Nemluví se mnou

Anonymní
19.12.18 07:56

Nemluví semnou

Zdravím maminky, holky, ženy i pánové :))
přicházím s osobním problémem, proto, prosím, akceptujte anonym..
Jsme s přítelem 1,5 roku. Až na nějaký ty mouchy jsme spolu v pohodě. Ačkoliv je to zarážející, stále spolu nebydlíme, i přesto, že jemu je 35..
Problém je ten, že semnou, a nejen semnou ale obecně, nemluví. Je to introvert, jak blázen. Já jsem naopak výřečná, takže pro mě sedět v jedný místnosti beze slov, je dost náročný..
Hůř pak začíná být, když máme řešit nějaký problém, nebo nějakou situaci. Zvlášť osobně.. To se pak sekne a neřekne skoro nic.. Jednou jsem ho „donutila“ mluvit tak, že jsme seděli v kuchyni, řešili celkem důležitou věc - společné bydlení, a odmítal mluvit, samozřejmě… a já jsem vždycky koukla na hodiny a řekla mu, že až bude vteřinová ručička na 10 - minutu po mojí otázce, musí odpovědět. To celkem fungovalo. Ale chci se zeptat vás, jak byste to řešili? Nějak ho „donutit“ psychologicky :nevim:. Protože je to dost vyčerpávající..
Děkuju za odpovědi :)) A přeji všem krásné svátky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33496
19.12.18 08:02

Už je prostě takovej a pochybuju že to změníš :nevim: Časem z toho vyletíš z kůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
19.12.18 08:03

Nezmenis ho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24142
19.12.18 08:06

Takového člověka nezměníš. Buď všechno budeš z něho tahat jak z chlupaté deky a musíš to tak přijmout, nebo se z toho zblázníš. Každopádně, pokud ti to vadí už dnes, časem to bude horší a horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
19.12.18 08:16
@Anonymní píše:
Jsme s přítelem 1,5 roku. Až na nějaký ty mouchy jsme spolu v pohodě. Ačkoliv je to zarážející, stále spolu nebydlíme, i přesto, že jemu je 35..
Problém je ten, že semnou, a nejen semnou ale obecně, nemluví. Je to introvert, jak blázen. Já jsem naopak výřečná, takže pro mě sedět v jedný místnosti beze slov, je dost náročný..
Hůř pak začíná být, když máme řešit nějaký problém, nebo nějakou situaci. Zvlášť osobně.. To se pak sekne a neřekne skoro nic.. Jednou jsem ho „donutila“ mluvit tak, že jsme seděli v kuchyni, řešili celkem důležitou věc - společné bydlení, a odmítal mluvit, samozřejmě… a já jsem vždycky koukla na hodiny a řekla mu, že až bude vteřinová ručička na 10 - minutu po mojí otázce, musí odpovědět. To celkem fungovalo. Ale chci se zeptat vás, jak byste to řešili? Nějak ho „donutit“ psychologicky :nevim:. Protože je to dost vyčerpávající..
Děkuju za odpovědi :)) A přeji všem krásné svátky :srdce:

Po roce a půl vztahu bych už zázraky a změny nečekala, bohužel… Přítel se nezmění a ty se budeš jen trápit. Zaléží tedy na Tobě, jak moc Ti to vadí… To, že není „drbna“ by nevadilo, ale to, že se nevyjádří ani k důležitým otázkám, by pro mě byl obrovský problém :-( Můj manžel je zároveň mým nejlepším přítelem, se kterým můžu vše probrat. Představa, že mi s ničím „nepomůže“ = neporadí, neřekne svůj názor, návrh, nápad, poznámku, nebo jen to, jak situaci vidí on, by mou náklonnost k němu rychle zabila :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
19.12.18 08:17

Pro introverta je obrovska prace mluvit ,,zive, o dulezitych vecech. Potrebuje cas na rozmysleni.
Ja jsem introvert a nektere veci se mi resi lip pisemne. Kdyz na me dotycny nekouka a ja mam moznost si rozmyslet, co vlastne chci rict.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.18 08:18

Musím říct, že ze začátku vztahu to bylo mnohem horší. To semnou nemluvil vůbec.. Takže nějaký pokroky jsou. On sám mi řekl, že má nějaký blok.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.18 08:19

@Verun83 To je přesně on. Když něco řešíme přes messenger, tak v pohodě. Ale jak je to osobně, tak to je teda bída..

• Citovat
  • Upravit
Verun83
19.12.18 08:24
@Anonymní píše:
@Verun83 To je přesně on. Když něco řešíme přes messenger, tak v pohodě. Ale jak je to osobně, tak to je teda bída..

Bohuzel ho nezmenis. My jsme s manzelem pres 12 let a porad jsou urcita temata, o kterych s nim nazivo proste mluvit nedokazu.
Tak mu treba rekni svoje dotazy, co s nim chces resit, a ze mu davas cas (napr tyden) at to promysli, a ze to pak proberete. Mohlo by to pomoci.

• Citovat
  • Upravit
5810
19.12.18 08:35
@Anonymní píše:
Musím říct, že ze začátku vztahu to bylo mnohem horší. To semnou nemluvil vůbec.. Takže nějaký pokroky jsou. On sám mi řekl, že má nějaký blok.. :nevim:

By mě zajímalo jak jste se dali dohromady, když nemluvil 8o :lol: :lol: to na tebe tak dlouho koukal dokud jsi ho nesbalila? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.18 08:39

@Lainaire8 To je taky vtipná historka :lol: . On když pije, tak mluví, to zas pro změnu víc, než dost. Takže ho asi vždycky opít, a pak s ním něco řešit. Otázka je, jestli si to druhý den bude pamatovat :mrgreen: .

• Citovat
  • Upravit
2128
19.12.18 08:45
@Anonymní píše:
Děkuju za odpovědi :)) A přeji všem krásné svátky :srdce:

Nezmenis ho.Tak jak by z tebe nikdo neudělal nemluvneho introverta,on nikdy nebude výřečný extrovert.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
19.12.18 09:01

Jo mám to stejně. Taky nemluvím. Většinou totiž všechno co navrhnu, tak je špatně, takže se držím zásady „mlčeti zlato“. Ono se to nakonec udělá i bez dlouhého kecání. Zkus nad tím pouvažovat, jestli to nemáte podobné, že radši nemluví, protože ty vlastně o jeho názory nestojíš. Spousta žen to nevidí, ale chlapi to docela často probírají a shodují se v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15140
19.12.18 09:04

Nezmenis ho,naopak cim bude starsi,tim horsi.kolik je tobe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.18 09:14

@zoidberg No, nemám ten pocit. Ba naopak, o jeho názory stojím a to on ví.. :nevim:
@karkarka Jsme o 12 let. Mě je 23..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí