Nemiluju své dítě

17.9.17 13:09

Nemiluju sve dítě..

Ahoj, jsem ted 11 dni po porodu a mám krizi…s prvnim synem bylo vse ukazkove. Krasny novorozenec, vsechno v poradku.. A teď prisel druhy syn. Porod se dal, ale maly byl opuchly, popraskane zilky v ocich… O co mi jde-je to uz 11 dni od porodu a jeste jsem se do nej nezamilovala. Musim se priznat, ze skoro cele dny probrecim, protoze je ro uzasne miminko a potrebuje mamu, ktera ho miluje, ale pro me je to jen dite… Je tu někdo, kdo by mi řekl jak na to, nebo ze to mel stejně a preslo to? :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17.9.17 13:12

To přejde za pár dní sestra to měla take u 3 dítěte a po měsíci jí to přešlo a Syna miluje jako předchozí děti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
17.9.17 13:17

Starala jsem se o druhorozeného mechanicky, prebalit, nakojit, pomazlit, pusu.
Cca po konci šestinedělí mi došlo, že už to nedělám mechanicky, ale ráda. Po ukončení kojení (4m) láska jako blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.17 13:22
@Misheliiiina píše:
Ahoj, jsem ted 11 dni po porodu a mám krizi…s prvnim synem bylo vse ukazkove. Krasny novorozenec, vsechno v poradku.. A teď prisel druhy syn. Porod se dal, ale maly byl opuchly, popraskane zilky v ocich… O co mi jde-je to uz 11 dni od porodu a jeste jsem se do nej nezamilovala. Musim se priznat, ze skoro cele dny probrecim, protoze je ro uzasne miminko a potrebuje mamu, ktera ho miluje, ale pro me je to jen dite… Je tu někdo, kdo by mi řekl jak na to, nebo ze to mel stejně a preslo to? :( :(

Já to tak měla i u prvního dítěte. Prostě ve mně byla jen hrůza, abych to nepokazila a vůči miminu jsem cítila i mírnou averzi, protože ono bylo zdrojem té hrůzy. Všechno jsem dělala mechanicky, jako stroj - prostě cíl: udržet naživo. Láska přicházela postupně a takové to bláznivé zamilování, musím se přiznat, až tak kolem dvou let. :nevim: A pak ta láska rostla a už nemůže být větší. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4071
17.9.17 13:24

Naprosto normání. Přejde to, buďte trpělivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
17.9.17 13:28

@Misheliiiina ja ted prožívam to samé…a to mam od porodu 3 týdny…jen brecim, miminko me spis obtěžuje a ja si vycitam svůj nezájem o nej. Pri zdravém rozumu me drží jen starší syn. Je to peklo…ale vím ze to prejde. Vím ze rady,,vydrz bude to dobre" jsou o ničem, protože blby je to ted a tady…ale ja uz tuhle,,depku" prodělala i s prvorozený, a uz mam zkušenost ze to opravdu bude dobre. Klidne brec, bud na sebe hodna a drz se…nejsi sama komu je ouvej, je to docela běžný stav, co zaživá plno žen. Neboj. Happy máma hned od porodu je spis rarita nez skutečnost.

• Citovat
  • Upravit
9124
17.9.17 13:37

Já to taky tak měla - celé šestinědelí jsem myslela, že mít dítě je omyl mého života. Teď jí je necelý rok a půl a jsem z ní naměkko nejen já, ale i manžel. Nevím kdy přišla tá láska - ale rozhodně to nebylo v porodnici a hned. Hormóny jsou fakt mocné, nezažít to tak tomu nevěřím. Ale zažila. Vydržet a bude fakt líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
17.9.17 14:15

@Misheliiiina poporodní deprese…Budeš muset to řešit s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.17 14:29

Já to takhle měla skoro celé šestinedělí. Už jsem si myslela, že jsem nějaká vadná. Všichni se z miminka rozplývali a pro mě to byl zdroj neuvěřitelného stresu, kdyby to slo, tak ho vratim do břicha :D Potom to naštěstí přešlo a každým dnem, týdnem, měsícem se ta láska zvětšovala :srdce:

• Citovat
  • Upravit
6942
17.9.17 14:29

Klasika českých porodnic. A lidem to přijde normální :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
17.9.17 14:40

Není možnost, aby jsi nebyla sama, občas za tebou někdo přišel???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.17 16:10

Ja to mela dva roky - prvni byla ukazkove klidne hodne dite a druha malej cert. naucily jsme se spolu koexistovat az po jejim druhem roce. opravdu jsem se s ni „smirila“ az kdyz jsem dokazala rict, ze je v necem lepsi nez ta prvni. no, preslo to, ale byly to pro ne dost perne dva roky (tech vycitek…)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.17 19:26

U nás naše mamka - já ukázkové miminko, i primář prý říkal, že by mě mohl vystavovat, mamka mě zbožňovala hned, sestra se narodila údajně jako malá opička - měla dlouhé černé chlupy na tvářích i zádech, mamka brečela, že ji ani nemůže ukázat tátovi, ten si ji naopak hned zamiloval… pak ségra již normální, jen asi do 3 let to byla taková „koulička“ oplácaná. Mamka si ji později taky zamilovala a dnes? Ségra je krásná ženská (rozhodně o dost hezčí než já :-)). Nebojte, to jsou hormony, přejde to…

• Citovat
  • Upravit
18.9.17 08:47

Moc vám všem děkuju za příspěvky. Sama na malého nejsem a mám si s kým popovídat, ale toto bych nebyla schopná někomu říct. Ani přítel o tom neví ???? Musím ale uznat, že je mi teď trochu líp, když jsem to vyventilovala a vím, že nejsem jediná, kdo to tak má, nebo měl ☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
19.9.17 10:04

Já jsem měla náročné těhotenství a dost dramatický porod. Syna jsem udržela v náručí až za 2 dny po porodu, jak jsem byla vyčerpaná. Absolutně se mi netvořilo mléko, ale sestry mě pořád nutily, něchtěly mu dát příkrm, takže pořád brečel. Bylo to strašný. Nic jsem k němu necítila, jen zodpovědnost. Změnilo se to asi po měsíci, když jsem přešla plně na Sunar, už se dalo trošku v noci vyspat a ustal pláč. Teď je to můj miláček a když si ho chce babička půjčit na hlídání, trpím jak pes a pořád na něj myslím. Určitě se to zlepší, věřte tomu :-) Máte v kýblu hormony a to je normální :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí