Nemocenská a kdy chodí kontrola?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
shadowbabe
12.9.22 18:49

Kontroly chodí mimo časy tvých vycházek, pokud je lékař nenapsal, pak neshledal pádný důvod a máš mít klidový režim :mavam:

• Citovat
  • Upravit
18791
12.9.22 20:07

Kontrola muže přijít klidně v neděli ve 20 hodin a na státní svátek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
12.9.22 20:32
@hospodki píše:
Kontrola muže přijít klidně v neděli ve 20 hodin a na státní svátek :nevim:

To sice muze, ale v 99% nechodi, protoze nejsou prachy na to, aby urednikum vyplaceli priplatky, navic by se do takove prace nikdo nehrnul.

Mozna jen na udani :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
12.9.22 21:23

:mrgreen: tak to mě zase pobavilo. Nechce se ti makat, co? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.22 21:50

Morální stránku dotazu pominu, odpovím z vlastních zkušeností a důvěryhodných zdrojů.
Jak už padlo, kontrola může přijít kdykoli, první 2 týdny zaměstnavatel, potom úřad.
Ale třeba všeobecně kontrola nechodí po osmé večer a před osmou ráno, tedy ta z úřadu.
Nechodí ani o víkendech a svátcích, vlastně pravděpodobnost, že tě přijde zkontrolovat někdo někdo z cssz je minimální. Spíš by tě musel někdo udat, nebo by musel úředník jet na jinou kontrolu na udání a tvoji adresu mír při cestě, takže by to vzal jedním vrzem, aby vykázal 2 kontroly za den a pak měl třeba týden klid a nemusel nikam jezdit. Úředníků na kontroly je málo, jeden až dva na jeden okres. Mají dost jiné práce a s kontrolama nemocných je hodně papírování.
Musí dát žádanku na služební cestu, žádanku na služební auto, několik dní předem, je pravděpodobnost, že než jim schválí žádost a dostane se na ně řada se služebním autem, dotyčný nemocný dřív ukončí nemocenskou. Takže když už někam jedou, je to spíš na dlouhodobé neschopenky.
Potom musí vypsat cesták, nechat si ho schválit, provést samotnou kontrolu. Udělat no zápis, odevzdat.
Zkrátka je s takovou kontrolou hroznyho s. aní a proto kontroly skoro nechodí.
Další věc je, jestli máš třeba trvalý pobyt v jiném okrese než bydliště a místo pobytu v době neschopenky. To by musel úředník z tvé spádové OSSZ zadat podnět na kontrolu na OSSZ v okrese, kde máš nahlášeny pobyt na PN. A tohle fakt nikdo dělat nebude, úředníci se mezi sebou neukoluji, jsou rádi že je nikdo neoteavuje a neotravují se navzájem.

Anonym, info z práce.

• Citovat
  • Upravit
mag
12874
12.9.22 21:54
@np10021 píše:
Kontrola může přijít od 6-22h (kromě vycházek). Pokud nemůžeš sedět na zadku, tak choď do práce. Nevidím rozdíl mezi trajdáním si po venku a chozením do práce.

Kontrola muze prijit kdykoliv. I v noci. Pokud si napr. prace neschopny chodi v noci privydelavat do baru. Ale samozrejme se jedna o vyjimky. Nicmene zadny nocni klid dodrzet nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
13.9.22 03:00

Byl jsem zaměstnán v Pražské firmě, sídlo v Praze, já na druhém konci republiky, kousek od hranic s SK.
Při marodce asi 2. den přijela delegace z Prahy, po týdnu kontrola z pobočky v Brně. Momentálně jsem v japonské firmě a tyhle praktiky se dějí taky. Personalistka ještě s někým dalším ( mistr ) objede marody. Jeden čas to byla velmi populární kratochvíle, Teď to extra nehrotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4115
20.9.22 20:03

Ahoj potřebuji uklidnit nebo ja nevím, jsem dlouho na neschopence, časy vycházek striktně dodrzuji, ono ani někdy nechodím, ptz bolesti nedovolí, ale dnes mi volala máma ze u ni nechala kontrola lístek ze me tam nezastihli 8o ale já tam nebydlím 6 let 8o a mám podat vysvětlení, zítra tam volám, ale strašně se bojim, ptz novou adresu jsem nahlasovala a min týden jsem přešla zpět ke své dr, jestli je chyba z její strany? Jak to ale dokážu? Mám hrozně nervy, doma jsem samozřejmě byla, jen na své adrese :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24868
20.9.22 20:14
@Frederi píše:
Ahoj potřebuji uklidnit nebo ja nevím, jsem dlouho na neschopence, časy vycházek striktně dodrzuji, ono ani někdy nechodím, ptz bolesti nedovolí, ale dnes mi volala máma ze u ni nechala kontrola lístek ze me tam nezastihli 8o ale já tam nebydlím 6 let 8o a mám podat vysvětlení, zítra tam volám, ale strašně se bojim, ptz novou adresu jsem nahlasovala a min týden jsem přešla zpět ke své dr, jestli je chyba z její strany? Jak to ale dokážu? Mám hrozně nervy, doma jsem samozřejmě byla, jen na své adrese :roll:

No a jakou adresu máte uvedenou na neschopence? Předpokládám, že máte u sebe Průkaz práce neschopného, nebo jak se to teď jmenuje, díl II.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
20.9.22 20:18
@lucad77 píše:
No a jakou adresu máte uvedenou na neschopence? Předpokládám, že máte u sebe Průkaz práce neschopného, nebo jak se to teď jmenuje, díl II.

To se jeste dava, kdyz je neschopenka elektronicky? A po telefonu? :mrgreen: Ale dr. si samozrejme adresu pri vystavovani neschopenky overuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24868
20.9.22 20:24
@mroe píše:
To se jeste dava, kdyz je neschopenka elektronicky? A po telefonu? :mrgreen: Ale dr. si samozrejme adresu pri vystavovani neschopenky overuje…

Dává. Zrovna dneska jsem to dostala do ruky. Píšou se tam vycházky a prokazuje se tím případné kontrole. Samozřejmě v případě covidu je to asi jinak, ten jsem taky řešila jen po telefonu, když je nutná izolace nemocného, taky bych se divila, kdyby na covid nemocného vůbec přišla kontrola. Ale zakladatelka nepíše, že by ho měla, marodí už dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4115
20.9.22 20:35

@lucad77 nene nikdo mi to nedal, vse je elektronický, takže vážně nevím kde je chyba, když mě měla jiná dr, tak adresu je nahlasovala, minulý týden jsem přešla ke svoji a najednou toto :,(

@mroe tu právě dostávám jen u dítěte, na neschopence jsem poprvé, ale dlouho, ale nikdo mi ji opravdu nedal

Me je z toho tak spatne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
20.9.22 20:41
@Frederi píše:
@lucad77 nene nikdo mi to nedal, vse je elektronický, takže vážně nevím kde je chyba, když mě měla jiná dr, tak adresu je nahlasovala, minulý týden jsem přešla ke svoji a najednou toto :,(

@mroe tu právě dostávám jen u dítěte, na neschopence jsem poprvé, ale dlouho, ale nikdo mi ji opravdu nedal

Me je z toho tak spatne

Zitra to obvolas, zjistis, kde byl problem a jak ho resit. Tim, ze se budes ted stresovat, se nic nezmeni, jenom tobe bude hur. Nac stahovat kalhoty, kdyz brod je jeste daleko ;)

Drzim pesti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24868
20.9.22 20:41
@Frederi píše:

Me je z toho tak spatne

V tom případě bych zítra zavolala přímo na OSSZ. Stejně budete muset řešit to nezastihnutí doma, určitě je na tom lísku nějaký kontakt. Možná se jedná jen o nedorozumění a vysvětlíte to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4115
20.9.22 20:42

@Yasminkaaa děkuji moc, já si nemůžu prpste pomoct, vždycky vse dodrzuju a stejně se musí vždy něco stát a bojím se že to neobhajim :roll: a dostanu pokutu, bojim se fakt dost :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat