Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ještě dodám, že v práci jsou dost nepřízpusobiví. Kdykoliv jsem požádala o volno, nebo dřívější odchod, protože se to vážně nedalo vydržet. Dávali mi jasně najevo, že se jim to nelíbí ( a to jsem jim to už oznámila, protože jsem se chtěla právě tomuto vyvarovat).. ![]()
@Sster95 Me to tehdy nabidl sam gynDr. Sice mi v praci chteli vyjit vstric, ale ja nemela rani nevolnost. Me zacinalo byt zle az kolem 11 hodiny a trvalo to az do vecera. Asi 3, mozna 4 tydny, nez to odeznelo.
Nestyd se o neschopenku rict. Navic v techto vedrech.
@Sster95 píše:
Ahoj holky.Chtěla jsem se zeptat, jestli jste si samy řekly o nemocenskou při těhotenských nevolnostech v prvním trimestru, nebo Vám to lékaři sami nabídli?
Zítra mě čeká kontrola ( 7tt) a protože mi bývá opravdu špatně, celý den, a ještě k tomu extrémní únava a někdy nejsem schopná se za celý den zvednout z postele, chtěla bych požádat o nemocneskou. Alespoň na čas než tohle „odejde“.
Nikdy jsem si předtím o nemocenskou neřekla a tak je mi trochu „trapně“ a nevím co doktorovi říct 😁…
Řekla jste si o nemoc. některá sama? A jak?..
Děkuji..
@Sster95 píše:
Ještě dodám, že v práci jsou dost nepřízpusobiví. Kdykoliv jsem požádala o volno, nebo dřívější odchod, protože se to vážně nedalo vydržet. Dávali mi jasně najevo, že se jim to nelíbí ( a to jsem jim to už oznámila, protože jsem se chtěla právě tomuto vyvarovat)..
Oznamovat to hned na začátku, no nevím.. jinak mně gynekoložka neschopenku dala sama, ale opravdu jsem k tomu neměla POUZE nevolnosti..
@mamule42
Překvapivě na dovolené nevolnosti celkem ustopily. Ne úplně, taky místo cestovatelské byla jen polehávací, ale bylo to v pohodě 🙏.. Po návratu se všechno vrátilo zpět.. ![]()
@Sster95 píše:
Ahoj holky.Chtěla jsem se zeptat, jestli jste si samy řekly o nemocenskou při těhotenských nevolnostech v prvním trimestru, nebo Vám to lékaři sami nabídli?
Zítra mě čeká kontrola ( 7tt) a protože mi bývá opravdu špatně, celý den, a ještě k tomu extrémní únava a někdy nejsem schopná se za celý den zvednout z postele, chtěla bych požádat o nemocneskou. Alespoň na čas než tohle „odejde“.
Nikdy jsem si předtím o nemocenskou neřekla a tak je mi trochu „trapně“ a nevím co doktorovi říct 😁…
Děkuji..
Neřekla jsem, ale Ty normálně řekni, že trpíš silnými těhotenskými nevolnostmi a extrémní únavou.
Podle povahy práce můžeš mít v prvních týdnech neschopenku. Hypermenesis gravidarum je diagnóza.
Hele já nevím. Mě nic nebylo ale o nemocenskou jsem si řekla hned. Ještě se v životě narobim. Prostě to zkus a uvidíš. Hlavně bacha tady ti každý napíše, jak to je pomalu neetické chodit na nemocenskou v těhotenství atd.
![]()
Já myslím, že je zbytečné tu zdůrazňovat POUZE nevolnosti v negativním kontextu ( @korn123 ). Každý to cítí jinak, stejnou zkušenost nikdo nemáme. Já jsem třeba měla POUZE nevolnosti. Do práce jsem jezdila přes hodinu MHD, moje náplň byla přímá práce s dětmi a já jsem celou dobu myslela jen na to, jestli budu nebo nebudu zvracet, svět se se mnou houpal. Skutečně si nepamatuji, že by mi kdy bylo hůř. Možná ledvinová kolika, ale ta netrvala čtvrt roku… takže jsem si řekla o neschopenku na POUZE nevolnosti. Bylo to nutné, nepřidalo mi bezpečné a zodpovědné v takovém stavu pečovat o cizí děti. Když se povaha mé práce dočasně změnila a dala se vykonávat z domu, tak jsem neschopenku ukončila.
Příspěvek upraven 16.07.23 v 08:50
Řekni si o neschopenku. Já uvažuji že si o ní řeknu taky protože máme šéfa de*ila a stres je to poslední co potřebuju. Takže jsem připravená nabídnout mu HO než si za mě sežene náhradu a pokud nebude chtít tak mu řeknu že jdu na neschopenku a ať si poradí jak chce. Dělám mzdovou účetní a jsme malá firma, kde mzdy dělám jen já, takže pro něj docela problém, ale problémy on prý řešit umí, tak jsem zvědavá jak si s tim poradí.. ale také jsme připravená si o ní říct sama
Pokud je ti extra blbě, normálně si o to řekni. Však to nemusí být nafurt, až se ti udělá líp, můžeš PN ukončit. já nevím, proč musí být česká žena hrdinka - já to zvládla a blila jsem desetkrát denně, ty jenom osmkrát, tak co si stěžuješ.
@mamule42 píše:
A jak jsi zvládla teda dovolenou, to ti špatně nebylo?
Tohle je blbej dotaz.
Pamatuju na sebe v prvním těhotenství - v práci jsem to nějak překlepala, nezvracela jsem, ale byla jsem slabá, ospalá, žaludek permanentně na vodě.
Pak týden dovolené a výrazně lepší. Mohla jsem spát, jak dlouho jsem chtěla, polehávat, kdykoliv jsem chtěla, nemusela jsem se dvakrát denně plácat MHD, nutit se sedět po určenou dobu v určené pozici, fakt mnohem lepší. Po dovolené návrat do práce - a bylo mi blbě ze dne na den zpátky.
Nestyd se, jestli je ti je zle. Ja ji nechtela a nakonec jsem na ni skoncila, v praci jsem byla neproduktivni a jen zvracela nebo mi bylo na zvraceni a jediny com pomahalo sedet s hlavou sklonenou mezi nohama, takze k cemu v tomto stavu tam byt. Tehotenstvi jsem ale oznamila pozdeji. Proste jsme zavolala, ze jsem nemocna a hotovo..jaky je rozdil, kdyz marodis s chripkou nebo strevni virozou nebo, kdyz zvracis v tehotenstvi. Oboje je stav, kdy jsi prace neschopna..samozrejme zen, co nezvracely nebo max 1× za den nechapou co to je, jdyz je ti blbe cely den..
Ahoj holky.
Chtěla jsem se zeptat, jestli jste si samy řekly o nemocenskou při těhotenských nevolnostech v prvním trimestru, nebo Vám to lékaři sami nabídli?
Děkuji..