Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Už je prostě takovej a pochybuju že to změníš
Časem z toho vyletíš z kůže ![]()
Takového člověka nezměníš. Buď všechno budeš z něho tahat jak z chlupaté deky a musíš to tak přijmout, nebo se z toho zblázníš. Každopádně, pokud ti to vadí už dnes, časem to bude horší a horší.
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, holky, ženy i pánové
přicházím s osobním problémem, proto, prosím, akceptujte anonym..
Jsme s přítelem 1,5 roku. Až na nějaký ty mouchy jsme spolu v pohodě. Ačkoliv je to zarážející, stále spolu nebydlíme, i přesto, že jemu je 35..
Problém je ten, že semnou, a nejen semnou ale obecně, nemluví. Je to introvert, jak blázen. Já jsem naopak výřečná, takže pro mě sedět v jedný místnosti beze slov, je dost náročný..
Hůř pak začíná být, když máme řešit nějaký problém, nebo nějakou situaci. Zvlášť osobně.. To se pak sekne a neřekne skoro nic.. Jednou jsem ho „donutila“ mluvit tak, že jsme seděli v kuchyni, řešili celkem důležitou věc - společné bydlení, a odmítal mluvit, samozřejmě… a já jsem vždycky koukla na hodiny a řekla mu, že až bude vteřinová ručička na 10 - minutu po mojí otázce, musí odpovědět. To celkem fungovalo. Ale chci se zeptat vás, jak byste to řešili? Nějak ho „donutit“ psychologicky. Protože je to dost vyčerpávající..
Děkuju za odpovědiA přeji všem krásné svátky
Po roce a půl vztahu bych už zázraky a změny nečekala, bohužel… Přítel se nezmění a ty se budeš jen trápit. Zaléží tedy na Tobě, jak moc Ti to vadí… To, že není „drbna“ by nevadilo, ale to, že se nevyjádří ani k důležitým otázkám, by pro mě byl obrovský problém
Můj manžel je zároveň mým nejlepším přítelem, se kterým můžu vše probrat. Představa, že mi s ničím „nepomůže“ = neporadí, neřekne svůj názor, návrh, nápad, poznámku, nebo jen to, jak situaci vidí on, by mou náklonnost k němu rychle zabila ![]()
Pro introverta je obrovska prace mluvit ,,zive, o dulezitych vecech. Potrebuje cas na rozmysleni.
Ja jsem introvert a nektere veci se mi resi lip pisemne. Kdyz na me dotycny nekouka a ja mam moznost si rozmyslet, co vlastne chci rict.
Musím říct, že ze začátku vztahu to bylo mnohem horší. To semnou nemluvil vůbec.. Takže nějaký pokroky jsou. On sám mi řekl, že má nějaký blok.. ![]()
@Verun83 To je přesně on. Když něco řešíme přes messenger, tak v pohodě. Ale jak je to osobně, tak to je teda bída..
@Anonymní píše:
@Verun83 To je přesně on. Když něco řešíme přes messenger, tak v pohodě. Ale jak je to osobně, tak to je teda bída..
Bohuzel ho nezmenis. My jsme s manzelem pres 12 let a porad jsou urcita temata, o kterych s nim nazivo proste mluvit nedokazu.
Tak mu treba rekni svoje dotazy, co s nim chces resit, a ze mu davas cas (napr tyden) at to promysli, a ze to pak proberete. Mohlo by to pomoci.
@Anonymní píše:
Musím říct, že ze začátku vztahu to bylo mnohem horší. To semnou nemluvil vůbec.. Takže nějaký pokroky jsou. On sám mi řekl, že má nějaký blok..
By mě zajímalo jak jste se dali dohromady, když nemluvil
to na tebe tak dlouho koukal dokud jsi ho nesbalila? ![]()
@Lainaire8 To je taky vtipná historka
. On když pije, tak mluví, to zas pro změnu víc, než dost. Takže ho asi vždycky opít, a pak s ním něco řešit. Otázka je, jestli si to druhý den bude pamatovat
.
@Anonymní píše:
Jsme s přítelem 1,5 roku. Až na nějaký ty mouchy jsme spolu v pohodě. Ačkoliv je to zarážející, stále spolu nebydlíme, i přesto, že jemu je 35..
Problém je ten, že semnou, a nejen semnou ale obecně, nemluví. Je to introvert, jak blázen. Já jsem naopak výřečná, takže pro mě sedět v jedný místnosti beze slov, je dost náročný..
Hůř pak začíná být, když máme řešit nějaký problém, nebo nějakou situaci. Zvlášť osobně.. To se pak sekne a neřekne skoro nic.. Jednou jsem ho „donutila“ mluvit tak, že jsme seděli v kuchyni, řešili celkem důležitou věc - společné bydlení, a odmítal mluvit, samozřejmě… a já jsem vždycky koukla na hodiny a řekla mu, že až bude vteřinová ručička na 10 - minutu po mojí otázce, musí odpovědět. To celkem fungovalo. Ale chci se zeptat vás, jak byste to řešili? Nějak ho „donutit“ psychologicky. Protože je to dost vyčerpávající..
Děkuju za odpovědiA přeji všem krásné svátky
Nezmenis ho.Tak jak by z tebe nikdo neudělal nemluvneho introverta,on nikdy nebude výřečný extrovert.
Jo mám to stejně. Taky nemluvím. Většinou totiž všechno co navrhnu, tak je špatně, takže se držím zásady „mlčeti zlato“. Ono se to nakonec udělá i bez dlouhého kecání. Zkus nad tím pouvažovat, jestli to nemáte podobné, že radši nemluví, protože ty vlastně o jeho názory nestojíš. Spousta žen to nevidí, ale chlapi to docela často probírají a shodují se v tom.
Nezmenis ho,naopak cim bude starsi,tim horsi.kolik je tobe?
. Protože je to dost vyčerpávající..
A přeji všem krásné svátky 
Hůř pak začíná být, když máme řešit nějaký problém, nebo nějakou situaci. Zvlášť osobně.. To se pak sekne a neřekne skoro nic.. Jednou jsem ho „donutila“ mluvit tak, že jsme seděli v kuchyni, řešili celkem důležitou věc - společné bydlení, a odmítal mluvit, samozřejmě… a já jsem vždycky koukla na hodiny a řekla mu, že až bude vteřinová ručička na 10 - minutu po mojí otázce, musí odpovědět. To celkem fungovalo. Ale chci se zeptat vás, jak byste to řešili? Nějak ho „donutit“ psychologicky
Děkuju za odpovědi