Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chtěla bych požádat obradu nekoho, kdo uz se setkal s podobnou situaci. Jsem 14+3 tt. Nevolnosti uz jsem se zbavila, ale ted mam jiny provlem…Od stedreho dne jsem do dnesniho vecera snedla dve kiwi a vypila cca 1 litr vody.
Cokoliv snim, tak okamzite vyzvracim. K tomu mam sevreny zaludek, bolest bricha kolem pupiku a bolest hlavy, kterou ma na svedomi nedostatek spanku a piti. Snazim se pit a jist, ale jen to piti jaks taks ujde. ![]()
Prosim o radu, jestli jeste vydrzet a snazit se postupne neco lehkeho jist, coz jsem se pokousela, nebo razit na pohotovost? Predem dekuji za odpovedi.
Nemas spis nejakou hnusnou strevni virozu? Zkousela jsi rohliky, ryzi, ledovou colu?
Urcite resit. tohle uz neni zdrave ani normalni. jak uz tu bylo receno, zajet si na pohotovost a oni ti uz pomuzou
at je brzy lip
@nozu Zkousela jsem jist prave to lehci, prujem nemam, ale to zvraceni me trapi. Zaludek mam jak na vode a ted ucucavam bylinkovy caj a snad budu teochu v klidu. Nedavno jsem dobrala atb na zanet mocovych cest a laktobacily k tomu, tak streva by mela byt v poradku…
@LidkaMat strevni chripka se ale muze projevovat take pouze zvracenim… mozna to spatne nazivam, ale v podstate nekdo na jeden virus reaguje prujmem, jiny zvraci a treti oboje
@nozu to je pravda.. ![]()
Trochu me desi ty bolesti kolem pupiku vystrelujici do praveho podbrisku… Bezne mam bolesti spojene s roztahovanim delohy, ale tohle je bolest dost ostrejsi ![]()
@mrs.gendy Popravde se kroutim jak pretrzeny cervik, kdyz mam jet do chebske nemocnice. Nedavno jsem mela tu cest si tam polezet dve noci s bolestmi ledvin a horeckou, ale podle vysledku jsem v poradku a bez zanetu. Poslali me domu. Nasledujici den jsem letela k obvodni, protoze jsem v nemocnici lezela 3dny a dve noci bez pomoci a vysledku a ta mi z rozboru moci a krve rekla, ze jsem. prodelala zanet ledvin…
Dorazila me otazka primare pri vizite, jestli me neboli spis pater, nez ledviny?!
@LidkaMat co zanet slepaku? Ten je v tehotenstvi casty a je posunut nahoru. Radeji se jich na to zeptej.
Ja ti rozumim.taky nejsem zrovna nemocnicni fanda, ale vis jak. najednou jde o dva zivoty, tak se prekonej uz kvuli prckovi, protoze jste preci jen naladeni na stejnou vlnu a kdyz mas ty bolesti. navic si muzes prihodit dehydrataci a nekde sebou majznout. takze pro klid v dusi a bezpeci ![]()
@mrs.gendy
celou noc to nebylovlepsi,.takze rano letim. Dekuji holky ![]()
Tak to si troufnu klidně odhadnouti
dojela do nemocnice, zodpověděla hromadu otázek, podepsala hromadu papírů…udělali jí kontrolní utz, vzali krev (krevní obraz, sedimentaci a možná ionty) pak jí šoupli do kapačky ringer, vrazili torecan a nechali tak..co víc se dá dělat s blijící těhotnou? nic moc…do tří dnů ji pustí pokud nebude mít další problémy
![]()
jo a v případě, že udala nějaké podivné bodání či tvrdnutí, vyfásla rozpustný magnosolf nebo actiferin ![]()