Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj prosím je tu někdo kdo psal někdy stížnost na nemocnici? V sobotu nás na pohotovosti -po 5min vyšetření a 30min psaní všeho dle nich duležitého -malá již v tu dobu horečky 41,5 přijaly na dětské oddělení. Zde nám po odběru krve a moči vše v hrozném přístupu sester daly na pokoj. Prosila jsem o pomoc -dcerka upadávala do stavu kdy se pomočila, plakala a blouznila. Daly nám sirup brufen, tusin na kašel a šly si po svém, dcerka celou noc vysoké horečky, kašel jí nedal celou noc pokoj. Ráno v neděly stále horečky, nejedla nepila zvracela. Po té nám napsaly 60mg čípku nurofen, řekla jsem jim že toto množství jsem dávala synovi v roce, prý je to tak napsáno větší množství nám nedaj, odpoledne nám daly opět pár kapek tusinu. Večer dcera už jen plakala a spala -pár minut kašel -suchý jí nedal šanci se prospat. Opět zvracela i čaj, tak přišla sestra s nějakým foukátkem na astma
Ráno v pondělí jsem podala při vizitě revers a léčím dcerku doma.Sama doktorka co nás propouštěla uznala chybu při podávání léku, mmch prosila jsem o zábal dcerky, prý se to v nemocnici nedělá to si mám prý dělat doma
Je tu někdo kdo by mi poradil jak mám podat stížnost a zda mi nemocnice vydá protokol o léčení dcerky. Nechci to nechat jen tak. Děkuji. Dcerce jsou 3roky
A stav se sám doma upravil? Nebo jste byli hospitalizovaný jinde, když dcera nejedla, nepila, zvracela? A co říkal lékař na vizitě, jak hodnotil stav dcery?
Někdy člověk opravdu natrefí na službu konající sestru i lékaře tak, že je to děs…ale stížnost nevím, beru to tak, že se to stejně zamete pod koberec.
Třeba má někdo jiné zkušenosti, ale já takovým stížnostem nepřikládám žádnou váhu.
Syn po stržení obou nehtů na nohou u prvního převazu brečel-myšleno tekly slzy, neječel, jen se klepaly nohy, strachy. Lékař sdělil, že když hned nepřestane, tak ho neošetří. Přitom se nebránil, seděl, nic co by bránilo v ošetření. Dopadlo to tak, že lékař ho opravdu neošetřil, ránu neviděl, sestra mu to strhla, neodborně zavázala a šli jsme domů. Také jsem si chtěla stěžovat, ale potom jsem to vzdala.
Ano jsme téměř bez vysokých teplot, nasadila jsem jí nurofen ale již 125mg-ten měla dostávat i tam a klidně prý i po 3hod
koupila jsem jí na vykašlávání hedelix-ten mi při propuštění poradila doktorka oni ho tam nemají. Zítra jdeme k její obvodní tak jí to tam nahlásím, ale nevím jak postupovat dál
Já tam jela aby nám pomohly, před 10lety jsem tam byla s dcerou -byla dehydrovaná -rotaviry a opravdu se nám věnovaly, ted nemám slov první co mi daly podepsat bylo že budem platit 200kč denně ![]()
@lasička1 Ano doma se stav upravil, už začíná i jíst, pije sice málo ale tam skoro nic. Vizita se v pokoji jen prošla a zase odešla na nic se neptaly, já jsem byla na sesterně každé dvě hod -já chápu že toho maj hodně, ale sakra přeci to není normální. Když jsem jim řekla zda by mi daly příbalový leták -ohledně toho nurofenu hodila ho po mě a řekla že at si ho přečtu, ale stejně mi nic jiného nedaj na snížení horečky,–v tu dobu měla dcerka 41.7 až za 6hod
![]()
Pokud si chceš stěžovat na lékaře (chování), na postup léčení (tam asi narazíš, protože jako nelékař to nemusíš umět posoudit), tak řiditeli, event. náměstek pro léčebnou péči. Pokud na sestry (chování, komunikaci) tak náměstkyni pro ošetřovatelskou péči.
Já tam ležela s prckem v březnu, sestřičky byly hodné moc na JIP i na standardu, lékař na kojencích taky, ale primář a lékařka na JIP by mohli absolvovat nějaký kurz komunikace a chování k rodičům. Naštěstí ten lékař na standardu jim to výrazně vylepšil, byl milý, komunikativní, přístupný jinému názoru.
Příspěvek upraven 15.11.15 v 09:48
Chci si stěžovat na postup léčení. Takže mám jít za ředitelem a tam napsat stížnost?
Můžeš se obrátit také na ČLK, informace o stížnosti a postupu při jejím řešení by si měla najít na jejich stránkách. Možná bych se ale prvně obrátila na vedení nemocnice a až pokud by to nemělo žádný efekt, tak na ČLK. A co by konkrétně mělo být obsahem stížnosti? chování personálu, nebo léčebný postup? u toho druhého si myslím, že nemáš moc šanci, neboť jednak to by musel posoudit jiný lékař a jednak si podepsala revres a odešla dom s dcerou, která byla a je stabilizovaná a nemuseli jste vyhledat další ošetření, takže se nedá tvrdit, že postupovali vyloženě špatně. Vůbec nechci snižovat tvé trable, to ne, ale myslím, že šanci moc nemáš
.
@verusak.berusak Právě že to jiný lékař posoudil ta doktorka co nás propouštěla
Byla jediná kdo se snažil mi pomoc. Já to skusím na tomm vedení nemocnice. Chování mi v té chvíli bylo šumafuk, jasně mohly být vztřícnější, ale šlo mi o to aby mému dítěti srazily něčím teploty, nasadily lék na kašel prostě jí pomohly. Ne se tam chodit doprošovat, oni ani za námi nechodily jen ráno s teploměrem a večer s čípkem ![]()
@78mamina napsala bych stížnost a adresovala řediteli. Netuším, kdo tam je místo Pancové.
Příspěvek upraven 15.11.15 v 09:49
@danyk píše:
@78mamina napsala bych stížnost a adresovala řediteli. Netuším, kdo tam je místo Pancové.
Děkuji skusím to sesmolit a pošlu to. Doufám, že se to dostane k němu a také doufám, že dostanu odpověd na to proč se tak dělo.
Ona celá ta Kladenská nemocnice je hnus. Já už říkám když něco jedu do Prahy tady je to hrozné když měla malá 3 měsíce měla doma febrilní. křeče tak jsme jeli na pohotovost tam taky hned poplatek tak říkám jestli to nemůže počkat že malá upadá do bezvědomí nezájem chtěli ho ihned.Pak si nás přijmuli vynadali mi že nedávám čípky ale ty mi v lékárně to 5kg nechtěli prodat tak nás vyšetřili že to byli jen horečky ale že si nás tam raději nechaj přes noc. Doktorka na příjmu mi řekla ale že bohužel pro mě nemají místo tak jsem brečela že malou tam nenechám poslali nás nahoru zas na sesternu na příjem. Tam sestra volala na Dětské že tam má dítě a nějakou hroznou Matku co nechce ze s dítětem zůstat v nemocnici a že nadělám že má jen teploty jsem se ještě víc rozbrečela. Pro mě to byl šok byla to první naše věc od narození malé a ještě ty keci byla jsem hotová ale v tu chvilku kdy už jsem tam seděla s polo odpadlou malou jsem zatťukala a začla jsem co si to dovoluje tohle říkát že mi to řekli dole že nejsou volné pokoje že jsme jí slyšeli jak telefonovala tak se omluvila.Na konec pokoj byl ale to nic ale až přišla jiná doktorka a malé horečky neustoupili poslala nás na rentgen a zjistili zápal plic paráda jinak by nás v pohodě poslali domu. Jinak sestry hrůza Máma mi přinesla pleny celý naštvaný jí sotva otevřeli s kecama že zas někdo zvoní bože. Pak jsem s malou chodila na odsávání nudliček a tou jejich hrůza cpali jí to až dolu že sáli krev už a když jsem tam šla víckár byli naštvané a seřvali mě ale musela jsem malá stále blinkala a dusila se jak byla zahleněná. Tak že já už do Kladenské nemocnice ani nevpáchnu hnus!!Hodně Štěstí ať se stížnost podaří ale oni budou stát při sobě a jinak minule jsme měli zas horečky tak jsem volala v 22hod na pohotovost 6 za sebou a nikdo nic tak jsem prostě zavolala přímo na oddělení a tam mi bylo řečeno že nás neošetří že není doktor ať vydržíme do rána ke svému doktorovi.Hnus jen aby jste v tom nebyla sama):.A od kamarádek vím o více stížnostech jako že volali Sanitku pro malého a ta přijela po více než půl hodině. ![]()
Me to vubec neudivuje.Byl vikend a to je nejhorsi.Po doktorech jakoby se zem slehla a sestry tam delaji ze sebe jak jim nemocnice patri.Znam to. Je to sice uz dlouho, ale kdyz byla moje sestra mala, dvouleta mela velmi silne bolesti bricha, krece, plakala a strasne zvracela.Za cely vikend se na ni byl podivat jen jeden dr, ktery ji vzal dokonce i na sono bricha, ale nic nezjistil. Nasadil dietu a nazdar. V pondeli rano, kdy uz segra mela 3kg dole, zvracela stale, upadala chvilema do bezvedomi okolo ni zacali dr litat jak splaseny, absolutne nevedeli co s ni, az prisel opravdu na posledni chvili mlady medik a napadlo ho, ze ma zauzleni strev (tluste strevo mela vrazene do tenkeho),vysetreni to potvrdilo (konecnikem) a jela ihned na sal.Na JIP pak stravila 5 dni, potom byla prelozena na normalni pokoj. Takze bohuzel nevim kam si stezovat, ale chtela sem napsat, ze za ty leta se na detskem oddeleni v Kladne koukam vubec nic nezmenilo!
@Raffaella Proč volali sanitku pro malého-rychlou? Byl v přímém ohrožení života?
@lasička1 píše:
@Raffaella Proč volali sanitku pro malého-rychlou? Byl v přímém ohrožení života?
No oni nemaj auto a malej začal těžce dýchat nemohl se nadechnout a je mu rok a dva měsíce brečel už od 19hod od večera stále se to zhoršovalo až byl modrej tak ve 21hod volali sanitku.