Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
U příspěvku na bydlení dokládáš vždy příjmy za předchozí čtvrtletí. Teď do konce září tedy můžeš žádat za období duben, květen, červen. Pokud za tyhle 3 měsíce Tvé výdaje na bydlení jsou víc než 30% příjmu, tak bys na příspěvek měla mít nárok. Pokud se bavíme o období červenec, srpen, září, tak to se žádá až od října.
Už ta nemocenská je příspěvek od státu ne? Na takové případy máš mít pojistku, finanční rezervu nebo aspoň partnera, který teda příjem má a dokáže dočasně tvůj zastoupit ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, zajímalo by mě. Jestli se dá žádat o nějaký příspěvek od státu, když člověk marodí. Dva měsíce jsem na nemocenské a popravdě, nemít pojistku, tak za tu almužnu co jsem dostala od zaměstnavatele a od sociálky, z toho bych neměla ani na nájem a výdaje co musím měsíčně odvádět. Tak má otázka tedy zní, zda je v takových případech nějak nápomocen stát?Přesto, že vydělám nějakých 27 tis. v hrubém, tak dojde sotva 13tis. poplatím co musím a ještě pár stovek chybí a to nepočítám jídlo atd.
Vždytˇmáš tu pojistku, tak co řešíš? Od státu dostáváš tu nemocenskou ![]()
@arinecka tak samozřejmě, ale to je podpora za to že vůbec pracuji
. Pojistku si platím taky ze svého. Tudíž mě zajímalo zda se i stát dokáže nějak postarat.. chápu, nejsem z Ukrajiny, ale zajímalo mě to
@Kriss Tina nejsem zlatokopka, bohužel. Pojistku si platím, protože to bych jinak byla úplně v háji, ale zajímala mě nějaká pomoc od státu, jestli něco existuje nebo ne. Kdybych si pojistku neplatila, tak nevím no
@Anonymní píše:
@arinecka tak samozřejmě, ale to je podpora za to že vůbec pracuji. Pojistku si platím taky ze svého. Tudíž mě zajímalo zda se i stát dokáže nějak postarat.. chápu, nejsem z Ukrajiny, ale zajímalo mě to
Proč do toho taháš Ukrajinu?
Nevím, co tedy chceš, pojistku si platíš, tak není problém.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina nejsem zlatokopka, bohužel. Pojistku si platím, protože to bych jinak byla úplně v háji, ale zajímala mě nějaká pomoc od státu, jestli něco existuje nebo ne. Kdybych si pojistku neplatila, tak nevím no
A proč zlatokopka? Normálně ve vztahu nebo v rodině je snad běžné, že když jednomu z partnerů vypadne příjem, tak druhý pomůže ne? Proč by měl pořád někomu pomáhat stát? Stát platí tu nemocenskou, co bys ještě chtěla? Pojistku máš, tak to nemusíš řešit. Kdyby sis pojistku neplatila, tak si můžeš buď odkládat peníze bokem, na takové případy, nebo se modlit, abys nemusela na nemocenskou.
No ještě to tak. Stát zadluzenej až na půdu a ještě aby kompenzoval neschopenky který sám platí.
@Anonymní píše:
Ano, to jsou třeba ty dávky nemocenské, když z důvodu nemoci nepracuješ.
O příspěvek na bydlení si požádej, ale problém je, že tvé momentální příjmy budou tvořit základ pro výpočet až v následujícím čtvrtletí.
@Anonymní píše:
Dobrý den, zajímalo by mě. Jestli se dá žádat o nějaký příspěvek od státu, když člověk marodí. Dva měsíce jsem na nemocenské a popravdě, nemít pojistku, tak za tu almužnu co jsem dostala od zaměstnavatele a od sociálky, z toho bych neměla ani na nájem a výdaje co musím měsíčně odvádět. Tak má otázka tedy zní, zda je v takových případech nějak nápomocen stát? Přesto, že vydělám nějakých 27 tis. v hrubém, tak dojde sotva 13tis. poplatím co musím a ještě pár stovek chybí a to nepočítám jídlo atd.
Pomoc od státu je právě ta nemocenská dávka, nechápu, kde bereš tu drzost do svýho marození tahat Ukrajinu. ![]()
Ach jo, zase kecy o Ukrajincích, vcera se tu jina uzivatelka ohrazuje, ze neni tmava, takze musi do prace… Holky, clovek by s vami mel empatii, ale tady ty kydy jsou uplne mimo misu. Brecite na spatnem hrobe…
Ahoj, resim ted to stejne, z neschopenky sotva zaplatim najem a nezbyva ani na jidlo. Jsem sama. Je tedy mozna si pozadat o prispevek na bydleni? Dekuji za normalni odpovedi nezbznytecnych urazek. ![]()
@Petiikp1045 ano, ale až v říjnu. Stačí? Upřímně, vy fakt nemáte ušetřeno ani prd? Ani pár tisíc? Nemusí to být statisíce, ale proboha něco snad jo. Nechápu to, to je strašné riziko
Dobrý den, zajímalo by mě. Jestli se dá žádat o nějaký příspěvek od státu, když člověk marodí. Dva měsíce jsem na nemocenské a popravdě, nemít pojistku, tak za tu almužnu co jsem dostala od zaměstnavatele a od sociálky, z toho bych neměla ani na nájem a výdaje co musím měsíčně odvádět. Tak má otázka tedy zní, zda je v takových případech nějak nápomocen stát? Přesto, že vydělám nějakých 27 tis. v hrubém, tak dojde sotva 13tis. poplatím co musím a ještě pár stovek chybí a to nepočítám jídlo atd.