Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Wow, nezavidim
. pocitam, ze rozumne promluvit sis s nima zkousela? Jako v klidu se zeptat jestli jim takovy chovani pripada normalani, v klidu rict, ze se ti to nelibi a at to nedelaji? Pokud selzou „mirove“ metody, tak plot postavit, sousedy ignorovat, sousedce v loznici oznamit, ze jeste jednou mi vleze do baraku, tak volam policii ja. Ale chapu ze z naslednyho pripadny pekla to jsou nervy, historek o sousedsky valkach jsou mraky, odpadkama za plotem pocinaje, prerusenym vodovodem a vytazenou brokovnici konce ![]()
@Anonymní píše:
Obnovují diskuzi a prosím o anonymitu:( je to asi měsíc co máme Nove sousedy.jsou mi naprosto putna pozdravim je a tím to jasné. bohužel si začali zkracovat cestu pres nás pozemek a to tak, ze se ani nezeotaji mám pislapanou zahrádku..plot nemáme ale už je naštěstí v řešení. soused vyhrožoval policii když plot postavíme protože on by přeci nemohl navštěvovat kamaráda. mohl ale musel by to obejít oodotykam ze asi dvě minuty zachazka. jednou se tak koupele v bazene a metr od něj peticlena rodina si to smaruje. holky je to denně, UT nemám sílu se hádat oba sousedé nás maji za nejhorší..když oostavim plot bude hrozné peklo.je mi z toho už fakt zle. Minulém týden mi sousedka vlezla večer az do ložnice jestli nemám cukr. můžete mi poradit nějaké řešení, nebo spise jak s takovými lidmi jednat?
Jaké peklo? Normálně si oploťte svůj pozemek
Soused ať si trhne? To je nějaká nová parcela?
Máme za sebou podobnou anabázi, po oplocení a nedovolení vstupu sousedům z naší přístupové cesty se nezdravíme. Ale to soukromí za to stojí.
No jestli tam vede nejaka tradicne vyslapana pesina, tak mam obavu, ze na ni pruchod umoznit musite. jedina vase sance, ze to soused nevi.
@Pudloslava píše:
No jestli tam vede nejaka tradicne vyslapana pesina, tak mam obavu, ze na ni pruchod umoznit musite. jedina vase sance, ze to soused nevi.
Muselo by se prokázat, že uživatel v dobré víře užívá pozemek 10 let v domněmí, že je jeho. To se těžko prokazuje.
@Pudloslava píše:
To není pravda, leda pokud by měli na pozemku věcné břemeno.
@blecha72 @Bábrdl nemyslim. teda nevim, jak novy obcansky zakonik. ale podle stareho zemedelec koupil pole a musel strpet, ze mu tam chiodej lidi prostredkem. ty lidi tam urcite nemeli vecne bremeno, ani si nemysleli, ze pole je jejich.
http://obcanskyzakonik.justice.cz/…nych-bremen/
Průchod nebo průjezd na základě VB je nutno zřídit pouze v případě jediného přístupu na pozemek. Pokud se jedná o „zkratku“ věcné břemeno není povinností zřídit.
Jak s nima jednat? nejspíš nijak, pokud nechcete aby to pokračovalo. postavit plot, a nazdar. max se pozdravit.
Uspořádat na jejich pozemku takovou menší letní techno párty ![]()
@Pudloslava píše:
@blecha72 @Bábrdl nemyslim. teda nevim, jak novy obcansky zakonik. ale podle stareho zemedelec koupil pole a musel strpet, ze mu tam chiodej lidi prostredkem. ty lidi tam urcite nemeli vecne bremeno, ani si nemysleli, ze pole je jejich.
To si pleteš s lesem, ten nelze oplotit. Ale rozhodně neplatí, že si nemůžeš oplotit zahradu, protože je pře sní někdo „zvyklý“ zkracovat si cestu.
Ahoj anonymní.
Plot bych normálně postavila a na výhrůžky souseda nehleděla. Sousedské vztahy, dle toho, cos psala, už jsou tak jako tak narušené a nepředpokládám, že by nastala nějaká změna. Je to váš pozemek a ten máte právo si oplotit. Řešili jsme to kdysi taky. Měli jsme velký pozemek a samozřejmě oplotit ho něco stálo, takže se postupně na plot šetřilo a postupně se dodělával. V jednu dobu už nebyl plot jen u zadní strany, kde jsme měli zvířata a ohrady. Okolní i sousedé si tam běžně zkracovali cestu ( i přes ohrady ), občas si zašli nabrat seno pro králíka, utrhnout jablko, pohladit kozy atp. Kdyby se zeptali, čert to vem, ale to neeee, proč by, že. Nakonec to dopadlo tak, že než byl komplet plot, tak jeden pes byl v ohradě a druhý na dostatečně dlouhém řetězu. Od té doby byl klid. ( Až na občasné nadávky, co jako ti psi tam, atd. )
Dodám, že po našem pozemku vede zkratka od zastávky autobusu, ještě nedávno hojně používaná. Plot to vyřešil.
Holky děkuji za odpovědi. jde o to ze jsem nechtěla dělat peklo.ale včera jsem pristihla sousední jak nám vykonává malou potřebu u zahrádky s jahodama. zahrádka je asi třicet metru od dveří. bylo to nechutné. takže tento víkend se vrhnem na plot. vztahy nevztahy.ach jo.
Plot je úžasná věc, ale co dělat, když přes plot lezou cizí lidi a kradou vám na zahrádce věci? Co proti tomuto? Poradíte?