Nemám test na preeklampsii

Anonymní
6.4.25 01:59

Nemám test na preeklampsii

Ahoj, včera jsem byla na screeningu v prvním trimestru. Výsledky na vrozené vady mám velmi nízké, ale nemám tam výsledky na preeklampsii. Nikdo mi o tom neřekl, že se o to má požádat. Zjistila jsem to až teď když si prohlížím jiné diskuze a všichni tam právě mají i toto a já si pak všimla že já tam nic takového nemám.. mám tam jen
Trizomii 21 1:19268
Trizomii 18 1:20000
Trizomii 13 1:20000
Růstová restrikce plodu před 37.tydnem 1:419
Dá se ta preeklampsie ještě nějak zjistit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
316
6.4.25 06:19

Preeklampsie se vyhodnocuje z krve, tlaku, rodinné anamnézy, věku, tělesné hmotnosti… pokud to neprovedli během screeningu, tak to asi dopočítat nepůjde a budeš muset znovu na odběr. Na tvém místě bych se informovala u svého gynekologa, jestli ten test nezvládne sám, a příp. hledala laborku v okolí, kde ti ten test udělají bez celého screeningu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
6.4.25 07:35

Já bych zkusila zavolat tam, kde ti ten screening dělali. Třeba to dodělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.25 13:22

O nic takového jsem nežádala. Dělali to automaticky.
Napadá mě akorad: jestli jsi měla a máš ukázkový tlak tak to třeba neměli potřebu dělat. :nevim:. Já měla od začátku trochu vyšší, ne moc ale měla.
Já měla třeba jen jeden screening. Některé mají dohromady 3. Pokud se někde něco nezamlouvá.

• Citovat
  • Upravit
371
7.4.25 21:17

V prvním těhotenství mi dělali screening na preeklampsii automaticky v rámci celého screeningu. Ve druhém těhotenství se preeklampsie dělala zvlášť za poplatek ( byla jsem na jiném pracovišti, než poprvé). Domluvila bych se tam, kde ti dělali screening nebo u gynekologa, ale myslím, že by neměl být problém ten screening dodělat ( jen tě asi bude čekat ještě jeden odběr)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí