Nemocenská hned po rodičovské dovolené

Anonymní
13.5.13 14:16

Nemocenská hned po rod.dovolené

Prosím nemáte některá zkušenost? 1.6. mi končí rodičovská dovolená s dcerkou (byla jsem doma i s první dcerou celkem 5 let) 2.6. bych tedy měla nastoupit zpět do práce. Jelikož pojedu s oběma dcerkami do lázní, domluvila jsem se se zaměstnavatelem, že tedy od 2.6. nastoupím na nemocenskou a do práce nastoupím až v září. Dostanu od zaměstnavatele za první 3 týdny nějaké peníze když jsem byla 5 let doma? A dostanu po té nějakou nemocenskou od sociálky když nemám tak dlouho odpracováno? moc děkuji za informaci, omlouvám se za anonym :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
13.5.13 14:26

Za první 3 dny není nic, 21 dní platí zaměstnavatel a potom budeš normálně dostávat nemocenskou od sociálky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
13.5.13 15:13

Já si nejsem jistá tou nemocenskou, ale neměla bys spíš nastoupit na ošetřovačku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
13.5.13 15:18

Mě tu nějak nesedí ta nemocenská… jsi si jistá, že můžeš jet s nemocenskou do lázní, pečovat tam o ně, chodit na procedury… kor když se nemůžou napsat neomezeně vycházky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.13 16:03

Doktor mi řekl, že když jste s dětmi v lázních, tak se na to nevztahuje ošetřovačka, že se ten pobyt bere jako hospitalizace, tedy na toto musím čerpat nemocensku, když tam chci být s nima a ošetřovačku až když se vrátíme. Ošetřovačka je navíc jen na 9 dní, potom bych musel jeden den pracovat a zase nastoupit na 9dní nové. Tak mi to vysvětlil doktor

• Citovat
  • Upravit
13119
13.5.13 17:10
@Anonymní píše:
Doktor mi řekl, že když jste s dětmi v lázních, tak se na to nevztahuje ošetřovačka, že se ten pobyt bere jako hospitalizace, tedy na toto musím čerpat nemocensku, když tam chci být s nima a ošetřovačku až když se vrátíme. Ošetřovačka je navíc jen na 9 dní, potom bych musel jeden den pracovat a zase nastoupit na 9dní nové. Tak mi to vysvětlil doktor

no jo, ale teď už se nesmí psát neomezené vycházky, tudíž je dostaneš např. 3 hodiny dopoledne a 3 odpoledne - a kdy chceš chodit na procedury nebo na procházku? Nevím, ale přijde mi to dost divoké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
13.5.13 18:24

Ahoj, když se jede do lázní s dětmi, matce či otci se píše opravdu neschopenka. Také jsem to tak měla ;) A ano, ošetřovačka je, myslím včetně so a ne na 9 dní, maximálně však na 16,ale to pouze v nějakých případech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
13.5.13 18:52

Ano, když jedete s dětmi do lázní, lékař přímo v lázních vám vypíše neschopenku při přijetí. Ukončí ji také tamní lékař při odjezdu z lázní. Při pobytu v lázních se vycházky neřeší. V lázních se maminka s dětmi řídí vnitřním řádem léčebny - ten určije čas pro procedury, jídlo i vycházky. Do kterých lázní se s dětmi chystáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.13 08:08

Zlaté hory, tak snad je to s tou nemocenskou správně :-) díky

• Citovat
  • Upravit
2338
15.5.13 10:21

Nemáte zač. Jestli máte nějaký dotaz ohledně Zlatých Hor, nebo se chcete dozvědět informace od maminek, které už v léčebně byly, tak tady je speciální diskuze.
 https://www.emimino.cz/…ankovani/21/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat