Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Šmouli88 píše:
@Ilona9 drž sejá po plodovce týden ležela, protože hrozilo, že bych o dceru mohla přijít. Kamarádka 3 dny po tom zase přišla o syna a to jim řikali jak je nemocnej a na genetice jim řekli, že byl úplně zdravej
Tam kam v Brně chodíme, maji statisticky nejnižší riziko potratu vlivem odběru plodovky (dokonce nižší než v Motoly) Jsou tam velmi pečliví, opatrní, ochotní.
@anickadomnik píše:
@Ilona9 opravdu si zajeďte do té prahy, oni to umí operovat už teď dokud máš malou u sebe
Už sem to také slyšel, že cca před dvěma lety odoperovaly první dítko ještě v bříšku. Mám kamarádku v Motoli sice primářka na jiném ODD, ale určitě kolegy zná, tak už dostala úkol zjistit vše, příp. domluvit s někým schůzku, tak čekáme na výsledky ![]()
@Rescuer jsi hrdina
a to myslím vážně, protože se tu píše o takových chlapech poseroutk. ách, že by jeden zvracel.
moc vám držím palce, ať jsou prognozy co nejlepší!!!
@Ilona9 píše:
18 let mi je
To je tak strašně smutné. Jsi sama ještě děvčátko a taková těžká zkouška.
Přeju ze srdce hodně sil.
@Vermion píše:
@Rescuer jsi hrdinaa to myslím vážně, protože se tu píše o takových chlapech poseroutk. ách, že by jeden zvracel.moc vám držím palce, ať jsou prognozy co nejlepší!!!
Neni to o hrdinstvý, také mne to netěší a i když se snažím to nedat na jevo, sám na sobě vidím, že mi to likviduje nervy už teď, ale když už sem si to udělal, a chceme to oba, tak hold se k tomu musím postavit čelem. A přeci sme si neobjednaly „čápa s novým autem“ aby kdyź doveze vadný kus, tak sme ho vrátily a čekaly na nový, lepší. Tohle je dítě, a v tuhle chvíli ne jen plod, ale opravdu již dítě, ručičky, nožičky, srdce, mozek. Živé dítě, ne jen plod. Je někde chyba? Tak snad půjde napravit, naděje umírá poslední. Myslím, že to není hrdinstvý, ale prostě přístup k realitě.
Ovšem děkuji ![]()
Je to těžké pro nás oba ale manžel se stím dokáže vyrovnat líp asi díky tomu že je to chlap ![]()
@Ilona9 píše:
Je to těžké pro nás oba ale manžel se stím dokáže vyrovnat líp asi díky tomu že je to chlap
to se právě mýlíš, málokterý chlap zvládne nemocné dítě, je to blbý ale většina mamin s těžce nemocným dítětem zůstane sama, važ si toho co máš
Já si toho vážím už jsem to slyšela od hodně lidi že chlapi radši zdrhnou než se o to starat ale nepochopim proč když si to udělali chapu že to musí být těžké vychovávat ale přece od toho neuteču
@MarkétkaBeruška píše:
já také, ale ono nejde jen o mě, ale co to dítě? Co když se bude trápit ono? Je to tak těžká situace
Přesně tak. ![]()
Pokud by mi tuto zprávu sdělili lékaři v 17. týdnu, tak bych osobně raději volila variantu potratu
I když je to strašné, tak přece jen plod ještě malinký a si bych se s jeho ztrátou nějak vyrovnala, i když by to strašně bolelo
. Myslela bych na to, že by to miminko čekal těžký a pravděpodobně i velmi krátký život. Jinak jsem docela velký odpůrce potratů, ale v tomhle případě je to asi nejlepší řešení.
Ať už se rozhodnete jakkoliv, přeji hodně sil a podpory blízkých.
![]()
@Rescuer to je možný já jsme z Prahy, takže Motol byl jasnej ![]()
@Šmouli88 píše:
@Rescuer to je možný já jsme z Prahy, takže Motol byl jasnej
Třeba tam taky skončíme, zatím jsme v začátcích, zítra budem volat do FDN Brno a domlouvat na chýře konsilium aby nám objektivně řekly, nakolik jsou schopni situaci po porodu zvládnout a v případě, že se mi jejich jednání nebude pozdávat, mám v plánu stejně vyrazit do Motola diskutovat. Zdravý ženy a dítěte je momentálně priorita.
@Rescuer já si na Motol nemůžu stěžovat a hned po porodu si malou stáhli a moje doktorka co me rodila mi domluvila i kardiologa k porodu, jinak se většinou posila druhy den a já rodila v noci a přišel. Takže s druhým rodim zase tam ![]()
@Šmouli88 píše:
@Rescuer já si na Motol nemůžu stěžovat a hned po porodu si malou stáhli a moje doktorka co me rodila mi domluvila i kardiologa k porodu, jinak se většinou posila druhy den a já rodila v noci a přišel. Takže s druhým rodim zase tam
Díky
Budu na to myslet ![]()