, podívej se na tuto kalkulačku .

Spíš to bylo tak, že když byla v téhle práci od května do prosince a chtěla od zaměstnavatele roční zúčtování, tak po ní požadovali doložit leden - duben, pokud doklady nedodala - smolík :nevim:
Ale v tom případě určitě obdržela Potvrzení o příjmech s tím, že si má udělat sama daňové přiznání.
Nebo to proběhlo jinak, zakladatelko ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.19 14:40
@Dája999 píše:
Spíš to bylo tak, že když byla v téhle práci od května do prosince a chtěla od zaměstnavatele roční zúčtování, tak po ní požadovali doložit leden - duben, pokud doklady nedodala - smolík :nevim:
Ale v tom případě určitě obdržela Potvrzení o příjmech s tím, že si má udělat sama daňové přiznání.
Nebo to proběhlo jinak, zakladatelko ?

No ano od bývalého zaměstnavatele jsem obdržela potvrzení o příjmech a u nového po mně chtěli při nástupu kopii s tím, že vše potřebné zařídí. To se ovšem, jak jsem se doslechla od bývalé kolegyně až letos, nestalo. Proto se ptám, zda je nutnost podávat dodatečné. Já neměla jiné příjmy a do května jsem byla nezaměstnaná. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4705
28.3.19 14:48
@Anonymní píše:
No ano od bývalého zaměstnavatele jsem obdržela potvrzení o příjmech a u nového po mně chtěli při nástupu kopii s tím, že vše potřebné zařídí. To se ovšem, jak jsem se doslechla od bývalé kolegyně až letos, nestalo. Proto se ptám, zda je nutnost podávat dodatečné. Já neměla jiné příjmy a do května jsem byla nezaměstnaná. :nevim:

Hele, to je divný - kopie potvrzení o příjmech z toho prvního zaměstnání je jim k ničemu - vždycky originál.
Pokud jsi byla na ÚP, tak i potvrzení odtud.

Jednoduché pravidlo - pokrýt dobu 1.1. - 31.12. - prostě nějak doložit ( zaměstnavatel, ÚP, čestné prohlášení, ale aby mzdovka mohla udělat roční zúčtování, musí mít tohle „pokrytí roku“.
A jestli se na to vybodli i přesto, že jsi jim všechny papíry dodala, ani ti nedali Potvrzení o příjmech za tu dobu, co jsi u nich byla ( květen-prosinec), tak to je mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
28.3.19 14:53
@Anonymní píše:
No ano od bývalého zaměstnavatele jsem obdržela potvrzení o příjmech a u nového po mně chtěli při nástupu kopii s tím, že vše potřebné zařídí. To se ovšem, jak jsem se doslechla od bývalé kolegyně až letos, nestalo. Proto se ptám, zda je nutnost podávat dodatečné. Já neměla jiné příjmy a do května jsem byla nezaměstnaná. :nevim:

Pořád je odpověď na tvoji původní otázku stejná. Povinnost podat daňové přiznání jsi neměla. Že by to možná bylo fajn v tvém vlastním zájmu, je jiná věc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.19 14:53
@Dája999 píše:
Hele, to je divný - kopie potvrzení o příjmech z toho prvního zaměstnání je jim k ničemu - vždycky originál.
Pokud jsi byla na ÚP, tak i potvrzení odtud.Jednoduché pravidlo - pokrýt dobu 1.1. - 31.12. - prostě nějak doložit ( zaměstnavatel, ÚP, čestné prohlášení, ale aby mzdovka mohla udělat roční zúčtování, musí mít tohle „pokrytí roku“.
A jestli se na to vybodli i přesto, že jsi jim všechny papíry dodala, ani ti nedali Potvrzení o příjmech za tu dobu, co jsi u nich byla ( květen-prosinec), tak to je mazec.

No Jo ale co teď ? Musím podávat nebo ne ? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.19 14:57
@carsa píše:
Pořád je odpověď na tvoji původní otázku stejná. Povinnost podat daňové přiznání jsi neměla. Že by to možná bylo fajn v tvém vlastním zájmu, je jiná věc.

Tak děkuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
15431
28.3.19 15:01
@Dája999 píše:
Pokud jsi byla na ÚP, tak i potvrzení odtud.Jednoduché pravidlo - pokrýt dobu 1.1. - 31.12. - prostě nějak doložit ( zaměstnavatel, ÚP, čestné prohlášení, ale aby mzdovka mohla udělat roční zúčtování, musí mít tohle „pokrytí roku“.
A jestli se na to vybodli i přesto, že jsi jim všechny papíry dodala, ani ti nedali Potvrzení o příjmech za tu dobu, co jsi u nich byla ( květen-prosinec), tak to je mazec.

Ale zúčtování může zaměstnavatel udělat snad jen těm zaměstnancům, kteří jsou u něj stále v pracovním poměru. Takže jestli tam v prosinci skončila, tak ji měli dát jen potvrzení o příjmech a jejich zdanění a případné zúčtování měl udělat nový zaměstnavatel. Aspoň tokhle to říká naše mzdovka.
Nic to nemění na tom, že zakladatelka neměla povinnosti podat daňové přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
28.3.19 15:01

@Dája999 Jakože do 31/12 pracuješ někde a do nového zaměstnání od 1/1 přineseš papír (potvrzení o příjmech) a nový zaměstnavatel udělá zúčtování? To asi ne, ne? :think:
Potvrzení o příjmech od prvního zaměstnavatele dostala, takže si měla podle mě přiznání podat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák