Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já mám taky problém o určitých věcech mluvit. A pod tlakem, tzn ze by mi dal někdo minutu čas, bych se zbláznila stejně jako blaznis z něho ty. Tak mu řekni, že si to má do konce roku promyslet a mohli byste od nového roku něco začít hledat.
@yasmine5 Tady nejde konkrétně o tohle téma. To už předběžně vyřešený máme.. Spíš obecně, to jeho nemluvení.. Já jsem zas člověk, kterej potřebuje ideálně všechno hned.. A odpovědět na cokoli pro mě není nic tak strašnýho.. Ale každej jsme nějakej..
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, holky, ženy i pánové
přicházím s osobním problémem, proto, prosím, akceptujte anonym..
Jsme s přítelem 1,5 roku. Až na nějaký ty mouchy jsme spolu v pohodě. Ačkoliv je to zarážející, stále spolu nebydlíme, i přesto, že jemu je 35..
Problém je ten, že semnou, a nejen semnou ale obecně, nemluví. Je to introvert, jak blázen. Já jsem naopak výřečná, takže pro mě sedět v jedný místnosti beze slov, je dost náročný..
Hůř pak začíná být, když máme řešit nějaký problém, nebo nějakou situaci. Zvlášť osobně.. To se pak sekne a neřekne skoro nic.. Jednou jsem ho „donutila“ mluvit tak, že jsme seděli v kuchyni, řešili celkem důležitou věc - společné bydlení, a odmítal mluvit, samozřejmě… a já jsem vždycky koukla na hodiny a řekla mu, že až bude vteřinová ručička na 10 - minutu po mojí otázce, musí odpovědět. To celkem fungovalo. Ale chci se zeptat vás, jak byste to řešili? Nějak ho „donutit“ psychologicky. Protože je to dost vyčerpávající..
Děkuju za odpovědiA přeji všem krásné svátky
A to společné bydlení jsi vymyslela ty neboto byl jeho navrh? To vubec může nějak fungovat , když pořád mlčí ? Při sexu taky ?
@Anonymní píše:
Musím říct, že ze začátku vztahu to bylo mnohem horší. To semnou nemluvil vůbec.. Takže nějaký pokroky jsou. On sám mi řekl, že má nějaký blok..
Můžu se zeptat, proč jsi s tak divným chlapem vůbec zacala chodit? Je s ním něco blbě, pokud v 35 není schopen ani mluvit. Nezmenis ho, našla bych si normálního zdravého chlapa.
@Anonymní píše:A jak ten vztah vznikl bez mluvení ? To přece vyžaduje dost značnou aktivitu,aby se dva lidi dali dohromady .
Musím říct, že ze začátku vztahu to bylo mnohem horší. To semnou nemluvil vůbec.. Takže nějaký pokroky jsou. On sám mi řekl, že má nějaký blok..
@Anonymní píše:
@Verun83 To je přesně on. Když něco řešíme přes messenger, tak v pohodě. Ale jak je to osobně, tak to je teda bída..
tak si psát a je to vyřešeno
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, holky, ženy i pánové
přicházím s osobním problémem, proto, prosím, akceptujte anonym..
Jsme s přítelem 1,5 roku. Až na nějaký ty mouchy jsme spolu v pohodě. Ačkoliv je to zarážející, stále spolu nebydlíme, i přesto, že jemu je 35..
Problém je ten, že semnou, a nejen semnou ale obecně, nemluví. Je to introvert, jak blázen. Já jsem naopak výřečná, takže pro mě sedět v jedný místnosti beze slov, je dost náročný..
Hůř pak začíná být, když máme řešit nějaký problém, nebo nějakou situaci. Zvlášť osobně.. To se pak sekne a neřekne skoro nic.. Jednou jsem ho „donutila“ mluvit tak, že jsme seděli v kuchyni, řešili celkem důležitou věc - společné bydlení, a odmítal mluvit, samozřejmě… a já jsem vždycky koukla na hodiny a řekla mu, že až bude vteřinová ručička na 10 - minutu po mojí otázce, musí odpovědět. To celkem fungovalo. Ale chci se zeptat vás, jak byste to řešili? Nějak ho „donutit“ psychologicky. Protože je to dost vyčerpávající..
Děkuju za odpovědiA přeji všem krásné svátky
Kamarádka má podobného exota doma,ona hodně mluvná,on samotář,nic neřeší,lidí se straní,manželský život na prd,já osobně,bych s takovým člověkem umřela,zadusil by mě…Představa společného života pro mě naprosto nereálná.Chlap se nezmění.
@Anonymní píše:
@yasmine5 Tady nejde konkrétně o tohle téma. To už předběžně vyřešený máme.. Spíš obecně, to jeho nemluvení.. Já jsem zas člověk, kterej potřebuje ideálně všechno hned.. A odpovědět na cokoli pro mě není nic tak strašnýho.. Ale každej jsme nějakej..
jenom nemluví, nebo je i celkově neaktivní ..flegmatik ?
Můj muž nemluví. Skoro vůbec. Po 15 letech manželství jsem už tak hotová, že zvažuju rozvod. Ano, špatně jsem si vybrala, někdo by jeho nemluvnost a introverzi ocenil. Jinak je spolehlivej, hodnej, pracovitej… Ale za den řekne třeba 4 věty (včetně Tak já jdu). když má blbou náladu, nemluví vůbec. neodpovídá na otázky, ani na ty přímo položený. Nic.
Možná má krizi středního věku. Ale já už melu z posledního.
Kdyby mluvil aspoň jako na začátku vztahu (cca 20 vět denně - i se třeba zeptal, jak jsem se měla), tak by mi to stačilo. Myslím is, že mě má furt rád a nejsem mu lhostejná, ale nějak mi docházej síly.
inko, s mlčícím
@Anonymní píše:
Můj muž nemluví. Skoro vůbec. Po 15 letech manželství jsem už tak hotová, že zvažuju rozvod. Ano, špatně jsem si vybrala, někdo by jeho nemluvnost a introverzi ocenil. Jinak je spolehlivej, hodnej, pracovitej… Ale za den řekne třeba 4 věty (včetně Tak já jdu). když má blbou náladu, nemluví vůbec. neodpovídá na otázky, ani na ty přímo položený. Nic.
Kdyby mluvil aspoň jako na začátku vztahu (cca 20 vět denně - i se třeba zeptal, jak jsem se měla), tak by mi to stačilo. Myslím is, že mě má furt rád a nejsem mu lhostejná, ale nějak mi docházej síly.inko, s mlčícím
Tak to je asi nejaky „autak“, nejaka porucha autistickeho spektra.
Plno lidi narychlo s nekym skonci, hlavne aby nebyli sami a pak to takhle dopada no. ![]()
@Anonymní píše:
Kdyby mluvil aspoň jako na začátku vztahu (cca 20 vět denně - i se třeba zeptal, jak jsem se měla), tak by mi to stačilo. Myslím is, že mě má furt rád a nejsem mu lhostejná, ale nějak mi docházej síly.inko, s mlčícím
to musí být strašné , a to nejsem nijak ukecaná …to nemluví anikdyž ho nějak popíchneš ?
@Venetia Se společným bydlením jsem přišla já. Tohle téma se nedá zhrnout jednou větou, bylo tam okolo toho dost potíží.. O tom jsem už jednou zakládala diskuzi .. → https://www.emimino.cz/…ntou-334600/ . Tenkrát jsem ho „sbalila“, jako náplast a nechtěla jsem s ním vůbec bejt.. Ale po nějaký době randění jsem se do něj zamilovala no…
Je to flegmouš, ale jak na co no…
@Lalelale není divnej.. Je to introvert..
Jinak je to policajt, což vlastně nechápu, že někdo, kdo má problém mluvit, dělá tohle povolání… Možná bude problém ve mě.. ![]()
@Sandokanos Proč myslíš, že narychlo? Má plno kladných stránek, konečně jsme spolu poměrně spokojených 15 let (až na ten poslední rok). Jen jeho introverze se prohlubuje a pro mne je to těžký. Na druhou stranu, se mnou to třeba taky není žádnej med:-)
inko s mlčícím
@Anonymní píše:
@Venetia Se společným bydlením jsem přišla já. Tohle téma se nedá zhrnout jednou větou, bylo tam okolo toho dost potíží.. O tom jsem už jednou zakládala diskuzi .. → https://www.emimino.cz/…ntou-334600/ . Tenkrát jsem ho „sbalila“, jako náplast a nechtěla jsem s ním vůbec bejt.. Ale po nějaký době randění jsem se do něj zamilovala no…
Je to flegmouš, ale jak na co no…@Lalelale není divnej.. Je to introvert..
Jinak je to policajt, což vlastně nechápu, že někdo, kdo má problém mluvit, dělá tohle povolání… Možná bude problém ve mě..
Zajímá mně v jakých oblastech vztahu je aktivní on ?
Já jsem s takovým člověkem žila 20 let v manželství, nemluvil, nevyjadřoval city emoce a bylo to jen kvůli dětem, že jsem neodešla dřív. A to se nezmění a já to nedala. Psychicky mně to málem zničilo to ticho, nemluvení..
Přesně můj bývalý manžel a já odešla po 20 letech už jsem to nedala. Teď mám přítele úplný opak a než jsem si zvykla na to, že mluví a on zase až moc. Ale pro mně to nemluvení bylo ubíjející!