Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám na vás dotaz, potřebuju nějak reorganizovat svůj denní režim, ten stávající je spíš chaos než režim a já to vůbec nezvládám, popíšu vám běžný den, třeba najdete víc než já, jen dodám že děti mám tři 9,6, a rok a půl
vstáváme v 6,30 pak snídaně, ranní hygiena v 7,35 odchod do školky v 8,10 jsem s nejmladším zpátky doma, tak do 10 potom lehký úklid (opravdu nešůřuju jako blázen, naopak mám pocit že bych doma mohla mít uklizeno daleko více), potom nákup to je tak na 45 minut, pokud stačí zaběhnout do supermarketu u nás, v 11,30 jdu vyzvednout holku ze školky, po návratu malýmu ohřeju jídlo, sbalím pár věcí a jedeme na zahradu a k našim, jsou nemocní takže jim jezdím pomáhat, večer se vracíme kolem 18,00 než děti vykoupu, nakrmím a zaženu do postelí je 20,00 pak mě čeká úklid, žehlení, nádobí a chystám jídlo na další den, kolem půlnoci padnu za vlast utahaná, zničená a zoufalá z toho, že ačkoliv jsem se celý den nezastavila, tak jsem stejně neudělala vše co by bylo potřeba. Teď tu sedím, nakrklá, že nemám všechno hotové, ale dělat momentálně nemůžu, jelikož čekám až mi usne dítko, máme kuchyň vedle jejich pokoje a když se tam pohybuju tak neusne vůbec
máte pro mě nějaké rady ![]()
Asi nejezdit kazdy den na zahradu k rodicum
Trikrat tydne by nestacilo?
@anickadomnik Radu nemám, ale snad Tě povzbudí že to mám také tak a to máme jen jedno! ![]()
@anickadomnik můžu jen trochu poradit… na nákup chodím hned ráno, při návratu od školy, uklízím průběžně během dopoledne, kdy malá ještě nespí.
Vařím, jak usne (nebo večer), ale fakt se snažim, aby to bylo na 2 dny.
Do družiny jdu, až se malá vyspí a naobědvá a pak už můžeme mít mít rovnou nějaký plán a neztrácet čas s návratem domů.
A nežehlim ![]()
Jediný, co jsem postřehla, žes nenapsala čas na sex ![]()
Ne, vážně - osobně bych se vyprdla na denní nakupování nebo pokud jde jen o pečivo, tak ho vzala po cestě ze školky, malou bych nechávala dýl jak do 12
Na žehlení sušičku, na nádobí myčku (pokud nemáš), to je hnedka hodina až tři ušetřená ![]()
A rada na závěr - přehnaně to nehrotit, jsou prostě jiné priority než mít našůrováno… A mně osobně i dost času vezme tenhle zatracenej server (teď teda už ne tolik) ![]()
Vynechat každodenní nákup, 1× týdně velký nákup a co 2 dny pečivo, jinak vařit jídlo na 2 dny, ještě leda pořídit si sušičku, nemusí se tolik žehlit a myčku na nádobí.
@terinka4444 chtěla bych to nějak zjednodušit, takhle to fakt nestíhám mám v péči dvě domácnosti a dvě zahrady a podle toho to taky vypadá, vše je hotové jen napůl, třeba zítra potřebuju posekat blbou trávu to jsou cca 3 hodiny práce a zajet s mámou na velký nákup to jsou minimálně dvě hodiny, to znamená že nic jiného už nestihnu a zase budu všechno dohánět v noci
![]()
Nejde vynechat každodenní nákup? A nemohla by prostřední dcerka chodit do školky na celý den?
Tak varim na dva dny veliky kastrol, kdyz zbyde zamrazim, delame velky nakup, v tydnu jen malickosti jako chleba, na zehleni mam pani:-)
Taky bych vynechala ty kazdodenni navstevy rodicu a malou bych nechala ve skolce do odpoledne klidne. Mezi detma ji stejne bude dobre ![]()
Tak nech tu šestiletou ve školce do odpoledne, po obědě dej malýho spát a máš minimálně hodinu čas na sebe a na domácnost.
Taky se nabízí zapojit to devítileté. Už by jistě zvládlo koupit rohlíky cestou ze školy.
Uvědomit si, že je to jen dočasné, až děti odrostou bude líp - pokud tedy nebudou navyklé na kompletní servis od matky:-)