Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chci se zeptat, zda někdo řešil problém, že si chtěl postavit zídku, ale plot byl majetek města? My máme plot hned vedle chodníku, kde všichni chodí a čumí nám do zahrady. Díky. Jestliže je zahrada naše, ale plot města, potřebuji stavební povolení na zídku?
Jestli se nepletu tak na každý plot který má pevný základ je potřeba jak povolení tak i souhlas majitelů sousedních pozemků.
@sedmikráska70 píše:
Jestli se nepletu tak na každý plot který má pevný základ je potřeba jak povolení tak i souhlas majitelů sousedních pozemků.
Já jsem zahrádku zdědila. Na jakém úřadě se dá prosím zjistit, jak to s tím plotem vlastně je?
Včera jsem se o té zídce bavila se sousedy a oni mě upozornili na to, že plot může být majetek města. Mě vůbec nenapadlo, že by mohly být takové komplikace s tím, že si chci na svém pozemku postavit zídku ![]()
@sedmikráska70 píše:
Nebo myslíš stavbu plotu?
Plot tady stojí asi 40 let i se sloupky. Ale už je starý a ke všemu sem čumí celá ulic. Chci udělat pořádnou zídku, abych měla na zahradě konečně soukromí.
@chipsa No tak to bych zašla na stavební oni ti řeknou co a jak a snad ti tam zjistí z katastrální mapy jestli ten plot spadá už pod město.
@chipsa Prostě si vytiskni výpis z katastru, udělej 2,3 fotky a zajdi na stavební úřad se zeptat. Je to nejrychlejší způsob jak získat informace, které hledáš.
@Pudloslava píše:
Vzdycky se da postavil vedle plot na vlastnim pozemku
Přesně - tohle jsem chtěla taky napsat
![]()
@Pudloslava píše:
Vzdycky se da postavil vedle plot na vlastnim pozemku
Mám takový pocit, že to v současné době nestačí. Sousedi (a potenciálně i město) si může stěžovat na zastínění a já nevím co všechno, nebo to už neplatí?
Nehledě teda na to, že to bude vypadat asi dost hloupě a zbytečně se tím zmenšuje prostor.
Chci se pochlubit, že po několika letech už plot máme
Sice teda ve dvou polích chybí plaňky, ale za pár dalších let i ty budou ![]()