Nemůžu do 21měsíčního dostat léky

1053
12.11.21 20:44

@Vesničanka1 Mela jsem to stejně, dokonce jsem volala k doktorovi na pohotovost zda není jiná možnost, malá mi to zvracela, nechtěla, říkali, jestli nechcete skončit v nemocnici normálně jeden chytne druhý otevře pusu zavřít s pocat až polkne, pak rychle zabavit něčím ať to nevyvrací to nakonec pomohlo, držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2979
12.11.21 20:47

Bohužel asi neporadím… Jeden čas jsme měli doma podobné scény. Nelze po domluvě s pediatrem léky vyměnit za něco jiného? Sirup bych možná zkusila natáhnout do „pipety“, kterou má třeba Nurofen. Když jsem klukovi dávala atb v noci, taky nechtěl, ale po částech to z té pipety zpolykal… Pak bych možná zkusila nějakou odměnu, i když to asi není výchovně nejvhodnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27730
12.11.21 20:54

U nás bylo to samý zakleknout nacpat do pusy a držet než spolknul bylo to šílený hnusný ale jinak to nešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
12.11.21 21:01

Ze stříkačky.. Ukázat gumový kokino, dítě otevře pusu striknu rychle dám zajist gumidkem.. Nebo miluje cocacolu a ví že ji nemůže, tak prostě do malého množství nakapu, rozpustim.. :D a pozor vyrůstal na bio zelenině, ale holt musí se to nějak udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27730
12.11.21 21:02
@Vesničanka1 píše:
@ka2ka a jak se pak k tobě dítě chovalo? já když na něj trochu přitvrdim, jakože ho chytnu, narvu to přes ten řev a odpor do něj, tak pak několik hodin na něj vůbec nemůžu sáhnout ani se přiblížit

normálně on naštěstí rychle pochopil že to prostě musí sníst byl vzteklý jen tu dobu co jsme to do něj cpali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
12.11.21 21:04

Neporadím, ale když to čtu, tak koukam, jaký máme štěstí. Dcera, když dostala Ospen, tak křičela, že chce ještě. Ale teď do ní nemůžu dostat Sinupret.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
12.11.21 21:05

Já kapky na kašel pašovala do kapsiček, dvakrat. Výsledek? Po týdnu co je zdravý mu při pohledu na kapsičku nebo lžičku s něčím natahuje. Prostě jsem se pak na to vys… a uzdravil se i bez toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3216
12.11.21 21:16

@Pegus Sinupret jsem kapala na lžičku cukru :roll:
@Vesničanka1 Pokud přes den není problém to do něj dostat, tak bych dala dvě dávky tak, ať jsou přes den a v noci hold vstávala na budík, tak ať to je po těch 8hod. Přeji, ať jste brzy zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
12.11.21 21:20

Po Ospenu mi malý taky zvracel. Dali nám Sumetrolim a v pohodě. Taky bojoval, ale sumetrolim má o hodně lepší chuť. To jsem mu pak dala do mléka a nic nepoznal. Taky měl zánět hrtanu.

Víte jak podávají léky v nemocnici? Podají ze lžičky do úst a podrží nos. Tomu dítěti nezbyde nic jiného než to spolknout. Zní to asi drasticky, ale syn (7 měsíců) polkl ukazkove a ani neplakal. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85469
12.11.21 21:22

Dcera tohle delala do 4,5 let. Ve 2 letech do ni nedostala sirup ani vycvicena sestra v nemocnici. Doktorka nam tehdy zmenila davkovani po 12 hodinach (v noci a nad ranem by udelala mega scenu uz jen proto, ze ji budim). A uplacela jsem ji cokoladou a gumovymi medvidky. Po dobrem to slo v 90% a jinak jsem zalehavala. Leky na teolotu jedine ve forme cipku.
Mladsi dite je za odmenu, sirupy si vezme s chuti i v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85469
12.11.21 21:23
@S.maya píše:
Po Ospenu mi malý taky zvracel. Dali nám Sumetrolim a v pohodě. Taky bojoval, ale sumetrolim má o hodně lepší chuť. To jsem mu pak dala do mléka a nic nepoznal. Taky měl zánět hrtanu.Víte jak podávají léky v nemocnici? Podají ze lžičky do úst a podrží nos. Tomu dítěti nezbyde nic jiného než to spolknout. Zní to asi drasticky, ale syn (7 měsíců) polkl ukazkove a ani neplakal. 8o

Tohle u nas neklaplo ani v te nemocnici s tou sestrou, pulku toho vyplivala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85469
12.11.21 21:27
@Vesničanka1 píše:
@blumen když si najela po 12 hod tak se změnilo dávkování? nebo zůstalo stejné? taky si říkám proč on má sirup co 8 hod a já mám teda prášky, ale co 12 h

Myslim, ze dokonce zmenila cely lek. Ja ji o to ani neprosila. Z nemocnice nas poslali k detske, at napise pokracovaci recept na doma (zijeme v DE a tady se recept a leky na doma nedostavaji) a ona sama rekla, ze abych ji nebudila v noci, napise nam to po 12 hodinach. Tak se zkusit zeptat? U nas s dcerou by to proste neproslo, hodinova scena, ze ji budim, natoz do ni nacpat leky. S malym to je uplne neco jineho.
Drzim palce a zkus se zeptat doktorky, ale blbe, ze je patek no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85469
12.11.21 21:29

Zkus to s cokoladou za odmenu nebo lentilkou, co ja vim. Ja tehdy vychovu neresila a byla jsem stastna, ze si vezme ten lek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.11.21 21:33
@Vesničanka1 píše:
No přes den je to v pohodě v ty 2 odpoledne, to do něj u pohádky postupně nasoukám, jenže my už jsme na tom tak, že já na něj v ten večer a ráno jen promluvím a sáhnu a okamžitě s sebou s, začne mlátit kolem sebe a brečet, dneska ráno pak ani ke mě nechtěl jít, stál v rohu ložnice plakal, volal mama, mama, jenže jak jsem se k němu rozešla, začal pištět, dupat a křičet ne ne ne :,( :,( :,( :,( :,(

Za tuhle cenu bych leky nedavala. Stejne to akorat vybleje.
Opravdu to potrebuje? Delal crp?

Dcera kdyz musela atb, rekla jsem si o tablety a davala jsem je jako psovi, na koren jazyka a hned zapit. Rychly, zvykne si. Sirup by nepozrela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85469
12.11.21 21:38

@Vesničanka1 to ale vypada spise na virovy zanet, puchyrky a i ta vysoka horecka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí