Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A tak to jste se nakonec domluvili pěkně, Eleně i Elizabeth se dá říkat Eli ![]()
Že jo
a řekla bych že si toho ani nevšiml
že jsou si tak podobné
Elenu naprosto odmítal že je to nedodělaná Helena
jsem nějaká ujetá na písmeno E ještě jsem chtěla Emu ale tu taky nechtěl já sice nejsem na ty cizí jména ale je to vážně pěkné jméno a je staroanglické ![]()
Určitě nevšiml
Můj chtěl Huberta i u prvního, pořád mu tak i říká, já chtěla Patrika a nakonec to bude Šimon
škoda, že nemáme holky, tam to bylo vymyšlené hned…
@babča8 píše:
Mně se líbí Berenika. Je to velmi málo používané, zvláštní a dle mne krásné jméno se spoustou variant, jak holčičce říkat.
Tu máme doma taky a stále ho považuji za nejhezčí jaké jsem mohla vybrat ![]()
Ja jsem spis pro cizi jména, mam to v sobe nejak od mala. Manzel ten je zase na ceska jmena, tak holku vybranou mame ale me se zadny klucici jméno cesky fakt nelibi. Holku jsem si prala Jessicu ta uz vubec neprosla a ani Valerku, Vanesku, Samantu. Kluka jsem chtela Dennyho, Samuela taky neprosel.
@Micimici píše:
Nene.. pani hledala zda muzeme dat Johanka.. v kalendari je totiz Johana a to jsme nechtěli.. Nakonec nasla, ze je to odvozenina od jmena Janamy proste nechteli Johanu, ale Johanku
tak ji mame
@mroe píše:
Aha. A pocitate s tim, ze bude jednou dospela a treba muze vazit pres sto kilo? Aby to nevypadalo trosku smesne…i kdyz zrovna tohle jesta tak hrozne nezni i pro stokilovou Judryni, znam horsi vaianty.
prosim tě já jsem Jana a Johanko mi nikdo nikdy neřikal, tak jaká odvozenina od jména Jana…to fakt slyšim poprvý a že jsem po původu jména pátrala…
mmch nezlob se na mě, ale já tuhletu touhu dávat zdrobněliny do rodnýho listu nepochopim…zvlášt´u těch dříve narozených to pak vypadá vážně hodně divně…navíc opravdu velmi málo se člověku říká tak jak má v rodnym listě…např. můj starší syn se jmenuje Jiří a takhle mu nikdo nikdy neřek a už vidim, jak do rodnýho listu malýmu píšeme Jiřík nebo rovnou Jiříček ![]()
mmch je široko daleko se svym jménem jedinej, takže to jméno je v jeho generaci opravdu neobvyklé…dodnes si pamatuju, jak v porodnici za námi přišli uplně všichni z personálu včetně primáře se podívat, že konečně někdo dal dítěti normální český jméno ![]()
@brumdinka kdyby se Jiří nejmenoval tchán, tak nad ním uvažuju taky.
@ChZuzka píše:
No my jsme se včera s přítelem konečně domluvili na jménechkdyž to bude kluk tak bude po něm Tomáš a když holčička tak to bude Elizabeth
jinak v byl to boj vybrat jméno pro holku
já jsem chtěla Elenu a ta se mu nelíbí
tak vybral Lízu tak jsem mu řekla že to je jen zdrobnělina pro Elizabeth a kupodivu ta se mu líbí
Elizabeth je mnohem hezčí než Elena, jmenovala se tak moje prababička…jen teda Lízo bych jí fakt neříkala ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
@brumdinka kdyby se Jiří nejmenoval tchán, tak nad ním uvažuju taky.
no tak se přiznám, že u nás se tak jmenuje můj muž i tchán…a já původně nechtěla, aby se starší kluk jmenoval stejně..no jenže tehdy sme nebyli ještě vzatí, tak sme se nakonec domluvili, že bude mít jméno po chlapovi a příjmení po mě - jelikož jsem mu řekla, že nejsem praštěná, abych dávala dítěti příjmení po něm, dokud si mě nevezme
což do svých 5 let, kdy sme si k 10.výročí střihli svatbu fakt měl…a prostě to k němu sedí a vpodstatě všichni v rodině tak nějak zapomněli, že ty starý se tak jmenujou taky ![]()
no a u mladšího sme s Jiříkem společně vybrali Tobíka a tat´ka to jen schválil…a i když, jak tady na emiminu čtu je Tobiáš docela časté jméno, tak tady u nás v širokym dalekym okolí je taky jedinej…za to Matyášu znám minimálně 5 ![]()
no a jestli někdy bude třetí dítko, tak pro holčičku mám schovaný jméno Viktorie (tak sem se měla původně jmenovat já po tátovi..jen mamka nechtěla, tak jsem Jana) no a pro kluka nevim…každopádně nějak, aby se to hodilo k těm dvěma..ale řešit to ted´fakt nebudu není a kdoví jestli někdy bude to na pořadu dne ![]()
Příspěvek upraven 09.05.14 v 10:11
Me se treba libi Maxmilian, Sarah, Ruth, Elisabeth, Josefina, Hannah, George, Philip, Sofie, Zora, Justin, Justina a nebo Justyna, Justyn, Julius, Kryspin, Lionel, Mike, Liesbeth, Sabrina, Patricia, Vanda
Jejich strasne moc krasnych jmen..
Měli jsme na kluka ve výběru: Vavřinec, Přemysl, Vendelín a Hubert
@brumdinka: no líza se mi moc nelíbí
ale přítel at jí říká jak chce… já jsem měla jen jedno přání žádné jména po nikom z rodiny at to jsou setřenice rodiče nebo sourozenci… nechci aby to bylo někomu líto
ale přítel má sestřenici Alžbětu a to je česká verze elizabeth
ale není to přímo tak se to snad nepočítá ![]()