Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to je pořád negativní, to bych vůbec neřešila. Mě to popravdě ani nenapadlo porovnávat. ![]()
Vidím že jsi byla u Vlašína, tak to buď bez obav, je to v pořádku. Zbytečně plašíš.
@Villanelle mne bohužel jo a teď jsem z toho akorát v nervu ![]()
@mamule42 taky se tím uklidňuji
S prvním jsem měla výsledek na downa 1:11000, ve 30 letech, v druhém 1:1500 taky mě rozdíl překvapil, nikdo nic neřešil, ale jsem hysterka, šla jsem na prenascan, ale s výsledkem jako máš ty bych to neřešila…
Neblázni, víc negativní už to snad být nemůže
Tzv. šedá zóna, kdy se doporučují další vyšetření, se pohybuje někde okolo 1:500, záleží na pracovišti.
@Anonymní píše:
Ahoj,
v prvním těhotenství výsledek screeningu 1:39000. To mi bylo 22.
Teď je mi 24 a výsledek 1:9400. Ultrazvuk v pořádku ani nikdo nevolal, že by nebylo něco z krve ok. Ale i tak je to strasny skok oproti prvnímu těhotenství.Volali by jste tam v pondělí, zda doporučuji další testy? Máte nějaké zkušenosti?
Děkuji.
Volala bych, kdybych měla 1:94. Jinak není sebemenší důvod ![]()
Nevim už kolik to bylo u prvního (musela bych prohrabnout skatuli kde tyhle lejstra mám a to se mi nechce
) bylo mi 33… ale pamatuju si že u druhého to mi bylo 34…bylo po krvi pod 1:1000 a po utz se to zvedlo…nad 1:3000 doktor teda mluvil o prenascanu že to je možnost…nicméně mě ty výsledky přišly vpohode…
Děkuji za uklidnění. Tak to asi nebudu řešit a už se tím stresovat ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji za uklidnění. Tak to asi nebudu řešit a už se tím stresovat
Jedine co je vyšší je to volne Bhcg. Ale já ho měla u obou děti vyšší a zbytek Ok jako ty. První ve 30 1:30000 a druhé dítě v čerstvých 34 1:790. To byl skok! Ovlivňuje to vek, ale třeba i váha. Já po prvním vše neshodila. Mala má 13 m a netvari se, ze by byla downik. Doktor častěji a podrobne kontroloval srdíčko a to má taky v pořádku
Byla jsi u Vlašína, to buď v klidu. Je dost možné, že ti to teď vyšlo jinak, jelikož MoM je vyšší, ale nevím kolik jsi měla v předchozím těhu.
Ahoj,
v prvním těhotenství výsledek screeningu 1:39000. To mi bylo 22.
Teď je mi 24 a výsledek 1:9400. Ultrazvuk v pořádku ani nikdo nevolal, že by nebylo něco z krve ok. Ale i tak je to strasny skok oproti prvnímu těhotenství.
Volali by jste tam v pondělí, zda doporučuji další testy? Máte nějaké zkušenosti?
Děkuji.