Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, hlídám staršího pejska a bohužel mi včera proběhl do loznice (je tam koberec) a vycural se tam. Neznackoval, proste to procural. A mne to za boha nejde dat pryč - ten zapach. Nemáte tipy, co by pomohlo?
Posypat hojně jedlou sodou, nechat dva tři dny působit a vysat. Nevím jak velký je to pes, ale proste aby tam té sody byla vrstva. Nám to pomohlo na páchnoucí koberec po nájemnicich. Koupila jsem tehdy té sody asi 15 kg
koberec byl celoplošnej, na nem velký nabytek a strhavat se nám ho nechtělo a vše stěhovat.
Jedla soda, vydrbat. No pak si nekde půjčit tepovač, to je jistota.
Díky moc! Jedlá soda mě nenapadla ![]()
Tepovač jsem již zamluvila, ale to je až na víkend. Smrdí pořád celá ložnice
![]()
Jedlá soda je skvělá první pomoc, zachraňovali jsme s ní nový gauč (štěně a nový gauč = katastrofa). Jinak dobrý jako první pomoc na neutralizaci pachu je z domácích zásob i ocet, z chemických běžně dostupných můžu doporučit menforsan. Ten nám zas pro změnu zachraňoval domácnost v mezičase, kdy se kocour dostal do puberty a než šel na kastraci (díky bohu to bylo jen párkrát). Přiznám se, že při záchraně gauče jsem použila úplně všechno a nic není cítit. Nejdřív sem vyčistila vodou s octem, potom na to nasypala jedlou sodu, nechala asi 2 dny působit (bílý flek vypadal šíleně, ale pak to šlo normálně vysát) a nakonec postříkala právě menforsanem. Teď není cítit vůbec nic, a to je na to manžel fakt citlivej. Každopádně jsem ráda, že obě zvířata z toho vyrostla a už nic takového nedělají…
Taky se nám to stalo i s posra..m. Pomohly dezinfekční ubrousky.