Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Pudloslava každý vidí mladou holku, která ještě může mít zdravých dětí, jako smetí…
@anickadomnik píše:
no prý odoperovali 19 dětí za necelé dva roky co fungují, tedy podle toho co jsem našla já, možná jsou nějaká novější čísla
no rozhodne bych se tam sla poptat - osobne, telefonicky, emaily bych se snazila nakontaktovat primo lekare, co to provadeli. Na nejaky doporucenky bych se vykaslala.
@Vermion píše:
@Pudloslava každý vidí mladou holku, která ještě může mít zdravých dětí, jako smetí…
no a napadne nekoho, ze ty mlady holce na tom jednom kusu taky zalezi?
@Pudloslava píše:
no rozhodne bych se tam sla poptat - osobne, telefonicky, emaily bych se snazila nakontaktovat primo lekare, co to provadeli. Na nejaky doporucenky bych se vykaslala.
tak to určitě, i kdyby jen pro další odborný názor
@Ilona9 píše:
Muj manžel na to říká žeji chce dát šanci a že to zvladneme
zajedte si do toho podoli. jestli ji chcete dat sanci, urcite ji bude mit vesti, pokud se na tu operaci dostane.
Teda nevím kam chodíš do poradny nebo kde ti to řekli, ale co vím od kamarádky kde její syn brániční kýlu má a objevili jí po porodu, tak je převáželi z Brna do Podolí, že tam jsou nejlepší a syn to zvládl skvěle a je zněj šikovnej kluk 5 letej. Tak bych se zkusila tam objednat pokud tam jsi nebyla a uvidíš co ti řeknou. Jestli ti to řekli už tam, tak já osobně pro potrat nejsem, ale za těhle okolností a kolik ti je bych na něj šla. Já o jedno miminko pišla sice ze začátku, ale i tak je bolest pro tu ženskou. A věř mi, že když by jsi musela neustále chodit po doktorech by tě to níčilo. Ale pokud to chceš zkusit držim palce a třeba to tvoje holčička zvládne ![]()
@Ilona9 tak pokud jí oba chcete dát šanci tak držím moc palce a jen si teda najděte dobrou nemocnici která se nato specializuje ![]()
Mě to sobecké nepříjde já osobně bych na potrat také nejradši nešla
Na to se musíme zeptat ještě doktora ale budou mi dělat odběry krve a plodové vody aby se vědělo jestli nemá ještě něco jiného
@Ilona9 drž se
já po plodovce týden ležela, protože hrozilo, že bych o dceru mohla přijít. Kamarádka 3 dny po tom zase přišla o syna a to jim řikali jak je nemocnej a na genetice jim řekli, že byl úplně zdravej ![]()
Jezdíme na vyšetření do Brna k panu doktorovi Vlašínovi a je to super doktor řekl nám ať si to pořádně rozmyslíme ale nijak nám to nevyvracel spíše se nám to důkladně snažil vysvětlit a ňáka maminka tam napsala co když ji zaleží i na tom jednom kuse nebo nějak tak má pravdu mě hodně záleží na té holčičce i když ma brániční kýlu ale mam strach jako by měla asi každá jiná maminka která by to zjistila.
@Ilona9 opravdu si zajeďte do té prahy, oni to umí operovat už teď dokud máš malou u sebe
Zdravím všechny, Dámy, co se nám snaží poradit, byl tu dotaz na názor partnera - můj názor je takový, nic nevzdávat a nic není nemožné, vzhledem k tomu, že doktoři výslovně neřekly že je to bez šance, ale naopak se snaží říkat „my nevíme“ 50:50 a podobné vyhýbavé odpovědi, věřím tomu, že šance musí existovat, a domnívám se, že spíš se snaží nedávat moc šancí a na druhou stranu krýt si záda kdyby něco nevyšlo. Z mého pohledu, toho co čtu, co mám od odborných lékařů, jak genetiků, tak jednoho vyhlášeného diagnostika ke kterému jezdíme jak my, tak lidé z celé ČR (včetně Prahy), tak naděje existuje. Může být vše v pořádku. FDN (Dětská nem.) Brno, v případě že je spravena v čas, dokáže dohodnout operační tým i z pražského motola a nyní již má dostatečné vybavení jak dětského traumacentra tak dětskou JIP aby po porodu operaci zvládly. Co bude potom - toť zatím bohužel otázka.
Ano, řeknete mi - Ty to dítě nenosíš, ty budeš chodit do práce, ale Ilča se bude starat a víc trápit, nebude mit kdy a jak přijit na jiné myšlenky - vím to. Ale můj názor i přesto je, říct NEZVLADNEM TO, dem na potrat. Je „jednoduché“ rychlé a bez problémů. A osobně si pak budu celý život říkat - šanci přece měla, co kdyby to zvládla? co když mohla žít normální život? co když sme mohly bojovat a vyhrát? Dyť na světě jsou horší operace, např. mozku atd a zvládly se, a toto neni zas takový „problém“. Osobně, bych si vyčítal víc nezkusit to než udělat vše ale marně.
Pokud výsledky z plodové vody vyjdou OK a kýla není projevem něčeho jiného, věřím, že se to zvládnout dá. Pokud by přibyly další faktory, asi by to již bylo na zvážení. Naštěstí má žena velmi dobrou gynekoložku která tot diagnostikovala velmi brzo. - Nejde „o tak rozsáhlé poškození“ doktor viděl i mnohem horší, jde o to, že běžná gynekoložka obvykle nezvládne takto brzo jeden černý flíček diagnostikovat. ano, ve 20tt-25tt by toto diagnostikoval kde kdo, my to jen víme dřív. Tím ale máme více času na rozhodování, máme čas na více testů a tím objektivnější zhodnocení. Ale jsem vděčný i za vaše názory, které jsou pro nás přínosné, přeci jen i názor matek je názor a do určité míry je vhodné ho zohlednit.
ano, co se týče financí co tu někdo psal, je to ne jen finančně náročné - jedna cesta do Brna a zpět nás stojí 900,– a je to pro nás 3hod cesta tam 3 zpět neboť na dálnici nemůžem. Je to stráta času, stres pro oba, ohromný tlak, jak se budou tvářit v práci na mé časté neplacené volno nevím a po pravdě - je to jejich problém. Mají-li v sobě nějkou lidskost, ona se ta linka bezemne taky nezblázní. Takže asi tak názor chlapa ![]()